Euroleague Round 4 : Anadolu Efes vs Olympiacos Piraeus

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
tsoureki

senior
Reactions: 418
Αγαπημένος παίκτης: Qyntel Woods
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 1

Σάβ Οκτ 19, 2024 12:00 am

τουλουμπα έγραψε:
Παρ Οκτ 18, 2024 11:35 pm
qspock έγραψε:
Παρ Οκτ 18, 2024 11:29 pm
Για τον Πετρουσεφ τα εχω πει 1000 φορες.
Πρεπει να παιζει στο 4 κι οχι στο 5.

Ετσι εξαργυρωνεις το πλεονεκτημα που εχεις με το ροστερ αυτο.

Γιατι τα αλλα 2 τεσσαρια σου υστερουν απεναντι σε ψηλα τεσσαρια.
Οπως σημερα ο Βεζενκοφ που εφαγε πολλα πισω απο ψηλοτερο παιχτη.

Ο Πετρουσεφ πρεπει να παιζει στο 4 ειτε με Ραιτ ειτε με Μιλου ειτε με Φαλ στο 5.
Αντε με τον Φαλ να παιζουν τα ελαφρια τεσσαρια. Με τους αλλους ομως, και κυριως με τον Ραιτ στο 5, βαζεις τον Σερβο στο 4 για να μη χανεις και τα ριμπαουντ.

Για να ελεγξει τα ριμπαουντ επαιξε με Βεσε και Πιτερς μαζι σημερα.
Το σχημα αυτο ειναι καλο αλλα οχι για το τελευταιο δεκαλεπτο οπου θες καλη κυκλοφορια της μπαλας. Εκει θα πας με κοντυτερα σχηματα.

Εγω θα εβαζα Πετρουσεφ στο 4 για να κλεινω παιχνιδια (εχεις και ενα σταθερο σκοραρισμα μεσα στο καλαθι) ενω τα Βεζε και Πιτερς μαζι στην αρχη για να μη ξερουν ποιον να μαρκαρουν οταν ακομα ειναι κρυες οι ομαδες και δεν πρεσαρουν πολυ την μπαλα.

Για τον Λαρκιν τα ειπατε, μολις μπηκε τραβηξε εξω τον Γουκαπ. Ετσι ο Λαρκιν ζεσταθηκε τρελα. Και ο Πετρουσεφ στο 5 που εβγαινε να τον κοψει στις μπουκες ηταν για γελια. Κατι που επρεπε να διορθωθει απο την πρωτη φαση, που φυσικα εγινε ΠΟΛΥ αργοτερα...

Ολα ειναι θεμα λογικης, η οποια απουσιαζει παντελως.
μα στο 4 ειναι πολυ δυσκολο να βρει χρονο εκει υπαρχει ο βεζενκοφ 30+ και ο πητερς
που δεν τραυματιζονται και συχνα
Κάτσε τώρα. Δηλαδή δεν μπορεί να κερδίσει χρόνο από Φαλ, Μιλουτίνοφ(λογικό θα μου πείς και το δέχομαι) και από Ράιτ(παίκτη απο ευρωκαπ, τώρα εδώ κάτι μου βρωμάει) στο 5.
Και δεν μπορεί να κερδίσει χρόνο από Βεζένκοφ( και εδώ λογικό είναι ) και Πίτερς( εδώ οι απόψεις διίστανται, προσωπικά δεν θεωρώ ότι κάνει κάτι αρκετά καλύτερα του Πίτερς με τον Αλέκο να έχει πολυ καλύτερο σουτ) στο 4.
Ε πόσο χατήρι να του κάνουμε πια? Και εγώ τον θέλω στη ομάδα και θέλω να φύγει αλλά δυστυχώς η ομάδα λέγεται Ολυμπιακός όχι Πετρούσεφ, κάτι πρέπει να δείξει και αυτός. Πως γίνεται δηλαδή σε 2 διαφορετικές θέσεις να υπάρχουν 5 καλύτεροι παίκτες( ή να αποδίδουν καλύτερα αυτη την περίοδο από αυτόν) και να απαιτεί χρόνο? Και αντέ πες αυτός τα έχει τα μυαλά του στα σύννεφα και θεωρεί ότι δεν παίρνει τον χρόνο που του αξίζει ( που αν δεν ήταν ο Μπαρτζώκας και το excelάκι μπορεί να έπαιζε ακόμη λιγότερο) ποιός λογικός προπονητής με αυτές τις επιλογές θα τον έβαζε μπροστά? Μα θα μου πεις οι άλλοι προπονητές δεν έχουν αυτές τις επιλογές, μπορεί σε άλλη ομάδα να ήταν μέχρι και 2η επιλογή σε κάποια θέση. Ε δεν τον φέραμε με το ζόρι ούτε τον κρατήσαμε με αλυσίδες. Συμβόλαιο έχει.

