Παναθηναϊκός Μπάσκετ 2026-2027: Ρόστερ, Μεταγραφές και Προτάσεις

Συντονιστής: Captains

manos_89

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη θέση: C
Αγαπημένος παίκτης: Dejan
Προειδοποιήσεις: 0

Πέμ Ιούλ 09, 2026 11:47 am

nikolas_asteri έγραψε:
Πέμ Ιούλ 09, 2026 11:36 am
manos_89 έγραψε:
Πέμ Ιούλ 09, 2026 11:28 am

Εμένα μου βγάζει νόημα αυτό που έγραψε ο @Fitz. Όχι τόσο για τις θέσεις αλλά για τους ρόλους. Ότι δηλαδή ο Nunn θα είναι ο decision maker και θα έχει παρόμοιο ρόλο που είχε φέτος.
Ακούγοντας μια συνέντευξη του Ζέλικο σαν προπονητής μας (δεν θυμάμαι που ακριβώς), δήλωσε στο περίπου τα εξής.
Ότι θα επικοινωνήσει με τους παίκτες σταρ της ομάδας (Σλούκα, Χέηζ Ντέιβις, Ναν) και θα συζητήσει μαζί τους για το πως θέλουν να παίζουν. Μετά έφερε σαν παράδειγμα τον Ναν και είπε ότι ο Kendrick θα μου πει ότι θέλει για παράδειγμα να παίζει iso με τη μπάλα στα χέρια. Οκ, έτσι θα παίζουμε, αλλά πρέπει να λύσουμε τα θέματα που θα παρουσιαστούν όπως για παράδειγμα τις παγίδες που θα του κάνουν.

Από την παραπάνω συνέντευξη εγώ κατάλαβα τα εξής:
1) Δεν θα αποκτηθεί κάποιος άλλος ball dominant παίκτης
2) Ο Badio προορίζεται να παίζει με τον Nunn

Όλο αυτό μου ακούγεται αρκετά σωστό. Το πρόβλημα μας πέρυσι ήταν ότι η ομάδα δεν ήταν σωστά δομημένη γύρω από τους σταρ που είχε και αυτό φέτος μοιάζει να αλλάζει.
Είχε πει ότι «οκ θα μου πει θέλει να παίζει iso αλλά θα πρέπει να πασάρει περισσότερο. Να παίξει μεγαλύτερο ρόλο. Θα του στήσουν παγίδες. Πάσαρε την μπάλα.» Αυτό εγώ δεν το ερμηνεύω σαν «ο Ναν θα είναι ο decision maker». Βέβαια Ζοτς είναι αυτός, μπορεί να τον μάθει να παίζει, ποιος ξέρει;

Ο Ναν είναι πάρα πολύ αργός στην πάσα, ειδικά όταν τριπλάρει με το δεξί του χέρι. Από την τηλεόραση φαίνεται το lag. Αν μου γινόταν αυτό στο 2Κ θα είχα στείλει το χειριστήριο στον τοίχο.

Το θέμα μας πέρυσι δεν ήταν ένα (imo). Ήταν δύο. Το ένα φαίνεται να το λύνουμε (με την άμυνα). Χρειαζόμαστε και έναν κουμανταδόρο.
Ναι δεν την θυμόμουν καλά τη δήλωση αλλά την ίδια αίσθηση μου αφήνει και τώρα. Ότι θα τον αφήνει να παίξει ISO απλά θα το παίξει καλύτερα γιατί θα είναι δουλεμένο.
Και εγώ έτσι έλεγα, ότι χρειαζόμαστε κουμανταδόρο δηλαδή, γι'αυτό είχα φαγωθεί και για Tyus Jones. Απλά νομίζω ότι ο Ζέλικο έχει συγκεκριμένο πλάνο μέχρι στιγμής και ίσως θέλει να αξιοποιήσει παίκτες που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν δημιουργικά αλλά δεν το έκαναν (Hayes Davis, Osman) ενώ εχουμε πάρει και Fall. Νομίζω ότι θέλει περισσότερο να χτίσει στις βάσεις που βρήκε και όχι να μπερδέψει τα πράγματα και τους ρόλους.

