Day 17: Fenerbahce vs Olympiacos

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
Sokos

euroleague
Reactions: 560
Αγαπημένος παίκτης: Vince Carter
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Ιαν 03, 2020 1:21 pm

Καλή χρονιά σε όλους κι από εμένα.

Η σεζόν μου θυμίζει αρκετά μια χρονιά που η Efes την έβγαλε με τον Αγγέλου στον πάγκο, περιμένοντας τον Ivkovic.

Η διαφορά βέβαια είναι ότι τότε ήταν μια ξεκάθαρα μεταβατική σεζόν για την Efes. Η μετάβαση όμως προυποθέτει την ύπαρξη προορισμού.

Εμείς ακόμα δεν ξέρουμε αν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για το μέλλον, έστω και σε πρώιμο στάδιο. Θα συνεχιστεί το μάλλον αποτυχημένο πείραμα του 1 ματς την εβδομάδα? Θα πληρώνονται οι παίκτες και μάλιστα στην ώρα τους? Θα έρθει κάποιος προπονητής ικανός να διαχειριστεί την κατάσταση?

Η διοίκηση δυστυχώς, πέρα από αλαζονεία, έχει δείξει και τρομακτική προχειρότητα σε ό,τι κάνει. "Μέχρι τέλους" χωρίς να υπάρχει κάποια εναλλακτική αφού πρώτα τα βροντήξαμε και μετά αρχίσαμε να κοιτάμε Αδριατική κτλ. "Μέχρι τέλους" και αντί να έχουμε μια ομάδα που παραμένει ανταγωνιστική στην μοναδική διοργάνωση που συμμετέχει, έχουμε έναν θίασο που εξελίσσεται σε καρπαζοεισπράκτορα πολυτελείας. Ένα 6μηνο σχεδόν για να ετοιμαστούμε γι αυτή τη σεζόν και η απόφαση να απομακρυνθεί ο Blatt πάρθηκε μετά το πρώτο ματς. Ένα 6μηνο και καταφέραμε να φτιάξουμε μία από τις χειρότερες περιφέρειες της διοργάνωσης.

Πολλά μπορούν να αλλάξουν από την μία σεζόν στην άλλη. Την μία χρονιά η Efes τερμάτισε τελευταία και την επόμενη έπαιξε τελικό. Τα παραπάνω όμως δεν αφήνουν περιθώρια για αισιοδοξία.

Για το χθεσινό ματς δεν νομίζω να μπορούν να ειπωθούν και πολλά. Οι περιφερειακοί της Fener πιο πολύ δυσκολεύονται από τους κώνους στην προπόνηση παρά από την άμυνά μας.

Υ.Γ. Είναι κρίμα τα τελευταία χρόνια του Σπανούλη και του Πρίντεζη, αλλά και του Milutinov, να χαραμίζονται έτσι.

Υ.Γ. Νομίζω οποιοδήποτε νέο ξεκίνημα πρέπει να γίνει αναγκαστικά χωρίς Σπανούλη. Όσο παίζει, ο Ολυμπιακός θα ναι πάντα η ομάδα του Σπανούλη. Για να αρχίσει νέα εποχή, πρέπει φοβάμαι να τελειώσει η δική του.

0
Άβαταρ μέλους
john wick

allstar
Reactions: 225
Αγαπημένη θέση: PF
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos

Παρ Ιαν 03, 2020 1:25 pm

Sokos έγραψε:
Παρ Ιαν 03, 2020 1:21 pm
...

Υ.Γ. Νομίζω οποιοδήποτε νέο ξεκίνημα πρέπει να γίνει αναγκαστικά χωρίς Σπανούλη. Όσο παίζει, ο Ολυμπιακός θα ναι πάντα η ομάδα του Σπανούλη. Για να αρχίσει νέα εποχή, πρέπει φοβάμαι να τελειώσει η δική του.
:goodpost:

0
Δεν έχεις επιλογές , ζήσε...
RipCity

champion
Reactions: 347
Twitter: @ioannisdiam

Παρ Ιαν 03, 2020 1:44 pm

Εγω παντως αν φερει τους αντιστοιχους Τσερι, Παντερ, Μπολντγουιν κτλ του χρονου χιλιες φορες να βλεπω Σπανουλη. Αν φερει τρια γκαρντ με τους δυο τουλάχιστον να ειναι παικτες του 1.5Μ τοτε οκ, αλλα δε το βλεπω. Καθε περσι και καλυτερα. Σπανουλης μεχρι να μην μπορει να περπατησει.

