kein έγραψε: ↑Παρ Μάιος 17, 2024 4:56 am
Είναι αξιέπαινη οι προσπάθεια που κάνετε όλοι οι Ολυμπιακοί εγώ και κάτι χρόνια να εξισώσετε την ανυπαρξία των ερασιτεχνικών τμημάτων σας σε φίλαθλο κοινό και γενικά σε ιστορία, κάνοντας το άσπρο μαύρο. Πραγματικά διαστρεβλώνοντας την ιστορία με γκεμπελικές τακτικές.
Ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός έχει χρόνια ιστορία και είναι το μεγαλύτερο σωματείο στην ιστορία του ελληνικού ερασιτεχνικού αθλητισμού. Δεν αγόρασε ιστορία από κανένα ΙΕΚ ξυνή κτλ κτλ, πέσει δίνη του ιστορία και δικό του κοινό σε κάθε μικρό άθλημα ή μεγαλύτερο. Απο τότε στη δεκαετία του 30 όταν φτιάχνονταν τμήματα γυναικείου αθλητισμού μέσα στις λάσπες των προσφυγικών και μέχρι τις μέρες μας ήταν και είναι ένας ζωντανός οργανισμός που έχει στις τάξεις του πολλούς πιστούς υποστηριχτές, όχι οργανωμένους, οη οργανωμένοι έρχονται στα ντέρμπι και μετά του χρόνου πάλι. Γιαυτο πρότεινα σε όποιον θέλει να έρθει να δούμε παρέα δυο αγώνες (όχι ντέρμπι) και να κεράσω εγώ τα εισιτήρια, για να δείτε πως γίνεται να έχεις φιλάθλους και μπασκετικό κοινό και γενικά αυτό που λεμε ερασιτεχνικό Παναθηναϊκό. Το σπίτι μου είναι πολύ κοντά στην λεωφόρο, με τα πόδια πηγαίνω από την δεκαετία του 80, και θα συνεχίσω να το κάνω όσο αντέχω. Δεν πηγαίνω στα ντέρμπι και δεν είναι οργανωμένος, ποτε δεν ήμουν. Σαν προσκαλώ λοιπόν οποίος φίλος Ολυμπιακός συνεχίζει αυτό το αφήγημα, να έρθει να πιούμε ένα καφε σπίτι και μετά να πάμε να δούμε έναν απλό αγώνα, να τραβήξετε τις φωτό σας και τα βίντεο και να έρθετε μετά να γράψετε όλα αυτά που θα δείτε , όχι αυτά που φαντάζεστε ή που σας συμφέρει να γράφετε για να αποτιμήσετε όσα έχει ο άλλος και στερείστε εσείς.
Εγώ θα ερχόμουν αλλά μένω Κρήτη και άσε μετά που θα μου έλεγαν ότι μεροληπτώ και δεν σου δίνω...φάουλ και αποκλεισμούς.
Στα σοβαρά τώρα, δεν εννοώ ακριβώς τι είναι μπασκετικό κοινό, κοινό για πόλο κλπ. Δεν βρίσκω και τον λόγο ιδιαίτερα να γίνονται συγκρίσεις. Τι είναι το μπασκετικό κοινό; Αυτό που ακολουθεί την ομάδα επειδή αγαπάει το άθλημα, που ξέρει να βλέπει plays εκεί που εμείς βλέπουμε ντάπα ντούαπ; Αν έχει το γυναικείο τμήμα του Παναθηναϊκού, ή το μπάσκετ με αμαξίδια κοινό μπράβο σας, δεν χρειάζεται να το μειώνουμε, αν μαζεύονται και 100-200-1000 δεν ξέρω πόσα στο χάντμπολ μπράβο σας και δεν το λέω ειρωνικά. Σαν γενική τοποθέτηση πάντως θα έλεγα ότι σε όλες τις ομάδες όταν πηγαίνουν καλά έχουν περισσότερο κόσμο απ' ότι όταν πηγαίνουν χάλια, και στον Ολυμπιακο΄και στον Παναθηναϊκό, λογικό είναι. Αν υπάρχει μια μεγάλη βάση που πηγαίνει ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων μπράβο και στους φιλάθλους αυτούς που μπορούν και θέλουν. Ανωτερώτητα, κατωτερότητα, συμπλέγματα και όλα αυτά δεν τα καταλαβαίνω, εγώ προσωπικά θα χαρώ να είναι γεμάτα τα γήπεδα όλων των ομάδων, θα χαρώ και όταν είναι γεμάτο το γήπεδο της δικής μου, θα χαρώ όταν η δική μου παίζει καλό μπάσκετ και νικάει. τα υπόλοιπα και τις κόντρες δεν τα καταλαβαίνω παρ' εκτός όταν κάνουμε καζούρα οι φιλοι μεταξύ μας.