0
gkotsis

Reactions: 21
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Οκτ 19, 2024 12:11 am

Καλησπέρα σε όλους. Περισσότερο διαβάζω το φόρουμ παρά γραφω, αλλά απόψε αποφάσισα να γράψω γιατί μου έχει κάνει εντύπωση που έχετε εστιάσει τόσο στο απόψινό κοουτσάρισμα του Μπαρτζώκα, όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά γιατί μονίμως τέτοιου τύπου "κοουτσάρισμα¨κάνει. Το βάζω σε εισαγωγικά το κοουτσάρισμα γιατί βασικά το πρόβλημα του είναι ότι ΔΕΝ κοουτσάρει. Είναι θέμα φιλοσοφίας δεν είναι θέμα κακής βραδιάς, απλά καποιες φορες κοστιζει πολύ οπως σήμερα και άλλες λιγότερο. Θυμίζει περισσοτερο προπονητή ποδοσφαίρου που προετοιμάζει το παιχνιδι πρίν τον αγώνα και μετά κάνει και κάποιες διορθώσεις στο ημίχρονο παρά προπονητή μπάσκετ που παρεμβαίνει συνέχεια και διορθώνει πράγματα μέσα στο παιχνίδι. Βέβαια οι προπονητές ποδοσφαιρου είναι δικαιολογημενοι γιατί δεν έχουν μεγάλη δυνατότητα παρέμβασης μέσα στο παιχνίδι λόγω κανόνων του παιχνιδιού ενω οι προπονητές του μπάσκετ έχουν το τεράστιο πλεονέκτημα να έχουν σχεδόν ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ δυνατότητα να παρεμβαίνουν κατά τη διάρκεια του παιχνίδιου, για αυτό και συνήθως είναι πολύ πιο σημαντικοί στην εξέλιξη ενός παιχνιδιού από τους αντίστοιχους του ποδοσφαίρου. Ο Μπαρτζώκας λοιπόν αυτό το δικαίωμα, αυτό το τεράστιο πλεονέκτημα για τους όποιους δικούς του λόγους το έχει απεμπολίσει, δεν το χρησιμοποιεί. Θεωρεί ότι η δουλειά του λιγο πολύ τελειώνει στην προετοιμασία του παιχνιδιού, και απο εκεί και πέρα δουλευεί το excelοφυλλο. Στα δε ταίμ άουτ είναι φιλοσοφίας Παναγιώτη Γιαννάκη, δηλαδή δεν παίρνουμε ποτέ ταίμ άουτ να κόψουμε τον ρυθμό του αντιπάλου όταν βλεπουμε ότι οι δικοί μας έχουν πιεί θάλασσα αλλά αφήνουμε τον αντίπαλο να ασελγήσει πρώτα πάνω μας, να πάρει την ψυχολογιά του παιχνιδιού και περιμενουμε πότε θα ισοφαρίσει ή και θα περάσει μπροστα για να σταματήσουμε το παιχνίδι όταν πλέον η ομάδα μας έχει χάσει την αυτοπεποιθησή της και έχει μετά να ανέβει ψυχολογικό γολγοθά.
Κανείς προπονητής βέβαια δεν είναι τέλειος, όλοι έχουν τα κουσουρια τους. Το θέμα είναι ποιό είναι το κόστος που έχουν τα συγκεκριμενα κουσούρια που έχει κάθε προπονητης σε μιά ομάδα ανάλογα με τους σ΄τοχους της. Και αυτός είναι ο λόγος που εδώ και περίπου 2 χρόνια από εκεί που ήμουν μεγάλος φάν του έχω πλέον "παγώσει" αρκετα με τον Μπαρτζώκα, γιατί έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα συγκεκριμένα κουσουρια δεν είναι δευτερεύοντα και είναι τις περισσότερες φορές καταδικαστικά για μια ομάδα πρωταθλητισμου στα παιχνίδια που κρίνονται οι τίτλοι. Αυτά τα παιχνίδια 8 φορές στις 10 κρίνονται στις λεπτομερειες και αν ο προπονητής ο δικός σου δεν διαβάζει και δεν αντιδράει εγκαιρως σε αυτά που γίνονται μέσα στο παιχνίδι αλλά απλά ακολουθεί ενα (κατα τα άλλα υπέροχο) γενικό σχέδιο χωρίς να παρεμβαίνει ή να διαφοροποιεί το πλάνο του όταν βλέπει ότι δεν λειτουργεί, συνήθως αυτά τα παιχνίδια θα τα χάσεις και μετά θα σου φταίει η μοίρα και το κακό το ριζικό σου. Θέλω να ελπίζω ότι θα αλλαξει κάποια στιγμή τον τρόπο που κοουτσάρει αλλά αν θέλω να είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου δεν πιστέυω ότι θα το κάνει.

