Α2 - Αγωνιστική περίοδος 2023-24

Συντονιστής: Captains

abovetherim

a1greece
Reactions: 267
Προειδοποιήσεις: 2

Παρ Απρ 12, 2024 3:33 pm

Ένας μικρός απολογισμός των ομάδων, όπως εγώ τις είδα. Σχόλια και ενστάσεις δεκτά φυσικά
.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Το μεγαλύτερο μπάτζετ της κατηγορίας, αλλά όχι και αντίστοιχη διαφορά σε απόδοση και αποτελέσματα. Με πολλά εσωτερικά προβλήματα, τσακωμούς (ο αστικός μύθος λέει για Άρη-Μίλε), σιωπηρές απομακρύνσεις στελεχών (Μαγγίνας) και πολύ γκρινιάρη κόσμο. Δίκαια πρώτος ωστόσο.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ: Με πολλά σκαμπανεβάσματα, ικανή να κερδίσει τον Πανιώνιο εκτός έδρας (το έκανε) και εντός να χάνει από τη Μύκονο ή να κερδίσει στο νήμα το Μεσολόγγι. Βασικά δεν είμαι σίγουρος τι θέλουν οι άνθρωποι εκεί, τι στόχο έχουν.
ΜΙΛΩΝ: Έχω σε εκτίμηση τον Καραγιάννη, αλλά πολλά χάλια η ομάδα επί των ημερών του, αναλογικά με το ρόστερ. Τρομερή βελτίωση με Κουρή, ο οποίος θα μπορούσε να είναι και κόουτς της χρονιάς, βοήθησε πάααααρα πολύ και ο Μπράιαντ.
ΜΕΓΑΡΙΔΑ: Θεωρώ πως ότι έχουν κάνει είναι υπέρβαση δεδομένου που ήταν πριν από 3 χρόνια και με το γήπεδο που έχουν. Πολλοί τους συμπαθούν, ακόμα περισσότεροι τους αντιπαθούν, άρα ως αδιάφορους δεν τους προσπερνάς με τίποτα. Δεν μπορώ να ψυχολογήσω Μάνταλο με καμία δύναμη.
ΗΡΑΚΛΗΣ: Αν θέλω να δω δύο ομάδες να επιστρέφουν στην Α1, μετά τον Πανιώνιο είναι ο Ηρακλής. Έκανε διορθωτικές κινήσεις που έπιασαν, ο Αγγέλου κάνει το "κλικ", πολύ ανυπόμονος και γκρινιάρης κόσμος και εδώ, όπως στη Νέα Σμύρνη.
ΚΟΡΟΙΒΟΣ: Από τις ομάδες που έχω δει τις λιγότερες φορές απ' όλες τις άλλες, ο Λιόγας όπως πάντα με τα καλά του και τα στραβά του, θεωρώ πως φέτος περισσότερο η πλάστιγγα στα πεπραγμένα και την επίδραση που είχε, γέρνει προς το συν ξεκάθαρα.
ΠΑΠΑΓΟΥ: Ίσως το χαμηλότερο μπάτζετ της κατηγορίας, τα κατάφερε περίφημα. Μπορούσε ένα κλικ καλύτερα, αλλά και τρια κλικ χειρότερα, οπότε νομίζω ικανοποιημένοι είναι. Κοντά στο χαμηλότερο μπάτζετ, βάλτε και ίσως το μικρότερο -αναγκαστικά- ροτέισιον, λόγω βάθους πάγκου.
ΜΥΚΟΝΟΣ: Τα κάστρα πέφτουν από μέσα είπε ο Σκαραφίγκας, δείχνοντας τον Τσάμη, αλλά το κάστρο είχε ήδη γκρεμιστεί από τη ρίζα. Εγώ θέλω ομάδες σαν τη Μύκονο να σπάνε το Αθήνα-Θεσσαλονίκη και γενικά είναι ωραίο τα νησιά να μπορούν να στηρίξουν ομάδες. Ο Σκαραφίγκας θα πάει στο Δούκα που είναι πιο γερό κάστρο...
ΕΣΠΕΡΟΣ ΛΑΜΙΑΣ: Θέλω να τον δω και του χρόνου στην κατηγορία. Θέλω να έχουμε πολλές επαρχιακές ομάδες. Έχει γήπεδο, κάποιες σωστές βάσεις, μακάρι να βοηθά λίγο περισσότερο και η τοπική κοινωνία αλλά και οι φίλαθλοι.
ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ: Έχει ένα αξιόλογο και φιλόδοξο αναπτυξιακό πλάνο, αλλά η κατηγορία έχει δυσκολέψει και δεν είναι για πειράματα, ούτε κάθε φέτος του Άι-Γιαννιού όπως πέρσι. Εν ολίγοις πιστεύω ότι αν δεν είχε πάρει ξένους και Αθηναίου θα τον κλαίγαμε φέτος.
ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ: Αποτυχημένη επιλογή της wild card από την ΕΟΚ. Νομίζω αυτό, τα λέει όλα.
ΨΥΧΙΚΟ: Η μεγάλη απογοήτευση της σεζόν, δίχως άλλο. Ο Ρεμεντέλας μιλώντας, έδωσε την εξήγησή του, μου φάνηκε επαρκής, απλά έχω να σημειώσω πως στο σύλλογο δεν αντιλήφθηκαν πόσο άλλαξε προς το ανταγωνιστικότερο η κατηγορία.
ΑΜΥΝΤΑΣ: Πλήρωσε τα λάθη του και τιμωρήθηκε. Δεν ξέρω ειλικρινά όμως, αν ο Κουρής θα τον έσωζε. Δεν είναι μόνο θέμα προπονητή εκτιμώ, αλλά γενικότερης φιλοσοφίας και στησίματος. Θα πω κάτι παρόμοιο με το Ψυχικό, σαν να "μεγαλώνει" η κατηγορία και να μη χωρά πλέον τον Αμύντα.
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: Η δεύτερη ομάδα που έχω δει λιγότερες φορές μαζί με τον Κόροιβο, δεν έχω συνεπώς να πω πολλά. Σίγουρα δεν ήταν ομάδα πλέι οφ, αλλά σίγουρα η τελευταία θέση τους αδικεί κάπως.