Δεν θα με χάλαγε ένα καλό prospect ή ένας πιο νέος Γκραντ.

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Mood:

Πέμ Ιούλ 09, 2026 12:17 pm

big_lebowski έγραψε:
Πέμ Ιούλ 09, 2026 11:25 am
nikolas_asteri έγραψε:
Πέμ Ιούλ 09, 2026 11:14 am

Λογικά αυτά που γράφεις αλλά αυτό με το Ναν στον άσσο πως προκύπτει; Άντε να το δεχτώ γιατί σε παιχνίδια regular δεν υπάρχει στοχευμένη άμυνα και δεν θα τον κάνουν να πετάει τις μπάλες από δω κι από κει.
Δε θα τον κάνει off ball τον Ναν πάντως,ούτε θα του πάρει τη μπάλα από τα χέρια.Δεν είναι τρελός ο Ζοτς κι έχει κατ επανάληψη εκφραστεί με άκρως θετικά λόγια για τον Ναν
Τώρα για pg δύσκολο το κόβω, αλλά να παίρνει στο 2ο χρόνο τη μπαλα κ να επιλέγει το θεωρώ σχεδόν σιγουρο
Ε ναι βρε, όπως έχει δομηθεί το ρόστερ, ο Ναν θα είναι ΚΑΙ με την μπάλα στα χέρια ΑΡΚΕΤΑ λεπτά σε σχήματα five out, να ανοιγουν οι 4 να παίζει iso, που είναι ασταμάτητος σε 1vs1, και πιθανόν θα το δούμε και με Μπαντιο και με Οσμαν (αν μείνει). Δεν πήγε τυχαία σε παίχτες με ΚΑΛΟ στατικό τρίποντο από τις γωνίες και ΔΕΝ πήγε τυχαία στον Γιαμπού. Για αυτό γραφω και ότι σκεφτόμαστε διαφορετικά από οτι ο Ζοτς σε θέμα δημιουργίας.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος kein την Πέμ Ιούλ 09, 2026 12:18 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
:bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball:
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
Fitz

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Utah-Jazz

manos_89 έγραψε:
Πέμ Ιούλ 09, 2026 11:28 am
nikolas_asteri έγραψε:
Πέμ Ιούλ 09, 2026 11:14 am

Λογικά αυτά που γράφεις αλλά αυτό με το Ναν στον άσσο πως προκύπτει; Άντε να το δεχτώ γιατί σε παιχνίδια regular δεν υπάρχει στοχευμένη άμυνα και δεν θα τον κάνουν να πετάει τις μπάλες από δω κι από κει.
Εμένα μου βγάζει νόημα αυτό που έγραψε ο @Fitz. Όχι τόσο για τις θέσεις αλλά για τους ρόλους. Ότι δηλαδή ο Nunn θα είναι ο decision maker και θα έχει παρόμοιο ρόλο που είχε φέτος.
Ακούγοντας μια συνέντευξη του Ζέλικο σαν προπονητής μας (δεν θυμάμαι που ακριβώς), δήλωσε στο περίπου τα εξής.
Ότι θα επικοινωνήσει με τους παίκτες σταρ της ομάδας (Σλούκα, Χέηζ Ντέιβις, Ναν) και θα συζητήσει μαζί τους για το πως θέλουν να παίζουν. Μετά έφερε σαν παράδειγμα τον Ναν και είπε ότι ο Kendrick θα μου πει ότι θέλει για παράδειγμα να παίζει iso με τη μπάλα στα χέρια. Οκ, έτσι θα παίζουμε, αλλά πρέπει να λύσουμε τα θέματα που θα παρουσιαστούν όπως για παράδειγμα τις παγίδες που θα του κάνουν.