6
6 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions: 3661
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns

reignman έγραψε:
Παρ Οκτ 18, 2024 11:00 pm
Γενικα εχοντας τον θωμακο στο τελος μεσα απλα δινεις το πλεονεκτημα στην αντιπαλη αμυνα να εχει εναν εξτρα αμυντικο για βοηθειες και ντουμπλαρισματα καθως αγνοουν τον θωμακο επιδεικτικα
Θωμάς έκανε δύο κλεψίματα και δύο παγίδες που οδήγησαν σε λάθη. Ας είναι μόνο ο Θωμάς χωρίς Μακισικ και Ράιτ (που είχαμε ένα διάστημα) για να μην φαίνεται το μειονέκτημα της επίθεσης

Θα βρουν την άκρη πιστεύω δεν είναι χαζοί. Απλά θα την βρουν με αίμα και εξελ.

Φουρνιέ ανέλαβε ευθύνη που σημαίνει ότι η ομάδα δεν διαλύεται εκ των έσω όσο γράφετε. Τουλάχιστον όπως είπε και ένας φίλος έχουμε επιθετικό πλουραλισμό.

Ψυχραιμία.

2
2 Εικόνα
Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
Tsilarxos

a1greece
Reactions: 1054
Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης
Αγαπημένη ομάδα: Olympiakos
Προειδοποιήσεις: 5

Σάβ Οκτ 19, 2024 12:29 am

Είναι απλό. Αυτός που πρέπει να πάει πίσω στο ροτεισον είναι ο Πίτερς.

Ξεκινάει σήμερα σωστά
-Γουοκαπ, Φουρνιε, Παπ, Σάσα, Φαλ πρώτο δεκάλεπτο.

Έρχεται το δεύτερο πρέπει να αλλάξει όλη η 5αδα. Οκ. Δεν βάζεις πετρούσεφ 5αρι με Πίτερς στο 4. Θα γίνει πάρτυ.

Βάζεις
Βιλντοζα, Ντόρσεϊ, Μακισικ, πετρούσεφ, Ράιτ.

Έχοντας κοντό τριάρι τον Μακισικ και κοντό 5αρι τον Ράιτ δίνεις μέγεθος στο 4 με πετρούσεφ για να μειώσεις την αιμορραγία στο ριμπάουντ.

Για μένα αυτές οι 2 5αδες πρέπει να δουλεύτουν σε πρώτη φάση. Δεν συμφωνώ με τις αλλαγές ανά δεκάλεπτο ολόκληρης της 5αδας αλλά αφού έτσι γίνεται ας γίνει με μια κάποια λογική

1
1 Εικόνα
yawn.brigade

junior
Reactions: 326

Σάβ Οκτ 19, 2024 12:33 am

είμαι από αυτούς που είχαν τις αμφιβολίες τους για τον Φουρνιέ όταν οι περισσότεροι τον ζητούσαν επιτακτικά αλλά βλέποντας τον σε όλους τους αγώνες (και όχι μόνο σήμερα που σκόραρε πολύ) έχω να πω ότι με έχει κάνει να αλλάξω πλήρως άποψη.