Είδαμε ένα πρωτάθλημα άκρως ανταγωνιστικό και απρόβλεπτο με τον τελευταίο να μπορεί να κερδίσει τον πρώτο και αυτό είναι μεγάλο κέρδος.
Ο πρώτος έκανε 8 ήττες, ο τελευταίος έπεσε με δέκα νίκες(!!), δηλαδή 33% ποσοστό νικών!
Κόσμος στα γήπεδα, αρκετοί νέοι παίκτες -όχι πολλοί, αλλά όχι και λίγοι-, καλοί Έλληνες, καλοί ξένοι επίσης στην πλειοψηφία τους, πολλοί παίζουν και Α1 άνετα.

Η δική μου πρόταση, αν μας διαβάζει ο Τάσος (ένας είναι ο Τάσος), είναι:
-πρωτάθλημα 18 ομάδων. Τις αντέχει το σύστημα, φάνηκε φέτος.
-ο πρώτος απ' ευθείας άνοδο στην Α1, η 2η θέση στα πλέι οφ και πλέι ιν.
-Για το προς τα κάτω, έχει να κάνει με την αναδιάρθρωση των κατηγοριών.
Εγώ θα πρότεινα λοιπόν 18 ομάδες στην Α2 και να πέφτουν 2 απ' ευθείας και 2 στα πλέι άουτ και από κει και κάτω, δύο ομίλους των 16-18 στη Β' εθνική και 4 ομίλους των 16-18 στη Γ' εθνική.

