Συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό με το σχόλιό σου και θα ήθελα να προσθέσω δύο πράγματα.kein έγραψε: ↑Δευ Μάιος 26, 2025 9:29 pmΝα πω και εγώ την ταπεινή μου γνώμη, για τον Μπαρτζώκα, ελπίζοντας να μην κατηγορηθώ για καιροσκοπία λόγω των πρασινωπών καταβολών μου.
Φίλοι ολυμπιακοί, νομίζω ότι τον αδικείτε λίγο τον κόουτς. Δεν είναι ο ένοχος για όλες τις αμαρτίες. Ναι έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης αλλά βρίσκεται σταθερά στην κορυφή, και εκεί οι διαφορές που κάνουν κάποιον επιτυχημένο ή Loser, μπορεί να είναι ένα σουτ : το πεταχτάρι του Αιγώργη ή το σουτ του Γιούλ. Μπορεί να είναι μια ατυχία τύπου τραυματισμού Λεσσόρ ή ένα λαχείο τύπου Γκράντ. Μπορεί να είναι μια απίστευτα λάθος στρατηγική κίνηση τύπου : Σπανουλης-Σλούκας στον αιώνιο αντίπαλο και πολλά ακόμα παρόμοια.
Φέτος η διοργάνωση ήταν πολύ ανταγωνιστική, καθένας μπορούσε να χάσει από οποιαδήποτε ομάδα και αυτό επιβάρυνε παίχτες. Σκεφτείτε ποσό διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν ο Ουόκαπ ήταν κέρβερος ή αν ο Φαλ είχε δυνάμεις. Ξέρω είναι νωπά τα πράγματα και η απογοήτευση συμβάλει σε αποφάσεις εν θερμό, μα μια ενδεχόμενη αποχώρηση του κόουτς χωρίς σιγουρεμένη διάδοχη κατάσταση, μπορεί να σας φέρει αντιμέτωπους με δυσάρεστες καταστάσεις. Πάρτε παράδειγμα εμάς και τα σύγχρονα πέτρινα χρόνια. Δεν θέλει πολύ να πηγαίνεις από την μια αποτυχημένη επιλογή στην άλλη και να μην τελειώνει αυτό το μαρτύριο. Εντάξει εσείς δεν έχετε τον ΔΠΓ που είναι μανούλα στο να τα κάνει μαντάρα, όμως δεν υπάρχει και λόγος να παίζετε με την φωτιά. Αν υπήρχε διαθέσιμος ο Σπανούλης θα έλεγα ναι στο ενδεχόμενο ρίσκο (κυρίως λόγω απειρίας και πίεσης). Αυτή τη στιγμή πέρα από τον Χέρμπερτ (που για μένα δύσκολα θα κολλήσει με το DNA του συλλόγου) δεν βλέπω κάποιον καλύτερο του Μπαρτζώκα. Εκτός κι αν θέλετε να ξαναδείτε μέρες Σφαιρόπουλου.
Για μένα η λύση θα ήταν να προσεγγίσετε τον Σπανούλη να δείτε αν υπάρχει διάθεση να συνεργαστείτε μελλοντικά και να κάνετε ένα πλάνο ανάλογο. Δηλαδή αν είναι ένας χρόνος μόνο αναμονή, πάτε με τον κόουτς Μπι, κοιτάζετε να διορθώσετε ότι διορθώνεται και χωρίς πολλά πολλά θα είσαστε άνετα πάλι στο Φ4. Εκεί ο Κόουτς με λιγότερο ίσως άγχος, να καταφέρει ότι δεν κατάφερε όταν τον γονάτιζε η πίεση.
Αν εντούτοις ο Σπανουλης θέλει περισσότερο χρόνο , εκεί θα μπορούσατε να πείτε ότι πάτε σε κάποιο στοίχημα.
Νομίζω πως το πρόβλημα με τον Μπαρτζώκα έχει να κάνει με λάθος στελέχωση στο κομμάτι σύνδεσης της διοίκησης με τον προπονητικό τιμ. Αν υπήρχε ένας άνθρωπος (κάποιο τοτέμ ολυμπιακό) να είχε το ειδικό βάρος να συνομιλεί με ίσους όρους με τις δύο πλευρές, ίσως κάποια πράγματα που χαλούσαν την τελική συνταγή, να ήταν πιο διαχειρίσιμα. Μπορεί να έπειθε τον κόουτς να βάλει λίγο νερό στο κρασί του κάπου, ή τους Αφούς να κάνουν αυτό που θα ήταν απαραίτητο για την επιτυχία.
Ο Κόουτς, είναι σίγουρα φανατικός ολυμπιακός, και θέλει το καλό της ομάδας σας, συνεπώς αν κάποιος το συζητήσει με ειλικρινές διαθέσεις, θα είναι πραγματικά το καλύτερο δυνατό σενάριο για όλους.
Όπως έχω αναφέρει και σε προγενέστερο χρόνο δεν πιστεύω ότι η απόλυση Μπαρτζώκα θα προσφέρει κάτι στον Ολυμπιακό , αντιθέτως μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα που θα βάλουν την ομάδα σε μεγαλύτερες περιπέτειες.
Αυτό βέβαια εφόσον η διοίκηση και ο ίδιος το επιθυμούν έως την λήξη του συμβολαίου του.
Στην προκειμένη όμως , θα πρέπει ο coach B να προβεί σε ριζικές αλλαγές συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού του.
Αν με ρωτάς που εντοπίζεται το πρόβλημα, θα απαντούσα ότι ο Μπαρτζώκα πληρώνει ουσιαστικά το γεγονός ότι είναι δέσμιος της οποίας φιλοσοφίας του (όχι αγωνιστικά) και δεν αντιμετώπισε ποτέ ψυχρά και επαγγελματικά το έργο του.
Τέλος τα αγαπημένα παιδιά , τέλος οι πιστοί στρατιώτες και το αίσθημα ότι πρέπει να στηρίξει όσους τον στηρίξαν όπως κάποτε είχε δηλώσει.
Μπορεί το σκεπτικό του να ξεχωρίζει και να φαντάζει ρομαντικό μέσα στον ψυχρό επαγγελματικό χώρο του σήμερα , αλλά είναι σκεπτικό φιλάθλου και όχι προπονητή.
Περνάς το μήνυμα στα αποδυτήρια ότι θα αγωνίζεται αυτός που παίζει καλύτερα, όπως και να λέγεται, όσα και αν πληρώνεται, όσα χρόνια και αν είναι στην ομάδα κλπ , κλπ.
Αν μπορούσε να το κάνει αυτό , τότε θα ήταν μακράν από τους πιο ολοκληρωμένους προπονητές στην Ευρώπη.

BasketForum – Ιστορικό Αρχείο