Εγω βλεπω οτι εχει φτασει να παιρνει φραγκοδιφραγκα ο Μπιλ πλεον κι ακομη νομιζουμε οτι εκεινος ειναι ο λογος που δεν ερχονται παικτες κι οχι η ξεροκεφαλια των αφων που νομιζουν θα βρουν διαμαντια παλι με συμβολαια της πλακας. Δηλαδη πιστευουμε οτι υπαρχει λογικη στο Σλουκας->Τσερι κι ειχε ευθυνη ο Βασιλης.

0
Άβαταρ μέλους
john wick

allstar

Παρ Ιαν 03, 2020 1:54 pm

RipCity έγραψε:
Παρ Ιαν 03, 2020 1:44 pm
Εγω παντως αν φερει τους αντιστοιχους Τσερι, Παντερ, Μπολντγουιν κτλ του χρονου χιλιες φορες να βλεπω Σπανουλη. Αν φερει τρια γκαρντ με τους δυο τουλάχιστον να ειναι παικτες του 1.5Μ τοτε οκ, αλλα δε το βλεπω. Καθε περσι και καλυτερα. Σπανουλης μεχρι να μην μπορει να περπατησει.

Εγω βλεπω οτι εχει φτασει να παιρνει φραγκοδιφραγκα ο Μπιλ πλεον κι ακομη νομιζουμε οτι εκεινος ειναι ο λογος που δεν ερχονται παικτες κι οχι η ξεροκεφαλια των αφων που νομιζουν θα βρουν διαμαντια παλι με συμβολαια της πλακας. Δηλαδη πιστευουμε οτι υπαρχει λογικη στο Σλουκας->Τσερι κι ειχε ευθυνη ο Βασιλης.
φέτος είχατε πολλά στοιχήματα μαζεμένα...
παίκτες άγουρους στην EL , στο πιο δύσκολο πρωτάθλημα του κόσμου..
Αυτή τη στιγμή αν έβγαιναν στην αγορά , οι εν λόγω : Rubit , Cherry , Baldwin , Βεζένκωφ , Hap , Rochesti , Ridd δεν νομίζω να έβρισκε κανείς τους συμβόλαιο σε ομάδα της EL..
το θέμα είναι τι έχουν στο μυαλό τους οι Αφοί..
Μπορεί να είναι ότι να ναι , χαζοί δεν είναι πάντως..
δεν ξέρω τι περιμένουν , αν έχουν αποφασίσει να τα παρατήσουν ή αν θα μπει μπροστινός ο υιός του Βαγγέλα..

0
Άβαταρ μέλους
Sokos

euroleague
Reactions: 560
Αγαπημένος παίκτης: Vince Carter

Παρ Ιαν 03, 2020 3:00 pm

Δεν είμαι σίγουρος αν όντως έχουν κάτι στο μυαλό τους για την ομάδα. Ίσως τα δικαστήρια με τον πατέρα τους να έχουν παγώσει οποιαδήποτε σκέψη και μέχρι να λήξει η ιστορία να θέλουν να κάνουν όσα λιγότερα γίνεται. Αυτό θα πάρει αρκετά χρόνια βέβαια.

Η παρουσία του Σπανούλη νομίζω είναι αποτρεπτικός παράγοντας για πολλά κορυφαία guard. Έχουμε ανάγκη κάποιον που θα ηγηθεί, αλλά θα κληθεί να παίζει πάντα στην σκιά του Βασίλη, όσο αυτός υπάρχει στην ομάδα.

Πλέον όμως υπάρχουν κι άλλοι λόγοι, αρκετά σοβαρότεροι. Και για το περασμένο καλοκαίρι ακόμα είχε ακουστεί ότι παίκτες φοβήθηκαν να έρθουν λόγω των οικονομικών προβλημάτων.

Όσο περνάει ο καιρός και η αβεβαιότητα παραμένει, τόσο πιο δύσκολο θα γίνεται.