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kojito

Captain
Reactions: 2734
Αγαπημένη θέση: PF
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Απρ 12, 2024 3:51 pm

Ούτε εγώ είμαι κατά των wild cards γενικά, αρκεί :
1) Να μην μοιράζονται σαν καραμέλες, αλλά μόνο όταν κι αν χρειαστούν (αν προκύπτει κάποια κενή θέση δηλαδή).
2) Το κύριο κριτήριο να είναι η οικονομική βιωσιμότητα των ομάδων που θα τις πάρουν. Να πηγαίνουν δηλαδή σε ομάδες που αντέχουν να σηκώσουν τις υποχρεώσεις της κατηγορίας, ακόμα κι αν δεν πρωταγωνιστήσουν απαραίτητα. Όχι να πηγαίνουν σε ομάδες μόνο και μόνο επειδή έχουν μεγαλύτερη ιστορία ή/και κόσμο.

2
2 Εικόνα
Γιαννης

a1greece
Reactions: 437
Αγαπημένη ομάδα: Psyxiko

Παρ Απρ 12, 2024 4:14 pm

ΤΟ αν χωράει η κατηγορία το Ψυχικό είναι νωρίς να το πούμε .Μία άσχημη χρονιά έκανε. Και το πως ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση δείχνει μέταλλο και γνώση .Μη βαπτιζουμε με το καλημέρα ομάδες ικανές γιατί έχουμε δει πολλους .....Οιακες Ναυπλίου.

2
2 Εικόνα
abovetherim

a1greece

Παρ Απρ 12, 2024 4:19 pm

Γιαννης έγραψε:
Παρ Απρ 12, 2024 4:14 pm
ΤΟ αν χωράει η κατηγορία το Ψυχικό είναι νωρίς να το πούμε .Μία άσχημη χρονιά έκανε. Και το πως ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση δείχνει μέταλλο και γνώση .Μη βαπτιζουμε με το καλημέρα ομάδες ικανές γιατί έχουμε δει πολλους .....Οιακες Ναυπλίου.
Εγώ δεν έγραψα πουθενά ότι το Ψυχικό δεν χωράει στην κατηγορία. Έγραψα ότι δεν αντιλήφθηκαν έγκαιρα πόσο ανταγωνιστική έχει γίνει πλέον η κατηγορία και πόσο -κατά τη γνώμη μου φυσικά- ήταν φέτος ανταγωνιστικότερη με πέρσι.
Γι' αυτό και ο Πανερυθραϊκός που επίσης δεν ενισχύθηκε αντίστοιχα καλά το καλοκαίρι θα κινδύνευε στο τέλος αν έμενε με το ίδιο ρόστερ και δεν προχωρούσε σε διορθώσεις. Αυτό είπα.
Για τον Αμύντα εξέφρασα το φόβο/άποψη ότι με τη φιλοσοφία που έχει ίσως δεν μπορεί να σταθεί στην Α2.

0
Γιαννης

a1greece

Παρ Απρ 12, 2024 4:41 pm

ΟΚ,λάθος αντιλήφθηκα.

0
N.I.2022

a1greece
Reactions: 323
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Eddie Johnson
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Αγαπημένη ομάδα: OSFP
Προειδοποιήσεις: 1

Παρ Απρ 12, 2024 4:45 pm

Γιαννης έγραψε:
Παρ Απρ 12, 2024 2:34 pm
ΕΙΝΑΙ συνισταμένη πολλών παραγόντων τελικά το πού θα παει η wild card.
Πάντως με το παράδειγμα του Πανελλήνιου δεν συμφωνώ.Ιστορία μεγάλη έχει.Αποτύπωμα τα τελευταία χρόνια ( 15ετια )έχει στην Δ,Γ,Β,Α ΕΣΚΑ και όχι στις Εθνικές Κατηγορίες γεγονός που έχει μεγάλη βαρύτητα.
Όσο για για τον οικονομικό παράγοντα στην Α2 ο Παπάγου έπαιξε με πολύ χαμηλό μπάτζετ. Τα πήγε περίφημα και ανέδειξε και παίχτες. Έχουν τεχνογνωσία.
Αυτα τα προσόντα είναι το αποτύπωμα.
Μα ο Παπάγος δεν ανέβηκε με Wild Card αλλά με την άξια του στην κατηγορία!

