Dimmitz έγραψε: ↑Δευ Σεπ 16, 2024 10:23 am
Μας ζαλίσατε όλο το καλοκαίρι οι περισσότεροι ότι η ομάδα δεν έχει τον παίκτη στα γκάρντ που θα κάνει την διαφορά, ότι οι Άγγελοπουλοι δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη, ότι μας λείπει ο closer και μπλα, μπλα, μπλα. Μάλιστα, επειδή το όνομα του Φουρνιέ ακούστηκε νωρίς ως επιλογή, οι πιο πολύ παρακαλάγατε να έρθει αυτός ο παίκτης στον Ολυμπιακό. Και να που έγινε. Και ξαφνικά, μετά απο δυο φιλικά (!!) οι ίδιοι που παρακαλάγατε, λέτε τον Φουρνιέ πρώην παίκτη. Θα τρελαθώ.
Ο Φουρνιέ θα κάνει μεγάλη καριέρα στον Όλυμπιακο. Σε καμία περίπτωση δεν είναι πρώην παίκτης και είμαι σίγουρος ότι θα αφήσει το στίγμα του. Και εξηγώ τους λόγους:
1. Οι δηλώσεις που έκανε: αν ήθελε να κολλήσει ένσημα, θα εμένε στο nba ή θα πήγαινε στην Παρί. Ακόμα και σε μας να ερχόταν, δεν θα έκανε τις δηλώσεις που έκανε, θα περιοριζόταν σε πιο τυπικές δηλώσεις.
2. Η νοοτροπία του: δεν έχω δει παίκτη που να έχει πετύχει τόσα πράγματα στην καριέρα του να βάζει το εγώ του πολύ πιο κάτω από την επιτυχία της ομάδας. Αυτό φάνηκε από τον τρόπο που αγωνίστηκε σε αυτά τα δυο φιλικά. Φαίνεται ξεκάθαρα από όποιον ξέρει μπάσκετ ότι τον ενδιαφέρει να εγκλιματιστεί στο σύνολο και στα συστήματα του Μπαρτζώκα και όχι να κάνει τον ήρωα και να έχει την νοοτροπία δώστε μου την μπάλα να σουτάρω. Θα μπορούσε κάλλιστα στα δυο πρώτα φιλικά να έχει 2/17 σουτ, αλλά δεν πήρε προσπάθειες όχι επειδή φοβάται μην γίνει ρεζίλι επειδή είναι εκτός ρυθμού και άστοχος, αλλά επειδή τον νοιάζει περισσότερο πρώτα να καταλάβει τον ρόλο του στο σύστημα. Καμία εντολή Μπαρτζώκα δεν είναι αυτό. Μόνος του το αποφάσισε. Βλέπουμε παίκτες όπως ο Σάσα ή ο Ντόρσει, ακόμα και ο Γκός να περνούν τραβηγμένες προσπάθειες και να τα σπάνε από το τρίποντο, γιατί αντικειμενικά όλοι εκτός ρυθμού είναι. Ο Φουρνιέ επιλέγει εσκεμμένα να μην το κάνει αυτό γιατί καταλαβαίνει ότι είναι πιο σημαντικό να εγκλιματιστεί στην ομάδα, πάρα να βρει ρυθμό και να είναι εύστοχος. Ξέρει ότι το δεύτερο είναι θέμα χρόνου. Το πρώτο όμως είναι θέμα δουλειάς.
3. Ο τρόπος που αγωνίστηκε στην άμυνα: ο παίκτης δεν ήρθε να κλέψει και να το παίξει ηγέτης τύπου δεν μαρκαρω επειδή είμαι ο Φουρνιέ. Έπαιξε τρομερή άμυνα και σκίζεται στις αλλαγές, γενικά βάζει ωραία το σώμα του.
Ξεχνάτε όλοι ότι ο Ναν τον 1ο μήνα ήταν άλλου νταλου, έπαιρνε πολλές προσπάθειες και ήταν υπερβολικά άστοχος. Ο Άταμαν παρόλαυτα τον άφηνε στο παρκέ για να βρει ρυθμό όπως και έγινε. Του πήρε χρόνο, αλλά μετά από 1 μήνα ρόλαρε. Ειλικρινά δεν με νοιάζει αν ο Φουρνιέ έχει 5 πόντους μ.ο., με λίγες προσπάθειες μέχρι τα Χριστούγεννα. Αυτό που με νοιάζει είναι να βγει μπροστά τον Μάιο, που θα βγει. Ο παίκτης δεν ξέχασε το μπάσκετ. Η μηχανική του σουτ δεν ξεχνιέται. Μιλάμε για παίκτη που σκόραρε τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα στους Νικς μέσα σε μια σεζόν. Αν νομίζετε ότι θα ειναι άστοχος στην Ευρωλίγκα τότε δεν ξέρετε μπάσκετ. Ο coach δεν είναι βλάκας, ξέρει πως να εκμεταλλευτεί ένα τέτοιο asset. Θα βγάλει plays ειδικά για τον Φουρνιέ τύπου Σπανουλης play. Σημασία έχει για μένα να ρολάρει η ομάδα σαν σύνολο σε αυτή την φάση και όχι αν ο Φουρνιέ παίζει ή όχι καλά. Πιο πολύ εκνευρίζομαι με τραβηγμένες προσπάθειες που πήραν κάποιοι παίκτες, ακόμα και ο Σάσα από το τρίποντο, πάρα από την άστοχος του Φουρνιέ. Γι αυτό μου αρέσει ο Πίτερς, γιατί είναι οικονομικός στις προσπάθειες του. Θα με χάλαγε περισσότερο αν έβλεπα τον Φουρνιέ να παίρνει τραβηγμένες προσπάθειες και να προσπαθεί να το παίξει ήρωας από τα πρώτα φιλικά.
Ζήτω προκαταβολικά συγγνώμη για τον τόνο μου, αλλά έχω βαρεθεί την νοοτροπία του Έλληνα καναπέδακια φιλάθλου που κρίνει τον κάθε παίκτη στην πρώτη ευκαιρία και δεν είναι ευχαριστημένος με τίποτα. Έλεος ρε παιδιά!