είναι οι κινήσεις του στο γήπεδο, η συμπεριφορά του στον πάγκο, το πόσο πολύ βλέπει γήπεδο και δε κοιτάει την πάρτη του, η προσπάθεια του στην άμυνα, ακόμα και αυτό το attitude "δώστε τη μπάλα σε μένα" όταν κολλάει η επίθεση που με κάνει να πιστεύω ότι θα δούμε πολύ ωραία πράγματα από αυτόν.

έχει μια σταθερή βελτίωση όσο παίζει και ακόμα και αν έκανε τα λάθη που έκανε δείχνει ότι αισθάνεται ολοένα και πιο άνετα. στο τέλος όλες οι προσπάθειες του ήταν είτε λάθος είτε κακό σουτ αλλά το ότι τις πήρε δείχνει ότι βρίσκει τον εαυτό του σιγά σιγά.

ίσως να υπερβάλλω αλλά μου είχε λείψει αυτό το "τι έκανε ρε μαλάκα ---> τι έβαλε ρε μαλάκα" συναίσθημα από γκαρντ στον Ολυμπιακό :)

4
4 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Sokos

euroleague
Reactions: 517
Αγαπημένος παίκτης: Vince Carter

Σάβ Οκτ 19, 2024 12:58 am

Κάκιστο κοουτσάρισμα θα έλεγα και σήμερα, όπως έγινε και στο τέλος με την Fener.

Δεν υπήρχε κανένα πλάνο εξουδετέρωσης ή έστω περιορισμού του Larkin. Ο τύπος σκόραρε όπως ήθελε, όποτε ήθελε, σε όλο το ματς. Ειδικά στο δεύτερο δεκάλεπτο ο κοουτς κοίταζε τα τρένα να περνούν. Τον αναστήσαμε κι αυτόν ενώ είχε κακό ξεκίνημα στη σεζόν. Λες και δεν ξέραμε για τι είναι ικανός. Φάγαμε 30 πόντους σε δέκα λεπτά και ησυχάσαμε.

Κοιμήθηκε τον ύπνο του δικαίου στο θέμα Dorsey. Ο Tyler έκανε το καλύτερο του ημίχρονο μετά το super cup και επιβραβεύτηκε με παρκάρισμα στον πάγκο. Χίλια δίκια στον Dorsey αν είναι έξω φρενών.

Δεν υπάρχει άνθρωπος με σώας τας φρένας που μετά το τελείωμα που έκανε ο Fournier στο τρίτο δεκάλεπτο θα ξεκίναγε το τέταρτο με τον Γάλλο στον πάγκο.

Εχεις την ατυχία οι δύο καλύτεροι σουτέρ σου (Sasha & Peters) να ναι πολύ άστοχοι (ο δε Sasha έχανε και lay up που κανονικά τα χει με κλειστά τα μάτια). Μέσα στο ματς βλέπεις ότι Dorsey & Fournier έχουν ντυθεί φονιάδες και γράφουν από παντού. Επιλέγεις να τους παροπλίσεις, τον έναν τελείως, τον δεύτερο πάνω στο peak του. Δεν σου φταίει κανένας που διαλέγεις να πας με τους δυο που ναι σε κακό βράδυ. Για τον δε Sasha δεν βρίσκεις καν τρόπο να πάρει κάποια σουτ, παρόλο που παίζει όλο το δεύτερο ημίχρονο.

Έρχεται λοιπόν η δίκαιη τιμωρία και οι 2 καλύτεροι παίκτες σου (Fournier & Shaq, αφού τον Dorsey τον έχεις τιμωρία στην γωνία) κάνουν 3 απανωτά παιδαριώδη λάθη και χαρίζουν το ματς που ακόμα διεκδικείς στον αντίπαλο. Επιπλέον, ο μεν Σάκης χάνει το κρίσιμο και βάζει το ανούσιο στο τέλος, ο δε Fournier αν δεν κάνω λάθος στο τέταρτο δεκάλεπτο έκανε μόνο λάθος επιλογές και άστοχα σουτ (το turn around από την γωνία νομίζω το πήρε τόσο γρήγορα για να προλάβει το φάουλ).