Αυτό γραφώ χωρίς να υπολογίζω καθόλου τον οικονομικό παράγοντα ότι οι ομάδες να ανεβαίνουν κατηγορια με βάση την κατάταξη τους στην κάτω κατηγορία, αν δεν θέλει ο πρωταθλητής στον επόμενο έως να δεχτεί κάποιος.

Αλλά να ανεβαίνει κάποιος με την Wild Card και να βγαίνεις τελευταίος λόγο οικονομιών προβλημάτων και ελλιπείς στελέχωσης του ροστερ είναι ντροπή.

0
Γιαννης

a1greece

Παρ Απρ 12, 2024 5:15 pm

Δεν λέω ότι ανέβηκε με wild card.Το αντίθετο ότι ειναι ομάδα ικανη χωρίς υψηλό μπάτζετ.Για να μην ψάχνουν την πλούσια ομάδα όταν δίνουν wild card.Τον ανεφερα σαν παράδειγμα ομάδας που τα πήγε καλά χωρίς κάτι το ιδιαίτερο οικονομικά. Δεν χρειάζεται τόσο πολύ έμφαση στο οικονομικό.Υπαρχουν και άλλοι εξεταζόμενοι τομείς. Φυσικα και το οικονομικό να είναι σε επίπεδο να ανταπεξέλθει στα ταξίδια ,μισθούς, κλπ

0
Άβαταρ μέλους
gspara

Moderator
Reactions: 1614
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Λεωνιδας Ζουπας

Σάβ Απρ 13, 2024 12:48 pm

Κορυφαια 5αδα:
1.Δ.Γερομιχαλος
2.Μιλεντιγεβιτς
3.Μαστρογιαννοπουλος
4.Π.Γερομιχαλος
5.Κουρουπακης

Κορυφαιος ξενος:
Μπραιαντ

Κορυφαιος rookie:
Σαμαρτζιτς(παιχτουρα)

Κορυφαιος νεος:
Νικολαιδης

Κορυφαιος κοουτς:
Χουχουλης

Κορυφαια αμυντικη 5αδα:
1.Μαστορος
2.Καψαλος
3.Μοτσενιγος
4.Ποζογλου
5.Σαχπατζιδης

Κορυφαιος σπικερ:
ΓΣΕ

1
1 Εικόνα
Gkos

champion
Reactions: 483

Σάβ Απρ 13, 2024 12:59 pm

Ξαναγράψτα και βρες τρόπο να χωρέσεις ΑΕΨ και Αμύντα σε καπιοια κατηγορια :wave:

1
1 Εικόνα
Γιαννης

a1greece

Σάβ Απρ 13, 2024 1:56 pm

ΝΑΙ ΝΑΙ εμφανίστηκε την ύστατη στιγμη!!!!
Τα μαζεύει άρον άρον το πειθαρχικό του basketforum !!!!!

1
1 Εικόνα
assistant

nba
Reactions: 1754
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Isiah Thomas
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Σάβ Απρ 13, 2024 5:53 pm

Ανετη προκριση στα playoff για τον Παπαγου με triple-double του Κοη.

2
1 Εικόνα 1 Εικόνα
Gkos

champion
Reactions: 483

Σάβ Απρ 13, 2024 5:56 pm

Όπως τα λες,το "χτύπησε" πάρα πολύ η Λευκάδα. :Amen:

1
1 Εικόνα
marousara

senior
Reactions: 34

Σάβ Απρ 13, 2024 10:13 pm

Καλησπέρα σε όλους σας.
Ένα εκπληκτικό πρωτάθλημα παρακολουθήσαμε φέτος (εγώ φέτος από το διαδίκτυο κυρίως )
Όμως δυστυχώς όπως και πέρυσι (αν και βόλεψε την ομάδα μου ) το πρωτάθλημα έχει αδικίες.
Δύο από τα τέσσερα ζευγάρια πλέι οφ είναι 2-0 κάτι που ουσιαστικά δίνει σε Μίλωνα και Μεγαρίδα την βεβαιότητα ότι κατά τεράστιο ποσοστό θα είναι στα φάιναλ 4. Ενώ ο Πανιώνιος αν κάνει ένα κακό ματς με τον Παπάγου μπορεί να αποκλειστεί. Αυτό με τη μεταφορά του σκορ είναι μια γελοιότητα. Όπως σωστά έφτιαξαν το φάιναλ 4 για να μην έχουμε φαινόμενο Ψυχικού πολλά αποτελέσματα με κύριο το Αμύντας Ελευθερούπολη με 1.45 τον άσο του τελευταίου με τον δεύτερο χαλάνε τη φήμη του τρομερού πρωταθλήματος.
Το άλλο που με εξοργίζει είναι ότι θες εμπορικότητα και μπράβο που το δείχνει ένα ματς στο action 24. Το βάζεις καθημερινή λες οκ δε βγαίνει το πρόγραμμα ( αστειότητα για μένα ) .
Και βάζεις Τετάρτη και Πέμπτη όλα τα ματς 4 το μεσημέρι. Μιλάμε διάνοια οποίος το σκέφτηκε. Οπότε μόνο κάνας τρελός που παίρνει άδεια ή κλείνει το μαγαζί ή είναι άεργος θα είναι στο γήπεδο.
Πραγματικά τι αυτογκόλ είναι αυτό ..
Σόρρυ παιδιά αλλά ήθελα να πάω γήπεδο αλλά δε θα χάσω τη δουλειά μου να δω πλέι οφ είπαμε...

1
1 Εικόνα
abovetherim

a1greece

Σάβ Απρ 13, 2024 10:28 pm

marousara έγραψε:
Σάβ Απρ 13, 2024 10:13 pm
Καλησπέρα σε όλους σας.
Ένα εκπληκτικό πρωτάθλημα παρακολουθήσαμε φέτος (εγώ φέτος από το διαδίκτυο κυρίως )
Όμως δυστυχώς όπως και πέρυσι (αν και βόλεψε την ομάδα μου ) το πρωτάθλημα έχει αδικίες.
Δύο από τα τέσσερα ζευγάρια πλέι οφ είναι 2-0 κάτι που ουσιαστικά δίνει σε Μίλωνα και Μεγαρίδα την βεβαιότητα ότι κατά τεράστιο ποσοστό θα είναι στα φάιναλ 4. Ενώ ο Πανιώνιος αν κάνει ένα κακό ματς με τον Παπάγου μπορεί να αποκλειστεί. Αυτό με τη μεταφορά του σκορ είναι μια γελοιότητα. Όπως σωστά έφτιαξαν το φάιναλ 4 για να μην έχουμε φαινόμενο Ψυχικού πολλά αποτελέσματα με κύριο το Αμύντας Ελευθερούπολη με 1.45 τον άσο του τελευταίου με τον δεύτερο χαλάνε τη φήμη του τρομερού πρωταθλήματος.
Το άλλο που με εξοργίζει είναι ότι θες εμπορικότητα και μπράβο που το δείχνει ένα ματς στο action 24. Το βάζεις καθημερινή λες οκ δε βγαίνει το πρόγραμμα ( αστειότητα για μένα ) .
Και βάζεις Τετάρτη και Πέμπτη όλα τα ματς 4 το μεσημέρι. Μιλάμε διάνοια οποίος το σκέφτηκε. Οπότε μόνο κάνας τρελός που παίρνει άδεια ή κλείνει το μαγαζί ή είναι άεργος θα είναι στο γήπεδο.
Πραγματικά τι αυτογκόλ είναι αυτό ..
Σόρρυ παιδιά αλλά ήθελα να πάω γήπεδο αλλά δε θα χάσω τη δουλειά μου να δω πλέι οφ είπαμε...
Σωστός είσαι γενικά, αλλά εκεί στο Μαρούσι που είσαι, τον έχετε πλέον τον κομισάριο της ελιτλιγκ, πες του τα ;)

1
1 Εικόνα
Γιαννης

a1greece

Σάβ Απρ 13, 2024 10:37 pm

ΑΣΤΑ βραστα, φίλε marousara , ο Χρησταρας ο Ιορδάνου πως πήγε σήμερα?

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “A2 Εθνική-Elite League”