0
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions: 2615
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Παρ Ιαν 03, 2020 3:07 pm

Η Φενέρ χτες κανονικά δεν έπρεπε να κερδίσει,τόσο απλά.
Παίζεις στην έδρα σου παιχνίδι απαραίτητο για να παραμείνεις στο κυνήγι πρόκρισης
Ο αντίπαλος είναι σε κακή κατάσταση
Κατεβαίνει χωρίς τα 3 5αρια του με μοναδικό 5αρι ένα απλά συμπαθητικό 4-5αρι(τίμιος παίκτης αλλά δεν νομίζω ότι αν καμιά από τις ομάδες μας έπαιρνε τον Τόμας το καλοκαίρι θα πανηγυρίζαμε) που βρίσκεται μερικές μέρες στην ομάδα
Η δύναμη σου είναι στην ρακέτα και ο Μιλουτίνοφ ένα από τα καλύτερα 5αρια της διοργάνωσης

Πιο είναι πιο μεγάλο σημάδια outcoaching που μπορεί να δει κάποιος ακόμα κι αν δεν παρακολούθησε το παιχνίδι από το ότι ο Μιλουτίνοφ επιχείρησε μόλις 3 δίποντα;
Και φυσικά Ντε Κολο, Ντατόμε αν καταφέρουν να σουτάρουν ελεύθεροι είναι σχεδόν σαν κάρφωμα,επιπλέον αν ζεσταθούν έτσι μετά βάζουν και τα σκοτωμένα

0
Άβαταρ μέλους
Crash95

a1greece
Reactions: 233
Αγαπημένος παίκτης: LynnGreer,Printezis,Scola
Αγαπημένη ομάδα: Πάνθηρες Καβάλας,Ολυμπιακός,ΣικάγοΜπουλς

Παρ Ιαν 03, 2020 4:38 pm

Ο Ολυμπιακος εχει ταβάνι σαν ομαδα , ίσως το ταβάνι του και η ταράτσα του να μην ειναι καν η 8η θέση. Ομως με το Κεμζουρα στο παγκο μενει στο ισόγειο η ομαδα δεν παει ουτε καν στον 2ο όροφο. Οταν νικας 12 ποντους 7 λεπτα πριν τη ληξη τη Μπάγερν και χάνεις που ειναι η φετινη Μπάγερν , οταν νικας τον ερυθρό 15 ποντους και χανεις που είναι ο Ερυθρός όχι η Ρεάλ. Οταν δεν ουρλιαζεις να γινει ενα φαουλ πανω σε καλαθη ή Παπαγιάννη στο Οακα στη τελευταία φάση για να κλειδώσεις το ματς, και οταν επιμένεις να μαρκαρεις Ντε κολο με το Μιλουτινοφ σε ολο το ματς χθες απλα δεν ειναι προπονητής για Ευρωλίγκα τέλος. Ειναι πολυ άπειρος ο Κεμζουρα. Εχει κάνει εγκλήματα , και πολλα ματς χάθηκαν οριακά λόγω αυτού. Απο κει και περα η Φενέρ χθες εβαλε οτι δεν εβαλε ολη τη χρονιά. Τι 16/29 τρίποντα πλακα κάνουμε. Απίστευτο ειδικα απο αυτη την ομαδα.

Επειγόντως αλλος προπονητής για να κανουμε μερικές νίκες για το πρεστιζ του συλλόγου. Και ναι καλυτερα να βγεις 11ος παρά 15ος για μένα . Οπότε παιρνεις εναν γκαρντ και προπονητή. Και μεσα στη σεζόν πρεπει η διοίκηση να μιλήσει για το τι γίνεται με τα οικονομικά και τι ομαδα θα έχουμε στο μέλλον με τι στόχους

0
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Crash95 την Παρ Ιαν 03, 2020 4:41 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Εκτός απ'τον Crash Bandicoot που αγαπώ όπως καταλάβατε, λατρεύω και το μπασκετ!!! Αγαπημένες ομάδες Πάνθηρες Καβάλας, Ολυμπιακός, Σικάγο Μπουλς, Εθνική Ελλάδος και Εθνική Αργεντινής (μεγάλη καψούρα με τους γκαούτσος)!!!
basket72
Reactions:

Παρ Ιαν 03, 2020 4:40 pm

pan24 έγραψε:
Παρ Ιαν 03, 2020 3:07 pm
Η Φενέρ χτες κανονικά δεν έπρεπε να κερδίσει,τόσο απλά.
Παίζεις στην έδρα σου παιχνίδι απαραίτητο για να παραμείνεις στο κυνήγι πρόκρισης
Ο αντίπαλος είναι σε κακή κατάσταση
Κατεβαίνει χωρίς τα 3 5αρια του με μοναδικό 5αρι ένα απλά συμπαθητικό 4-5αρι(τίμιος παίκτης αλλά δεν νομίζω ότι αν καμιά από τις ομάδες μας έπαιρνε τον Τόμας το καλοκαίρι θα πανηγυρίζαμε) που βρίσκεται μερικές μέρες στην ομάδα
Η δύναμη σου είναι στην ρακέτα και ο Μιλουτίνοφ ένα από τα καλύτερα 5αρια της διοργάνωσης