Από την παραπάνω συνέντευξη εγώ κατάλαβα τα εξής:
1) Δεν θα αποκτηθεί κάποιος άλλος ball dominant παίκτης
2) Ο Badio προορίζεται να παίζει με τον Nunn

Όλο αυτό μου ακούγεται αρκετά σωστό. Το πρόβλημα μας πέρυσι ήταν ότι η ομάδα δεν ήταν σωστά δομημένη γύρω από τους σταρ που είχε και αυτό φέτος μοιάζει να αλλάζει.
Ακριβώς αυτό εννοούσα ότι πιστεύω εγώ. Το p&r είναι πρακτικά ο ακρογωνιαίος λίθος της επίθεσης του Ζοτς. Δε θα μου κάνει εντύπωση να κατεβάζει τη μπάλα ο οποιοσδήποτε (ακόμα και F θα πω εγώ) και σε δευτερεύοντα χρόνο να καταλήγει ο μπάλα στο scoring guard που θα τρέξει είτε iso είτε side P&R.

Ο κλασσικος PG θα κατεβάσει τη μπάλα και θα τρέξει τα plays, στην περίπτωση που είναι ball dominant και θα περάσουν όλα από αυτόν. Αν λείπει από τις πεντάδες μας αυτός (Σλούκας ή Τολιο για την ώρα), τότε έχουμε Nunn και Badio να πάρουν αυτές τις επιλογές.

Αν και μου φαίνεται αδύνατο να πάει με κλασικό floor general το Σλουκα, θέλω να πω πως δεν είναι κάτι απίθανο να ξεκινήσει τη σεζόν.

ΥΓ: αφήνω ένα μικρό παραθυράκι να προορίζει να δουλέψει τον Badio για starting PG.

t0ny3

Honorary
Reactions:

Πέμ Ιούλ 09, 2026 12:43 pm

Ανακοινωθηκε ο Μπαντιο και επισημα.

Το gazzetta παρουσιασε το μπατζετ
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Πέμ Ιούλ 09, 2026 12:50 pm

Fitz έγραψε:
και σε δευτερεύοντα χρόνο να καταλήγει ο μπάλα στο scoring guard που θα τρέξει είτε iso είτε side P&R.
Μα το είδαμε και φέτος αυτό. Και είτε στο iso ερχόταν (συνήθως περπατώντας) δεύτερος παίκτης είτε στο σκριν γίνοταν κάποια χαζο-παγίδα. Και στις δύο περιπτώσεις ο παικταράς μας ήταν σαν να πάτησε παρκέ πρώτη φορά στη ζωή του.

Αυτά δεν είναι άλυτα θέματα φυσικά. Πιστεύω πως με προπόνηση και σωστή προετοιμασία μπορεί να γίνει κάτι. Μιλάω μόνο για το πως έχουμε δει τον παίκτη μέχρι τώρα.

Κάτι άλλο είναι πως ο Ναν δεν έχει δείξει τρομερά σημάδια ψυχραιμίας. Δηλαδή game 5 τελευταία δύο λεπτά που χρειάζεσαι κάποιον να ξέρει πότε να σουτάρει, πότε να πασάρει, πότε να τσιμπήσει φάουλ για βολές κλπ...ε δεν πιστεύω ότι είναι ο Ναν αυτός. Μπορείς να μου πεις "ε για αυτά έχεις τον Σλούκα" αλλά δεν γίνεται να στηριζόμαστε στον 80χρονο Σλούκα.

Εικόνα
MOZZARTDR

senior
Reactions:

Πέμ Ιούλ 09, 2026 1:21 pm

Βρήκα ένα απόσπασμα προς συζήτηση το οποίο με βρίσκει σύμφωνο με τον Ζέλικο όμως κακά τα ψέματα ένας Βάλα στην ομάδα πιθανότατο θα έδινε άλλη ασφάλεια καθώς είναι καθαρό 5αρι με πολλές παραστάσεις και εμπειρία όχι μόνο από NBA.