Δικαίωμα στην μαλακια έχουμε όλοι, ανθρώπινο είναι. Το θέμα είναι στην ομάδα να δουν και την μαλακια του Β, όχι μόνο του Fournier & του McKissic. Αν δεν την δουν, θα παίξουμε κορώνα γράμματα τη σεζόν στο αν ο Evans θα επιστρέψει στην ίδια κατάσταση με πέρυσι.

ΥΓ Η ομάδα σαφώς και βελτιώνεται παιχνίδι με το παιχνίδι και αν από βδομάδα επιστρέψει και ο ξενύχτης της καρδιάς μας θα ανέβει κι άλλο. Έχουμε αδιανόητα δύσκολο πρόγραμμα πάντως. Μέσα σε δύο βδομάδες παίζουμε δύο φορές με ΠΑΟ και με Real & Barca. Και δεν είναι και ότι το ταξίδι στο Μόναχο είναι εύκολη υπόθεση.

ΥΓ2 Συγγνώμη για το rant.

2
2 Εικόνα
vulkanraven

a1greece
Reactions: 448
Αγαπημένη θέση: PF, C
Προειδοποιήσεις: 2

Σάβ Οκτ 19, 2024 1:01 am

Heisenberg έγραψε:
Παρ Οκτ 18, 2024 11:15 pm
ο πετρουσεφ εχει ξενερωσει και ηταν τραγικος. αυτος και ο Γκος αν γυρισει υγιης ο Εβανς πρεπει να φυγουν απο την ομαδα. Για διαφορετικους λογους ο καθενας.
Εκτος αν αποφασισει ο Μπαρτζωκας να γινει πιο Σταλιν στο κομμουνιστικο του προγραμμα και να μην παιζουν ολοι το ιδιο σονι και ντε. με ελευθεριακο κομμουνισμο δεν προχωραει παντα το πραγμα τουλαχιστον στην αποτελεσματικοτητα και στο κλειδωμα της νικης.
καποιοι θα ειναι ηγετες και καποιοι απλοι στρατιωτες. και αναλογα το παιχνιδι.
το μονο ελλατωμα του κοουτς ειναι αυτο.
Βάλε τον Πητερς αντι θέση του Πετρουσεφ στην πρόταση σου και είσαι μια χαρα

0
redcard

senior
Reactions: 554
Αγαπημένος παίκτης: Roy

Σάβ Οκτ 19, 2024 1:18 am

Tsilarxos έγραψε:
Με πονο ψυχης ελπιζω οτι αυτο θα γινει, οταν με το καλο επιστρεψει ο Μιλουτινοφ.

Συμπαθω πολυ τον Πητερς (και μαντευω οτι και ο Μπαρτζωκας τον νιωθω πιο "δικο του παιδι" απο τον Φιλιππα) αλλα δε σου δινει κατι που δε μπορεις να βρεις αλλου, ειναι ενας Βεζενκοφ travel size. Το Μιλου-Πετρουσεφ παλι ειναι υπερβολικα καλο σαν ιδεα για να μην ειναι το 4-5 για τη δευτερη πενταδα.

Τωρα "δευτερη πενταδα" με...Μιλου και Πετρουσεφ, οσες φορες και να το γραψω θα μου φανει το ιδιο σουρεαλ.

0
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 5645
Αγαπημένη θέση: SG, C

Σάβ Οκτ 19, 2024 1:21 am

Ο πετρουσεφ τώρα παίζει περισσότερο απότι αν γυρίσει ο μιλου και δεν βάζουμε τον Πίτερς καθόλου και πάλι είναι τέρμα ξενερωμένος ..Έχει στραβώσει αυτός θέλει να πάει να παίζει βασικός στον ερυθρό.οποτε δώστε τον να ησυχάσουμε όλοι

1
1 Εικόνα
JohnnyPao

champion
Reactions: 2342
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Σάβ Οκτ 19, 2024 1:28 am

Tsilarxos έγραψε:

Ξεκινάει σήμερα σωστά
-Γουοκαπ, Φουρνιε, Παπ, Σάσα, Φαλ πρώτο δεκάλεπτο.

Έρχεται το δεύτερο πρέπει να αλλάξει όλη η 5αδα. Οκ. Δεν βάζεις πετρούσεφ 5αρι με Πίτερς στο 4. Θα γίνει πάρτυ.

Βάζεις
Βιλντοζα, Ντόρσεϊ, Μακισικ, πετρούσεφ, Ράιτ.