Πιο είναι πιο μεγάλο σημάδια outcoaching που μπορεί να δει κάποιος ακόμα κι αν δεν παρακολούθησε το παιχνίδι από το ότι ο Μιλουτίνοφ επιχείρησε μόλις 3 δίποντα;
Και φυσικά Ντε Κολο, Ντατόμε αν καταφέρουν να σουτάρουν ελεύθεροι είναι σχεδόν σαν κάρφωμα,επιπλέον αν ζεσταθούν έτσι μετά βάζουν και τα σκοτωμένα

Εντάξει κι η Φενέρ έχει χάσει δικά της παιχνίδια στην τελευταία κατοχή, κάποια στιγμή θα έπαιρνε κι ένα.
Επιπλέον ο Ολυμπιακός δεν είναι σε κανένα κυνήγι καμιάς πρόκρισης. Τώρα μεταξύ μας μιλάμε. :smile:
Αν έρθει ουρανοκατέβατη καλώς να ΄ρθει. Οκ.

Ο Ολυμπιακός είναι σε μια εξαιρετικά περίεργη θέση κι όσο οι Αγγελόπουλοι λουφάζουν και δεν βγαίνουν να τοποθετηθούν για το τι μέλλεται, η κατάσταση θα γίνεται όλο και πιο χαώδης.

Σχετικά με τον Κεμζούρα τι να πει κανείς; Πολλά τα λάθη του και σε κάθε παιχνίδι εκτός 2-3 εξαιρέσεων που κι εκεί οι αντίπαλοι τον υποτίμησαν.
Ξεχωρίζω τη μανία με τον Μίλου να κυνηγά τους κοντούς (έχεις τον καλύτερο ριμπάουντερ της διοργάνωσης που υπό άλλες συνθήκες θα είχε ρεκόρ διοργάνωσης σε μ.ο και τον βγάζεις στο 3π και σου παίρνουν τα επιθετικά.) Την ελλιπή του τροφοδότηση όπως λες αλλά και το σχήμα Ρότσεστι μαζί με Σπανούλη, είναι το χειρότερο στην Ευρωλίγκα αμυντικά.

Και πολλά άλλα.
Όμως δεν φταίε αυτός. Τόσα ξέρει τόσα κάνει. Βοηθός στα 50 του ήταν..

Πάντως χθες μπήκαν αρκετά κουλά 3π με το μπάζερ μπίτερ του Σλούκα να ξεχωρίζει αλλά στην επόμενη περίοδο είχανε πάρα πολύ δύσκολο επίσης μπάζερ μπίτερ του Ντατόμε ενώ σε κρίσιμη φάση στην τελευταία περίοδο ο ,όχι ελεύθερος ούτε κάνας μέγας σουτέρ, Βέστερμαν είχε 2 στα 2. Όχι ότι έχει σημασία, απλώς χθες η Φενέρ είχε και λίγο από την τύχη που της έλειψε σε άλλα παιχνίδια. Έτσι πάει.

Άβαταρ μέλους
john wick

allstar

Παρ Ιαν 03, 2020 4:52 pm

Σύντροφε καλησπέρα..
συμφωνώ σε αρκετά από όσα έγραψες , απλά να υπενθυμίσω ότι ο Κεμζούρα έχει κάτσει ως 1ος προπονητής σε αρκετές ομάδες (Λιέτουβος , Χίμκι , Κουμπαν , Πρόκομ , Νίμπουργκ , εθνική Λιθουανίας..) .το λέω διότι έγραψες ότι μια ζωή βοηθός ήταν κλπ... Σε σχέση λοιπόν ας πούμε με τον Τομιτς , ο εν λόγω είναι 10 φορές πιο έμπειρος...

0
basket72
Reactions:

Παρ Ιαν 03, 2020 6:07 pm

Γεια σου Johnny μου!
Έγραψα ότι στα 50 του ήταν βοηθός, όχι ότι ήταν μια ζωή βοηθός. Το να είσαι βοηθός στην ηλικία αυτή δεν είναι κι ότι καλύτερο για το βιογραφικό σου, εκτός κι αν είσαι του Πόποβιτς στο ΝΒΑ.
Μικρός προπονητής για τον Ολυμπιακό.