Για αυτό "έκοψε" τον Βαλαντσιούνας ο Ομπράντοβιτς
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε αποκλείσει την πιθανότητα να ασχοληθεί ο Παναθηναϊκός με την περίπτωση του Γιόνας Βαλαντσιούνας, πολύ πριν προκύψει η εμπλοκή με το ενδεχόμενο παραμονής του στο ΝΒΑ. Η απόφαση δεν συνδέθηκε με τις εξελίξεις στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αλλά με την αγωνιστική αξιολόγηση του παίκτη. Ο Σέρβος τεχνικός θεωρεί ότι ο Λιθουανός σέντερ είναι πλέον βαρύς και αργός, τόσο λόγω του σωματότυπού του όσο και λόγω της ηλικίας του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προσφέρει τα στοιχεία που αναζητά στο σύγχρονο μπάσκετ.
Πολύ περισσότερο, δεν πιστεύει ότι μπορεί να δώσει όσα προσφέρει ο Γιαμπουσέλε, ο οποίος συνδυάζει δύναμη, ευελιξία και απειλή από την περιφέρεια. Επομένως το "κόψιμο" του Βαλαντσιούνας αποτέλεσε συνειδητή επιλογή του Ζοτς και όχι μια απόφαση που προέκυψε επειδή δεν υπήρχε άλλη διαθέσιμη λύση ή επειδή οι συνθήκες τον ανάγκασαν να αλλάξει πλάνο.

Άβαταρ μέλους
big_lebowski

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Μποντιρογκα

Πέμ Ιούλ 09, 2026 1:22 pm

Kαλως ήρθε κι ο τζαρ τζαρ μπιγκ παρεπιπτοντως

Fitz

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Utah-Jazz

Πέμ Ιούλ 09, 2026 1:30 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Πέμ Ιούλ 09, 2026 12:50 pm
Fitz έγραψε:
και σε δευτερεύοντα χρόνο να καταλήγει ο μπάλα στο scoring guard που θα τρέξει είτε iso είτε side P&R.
Μα το είδαμε και φέτος αυτό. Και είτε στο iso ερχόταν (συνήθως περπατώντας) δεύτερος παίκτης είτε στο σκριν γίνοταν κάποια χαζο-παγίδα. Και στις δύο περιπτώσεις ο παικταράς μας ήταν σαν να πάτησε παρκέ πρώτη φορά στη ζωή του.
Όπως το περιγράφεις, σίγουρα θα έχουμε επανάληψη των περσινών. Σε αυτές τις περιπτώσεις, έπαιζε σαν το ‘κλασικό’ PG που προσπαθώ να περιγράψω πιο πάνω. Αλλά δε μιλάω για αυτό ακριβως.

Του χρόνου, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει σωστή κίνηση της μπάλας, μπορεί πχ. να τρέξει pistol καταστάσεις ή να πασάρει και να κόψει μέσα, βγαίνοντας από σκριν (Spanoulis actions) όπου θα τον περιμένει ο ψηλός κατευθείαν για P&R. Αυτού του είδους τον secondary ball handler φαντάζομαι, με περισσότερους αυτοματισμούς που θα κρύβουν την αδυναμία του αυτή στα double team και τις παγίδες.

Άβαταρ μέλους
brandon_roy

a1greece
Reactions:

Πέμ Ιούλ 09, 2026 1:49 pm

Papatheodor είπε σήμερα ότι εξετάζεται ο συνωστισμός στα forward με τα καμπανάκια να βαράνε για Οσμαν και Χουάντσο που έχουν προτάσεις.

Κανα μήνα τώρα μας έλεγε κάθε μέρα ότι χωράνε όλοι, και Μπονγκα και Λάιλς ή οποιος έρθει - Χουάντσο και Οσμάν δε πάνε πουθενά εκτός αν ζητήσουν να φύγουν από μόνοι τους. :drunk:

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Mood:

Πέμ Ιούλ 09, 2026 2:09 pm

brandon_roy έγραψε:
Papatheodor είπε σήμερα ότι εξετάζεται ο συνωστισμός στα forward με τα καμπανάκια να βαράνε για Οσμαν και Χουάντσο που έχουν προτάσεις.