Έχοντας κοντό τριάρι τον Μακισικ και κοντό 5αρι τον Ράιτ δίνεις μέγεθος στο 4 με πετρούσεφ για να μειώσεις την αιμορραγία στο ριμπάουντ.

Για μένα αυτές οι 2 5αδες πρέπει να δουλεύτουν σε πρώτη φάση. Δεν συμφωνώ με τις αλλαγές ανά δεκάλεπτο ολόκληρης της 5αδας αλλά αφού έτσι γίνεται ας γίνει με μια κάποια λογική
Εγώ νομίζω πως είναι λάθος να ξεκινάει τα ματς με Παπανικολάου μέσα, ο οποίος πλέον πρέπει να αποτελεί ξεκάθαρα παίχτη της second unit. Δεν γίνεται να έχεις τους 3 καλύτερους αμυντικούς σου (και ταυτόχρονα αρκετά περιορισμένους επιθετικά) στην ίδια 5αδα και όταν μπαίνουν οι αναπληρωματικοι να είσαι μπατε σκύλοι αλέστε στα μετόπισθεν... Ένας εκ των τριών πρέπει να έρχεται από τον πάγκο και ο κλήρος πέφτει στον Παπανικολάου.

1η 5αδα: Γουοκαπ-Ντορσει-Φουρνιε-Σασα-Φα
Οι Γουοκαπ & Φαλ θα τρώνε αμασητο όποιον τολμήσει να παίξει πικ εν ρολ, ενώ επιθετικά θα έχουν και 3 πολυβόλα γύρω τους.

2η 5αδα: Βιλντοζα-Σακ-Παπ-Πιτερς-Ραιτ (ή Πετρουσεφ)
Οι Μακισικ και Παπανικολάου για την άμυνα και τα ριμπάουντ καλύπτοντας τα θέματα των Ράιτ και Πιτερς και οι υπόλοιποι πιο απελευθερωμενοι επιθετικά αφού δεν θα τρώνε πίσω ×5, ότι βάζουν μπροστά.

Και υπάρχουν και οι Γκος & Μιλουτινοφ που θα μπουν στη συζήτηση κάποια στιγμή.

ΥΓ. Μου κάνει εντύπωση που και εμείς οι Παναθηναϊκοι και εσείς οι Ολυμπιακοί το μεγαλύτερο παράπονο που έχουμε απτους κόουτς των ομάδων μας είναι ότι ΔΕΝ παίρνουν ταιμ αουτ εγκαίρως για να κόψουν τον ρυθμό του αντιπάλου...

ΥΓ1. Μου έκανε εντύπωση στον Μπαρτζω σήμερα στο 2ο δεκάλεπτο, όταν χρησιμοποιούμε ταυτόχρονα αυτή τη κακή αμυντικα 5αδα που αναφέρετε όλοι, που έβαζε τον Ντορσει πάνω στον Λαρκιν (με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά) και οχι τον Βιλντόζα που είναι εξαιρετικός στη πίεση πάνω στην μπάλα.

1
1 Εικόνα
JohnnyPao

champion
Reactions: 2342
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Σάβ Οκτ 19, 2024 1:35 am

shaq7 έγραψε:
Σάβ Οκτ 19, 2024 1:21 am
Ο πετρουσεφ τώρα παίζει περισσότερο απότι αν γυρίσει ο μιλου και δεν βάζουμε τον Πίτερς καθόλου και πάλι είναι τέρμα ξενερωμένος ..Έχει στραβώσει αυτός θέλει να πάει να παίζει βασικός στον ερυθρό.οποτε δώστε τον να ησυχάσουμε όλοι
Το δεδομένο είναι πως ένας από τους δύο πρέπει να φύγει, τα λέγαμε από το καλοκαίρι. Ακόμα και τώρα που ο Μιλου λείπει βλέπεις πως το πολύ 15λεπτα μπορούν να παίζουν.