Άβαταρ μέλους
john wick

allstar

Παρ Ιαν 03, 2020 6:13 pm

basket72 έγραψε:
Παρ Ιαν 03, 2020 6:07 pm
Γεια σου Johnny μου!
Έγραψα ότι στα 50 του ήταν βοηθός, όχι ότι ήταν μια ζωή βοηθός. Το να είσαι βοηθός στην ηλικία αυτή δεν είναι κι ότι καλύτερο για το βιογραφικό σου, εκτός κι αν είσαι του Πόποβιτς στο ΝΒΑ.
Μικρός προπονητής για τον Ολυμπιακό.

αν ήμουν οι Αφοί , το καλοκαίρι θα έκανα all in και θα έφερνα Ιτούδη.... :smile:

0
basket72
Reactions:

Παρ Ιαν 03, 2020 6:16 pm

Εώς και σατανικό!!!(Θα είχε ευκαιρία να πάρει ¨γλυκεία εκδίκηση¨κι ο Ιτούδης από τον Δ.Γ)

Αλλά με τι λεφτά; Τους τρέχει ο ντάντι τους.

Άβαταρ μέλους
DESO

sophomore
Reactions: 11
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Magic Johnson

Παρ Ιαν 03, 2020 6:41 pm

Δεν θέλω να σας το χαλάσω αλλά Σπανούλης και Ιτουδης στην ίδια ομάδα... δεν. Άσε που δεν έχει καν λόγω να έρθει Ελλάδα ο Ιτούδης.

0
Ilias7

euroleague
Reactions: 191
Αγαπημένη θέση: PG

Παρ Ιαν 03, 2020 6:48 pm

Όπως έγραψα και χθες πριν τον αγώνα με τη περιφερειακή μας άμυνα που είναι για γέλια και για κλάματα μαζί κανένα παιχνίδι δε μπορεί να χαρακτιριστεί εύκολο σε όποια κατάσταση κι αν είναι ο αντίπαλος.Έτσι και έγινε.Η Φενέρ έκανε ένα από τα καλύτερα της παιχνίδια και κέρδισε με σχετική ευκολία αν αναλογιστεί κανείς τις απουσίες που είχε.
Η έλλειψη έμπειρου προπονητή αυτή τη στιγμή στοιχίζει στην ομάδα, παρά το ελλιπή και κακοστημένο ρόστερ που διαθέτει.Έχουν χαθεί 3-4 παιχνίδια που θα μπορούσαν να έχουν κερδηθεί ακόμα και σε αυτή τη κατάσταση που είναι η ομάδα.
Φτάσαμε στα μισά της σεζόν και αργά ή γρήγορα η ομάδα θα μείνει χωρίς στόχο και κίνητρο.Κάπου μέσα Απρίλη οι υποχρεώσεις θα τελειώσουν.Όλο αυτό θα πάει την ομάδα ακόμα πιο πίσω αφού θα ξαναπαίξει επίσημο παιχνίδι μετά από 6 μήνες (αρχές-μέσα Οκτώβρη).Δε το χωράει μπασκετική λογική όλο αυτό που έχει γίνει όταν μιλάμε για μια ομάδα που ήταν αγωνιστικό πρότυπο για όλη την Ευρώπη πριν 5 χρόνια.
Και μέσα απ όλη αυτή την ιστορία δε φαίνεται να μπορεί να προκύψει κάτι θετικό.Αν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει πάντως, καλό θα ήταν να δοθούν τα κλειδιά της ομάδας σε έναν πολύ έμπειρο προπονητή (θα δεχτεί κανείς άραγε;;;) να χτίσει την ομάδα από την αρχή.Εξάλλου ούτε μακροχρόνια συμβόλαια υπάρχουν ούτε βαριά οικονομικά με 1-2 εξαιρέσεις.

0
Άβαταρ μέλους
yorgos

champion
Reactions: 4308
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri

Σάβ Ιαν 11, 2020 10:39 pm

RipCity έγραψε:
Παρ Ιαν 03, 2020 10:56 am
Δε νομίζω πως εχω δει χειρότερο προπονητή από τον Κεμζουρα. Πάντα ειχα την απορία πόσο άσχημα θα τα πήγαινε αν έμπαινε στον πάγκο ένας άσχετος από το άθλημα. Τουλάχιστον λύθηκε η απορία.
Κατά κοινή ομολογία, και των πρασίνων μέσων, του Πιτινο του πήρε το δίπλωμα πάντως στο ΟΑΚΑ.

0
Οι επτά αδελφές, μια ξαδέρφη και η Ντάκα

https://tinyurl.com/4w6mec8d
Απάντηση

Επιστροφή στο “Euroleague season 2019-2020”