Κανα μήνα τώρα μας έλεγε κάθε μέρα ότι χωράνε όλοι, και Μπονγκα και Λάιλς ή οποιος έρθει - Χουάντσο και Οσμάν δε πάνε πουθενά εκτός αν ζητήσουν να φύγουν από μόνοι τους. :drunk:
Εντάξει κάπου λογικό είναι, για τον Οσμάν το συζητάμε και καιρό τώρα. ΄
Έχετε:
5: Λεσσόρτ, Φαλ
4-5: Γιαμπουσελέ, Μήτογλου
4: Χουάντσο- Ντέβις
3: Οσμάν, Ρογκαβόπουλο, Μπόνγκα
Με Μπόνγκα, Ντέιβις να μπορούν να παίξουν και στο 3 και στο 4.
Θα αποδεσμεύσει και χώρο στο μπάτζετα για τον γκαρντ που θα έρθει είτε τώρα είτε μέσα στην χρονιά.

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Πέμ Ιούλ 09, 2026 2:12 pm

για τον χουαντσο μαχονται ρεαλ βαλενθια για τον οσμαν οι τουρκικες..μινιμουμ 1/2 θα φυγει..αλλιως θα χε ενημερωσει ο μανατζερ οτι τσαμπα ασχολειστε δεν παραχωρειται ο παικτης.

Άβαταρ μέλους
brandon_roy

a1greece
Reactions:

Πέμ Ιούλ 09, 2026 2:13 pm

Conan1982 έγραψε:
Πέμ Ιούλ 09, 2026 2:09 pm
brandon_roy έγραψε:

Εντάξει κάπου λογικό είναι, για τον Οσμάν το συζητάμε και καιρό τώρα. ΄
Έχετε:
5: Λεσσόρτ, Φαλ
4-5: Γιαμπουσελέ, Μήτογλου
4: Χουάντσο- Ντέβις
3: Οσμάν, Ρογκαβόπουλο, Μπόνγκα
Με Μπόνγκα, Ντέιβις να μπορούν να παίξουν και στο 3 και στο 4.
Θα αποδεσμεύσει και χώρο στο μπάτζετα για τον γκαρντ που θα έρθει είτε τώρα είτε μέσα στην χρονιά.
Λογικότατο είναι. Την αξιοπιστία του συγκεκριμένου καυτηριάζω.

Άβαταρ μέλους
big_lebowski

Moderator
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Μποντιρογκα

Πέμ Ιούλ 09, 2026 2:13 pm

Aυτος δε παίρνει μάλλον τιποτα φετος κι αραδιάζει πράγματα από τον κ@λ@ του για να βγαίνουν οι εκπομπές

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:
Mood:

Πέμ Ιούλ 09, 2026 2:51 pm

shaq7 έγραψε:
Πέμ Ιούλ 09, 2026 2:12 pm
για τον χουαντσο μαχονται ρεαλ βαλενθια για τον οσμαν οι τουρκικες..μινιμουμ 1/2 θα φυγει..αλλιως θα χε ενημερωσει ο μανατζερ οτι τσαμπα ασχολειστε δεν παραχωρειται ο παικτης.
Αυτά είναι τα ωραία ! Να χεις κλείσει στα φορ και να κάθεσαι να τος βλέπεις να ξεμαλλιάζονται για πάρτυ σου … :mrgreen:

:bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball:
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
t0ny3

Honorary
Reactions:

Πέμ Ιούλ 09, 2026 2:56 pm

brandon_roy έγραψε:

Καλα αυτος δεν βγαζει νοημα ποτε. Μονο οταν ανακοινωνεται κατι καθεται και λεει σας τα ελεγα εγω και σας τα αποκαλυψα.

Θα ξενερωσω αν φυγει καποιος απο το ροστερ παντως.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφές και Ρόστερ 2026-2027”