Μέχρι 10 ποιοτικοι παίχτες χωράνε σε μια ομαδα, μετά θες 3-4 για να συμπληρώνουν τη 12αδα, με παραπάνω προκύπτουν προβλήματα. Και στον παο το ίδιο ισχύει, δεν χωράνε όλοι. Αν εξαιρέσεις τους Μωραΐτη, Καλαϊτζάκη, Σαμοντούροφ και Αντετοκούμπο που δεν έχουν θέμα όσο κι αν παίξουν, υπάρχουν άλλοι 11 που κάνουν όλοι τους για βασικούρες (πλην Γιουρτσεβεν ισως) σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα της γιουρολιγκ. Εεεε ο Οσφπ το έχει πάει ένα βήμα παρακάτω και έχει 13 από δαύτους! Και αντε πες προκύπτει χώρος γιατί στην ομάδα σας είναι και πιο συχνοί οι τραυματισμοί, αλλά και πάλι δεν χωράνε όλοι.

Δεν γίνεται ο Φουρνιε των 20 πόντων σήμερα, να παίζει 16 λεπτά...

4
4 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
reignman

allstar
Reactions: 2941
Αγαπημένος παίκτης: delete me
Αγαπημένη ομάδα: Chicago-Bulls

Σάβ Οκτ 19, 2024 1:41 am

shot chart vezenkov στο 2ο ημιχρονο
Εικόνα
το τελευταιο του σουτ το πηρε 1.5 λεπτο πριν το τελος της 3ης περιοδου. στην 4η περιοδο τον ειχαμε μεσα 10 λεπτα να κανει cardio.
Εικόνα
coaching master class αποψε.

7
7 Εικόνα
redcard

senior
Reactions: 554
Αγαπημένος παίκτης: Roy

Σάβ Οκτ 19, 2024 1:45 am

gkotsis έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους. Περισσότερο διαβάζω το φόρουμ παρά γραφω, αλλά απόψε αποφάσισα να γράψω γιατί μου έχει κάνει εντύπωση που έχετε εστιάσει τόσο στο απόψινό κοουτσάρισμα του Μπαρτζώκα, όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά γιατί μονίμως τέτοιου τύπου "κοουτσάρισμα¨κάνει. Το βάζω σε εισαγωγικά το κοουτσάρισμα γιατί βασικά το πρόβλημα του είναι ότι ΔΕΝ κοουτσάρει. Είναι θέμα φιλοσοφίας δεν είναι θέμα κακής βραδιάς, απλά καποιες φορες κοστιζει πολύ οπως σήμερα και άλλες λιγότερο. Θυμίζει περισσοτερο προπονητή ποδοσφαίρου που προετοιμάζει το παιχνιδι πρίν τον αγώνα και μετά κάνει και κάποιες διορθώσεις στο ημίχρονο παρά προπονητή μπάσκετ που παρεμβαίνει συνέχεια και διορθώνει πράγματα μέσα στο παιχνίδι. Βέβαια οι προπονητές ποδοσφαιρου είναι δικαιολογημενοι γιατί δεν έχουν μεγάλη δυνατότητα παρέμβασης μέσα στο παιχνίδι λόγω κανόνων του παιχνιδιού ενω οι προπονητές του μπάσκετ έχουν το τεράστιο πλεονέκτημα να έχουν σχεδόν ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ δυνατότητα να παρεμβαίνουν κατά τη διάρκεια του παιχνίδιου, για αυτό και συνήθως είναι πολύ πιο σημαντικοί στην εξέλιξη ενός παιχνιδιού από τους αντίστοιχους του ποδοσφαίρου. Ο Μπαρτζώκας λοιπόν αυτό το δικαίωμα, αυτό το τεράστιο πλεονέκτημα για τους όποιους δικούς του λόγους το έχει απεμπολίσει, δεν το χρησιμοποιεί. Θεωρεί ότι η δουλειά του λιγο πολύ τελειώνει στην προετοιμασία του παιχνιδιού, και απο εκεί και πέρα δουλευεί το excelοφυλλο. Στα δε ταίμ άουτ είναι φιλοσοφίας Παναγιώτη Γιαννάκη, δηλαδή δεν παίρνουμε ποτέ ταίμ άουτ να κόψουμε τον ρυθμό του αντιπάλου όταν βλεπουμε ότι οι δικοί μας έχουν πιεί θάλασσα αλλά αφήνουμε τον αντίπαλο να ασελγήσει πρώτα πάνω μας, να πάρει την ψυχολογιά του παιχνιδιού και περιμενουμε πότε θα ισοφαρίσει ή και θα περάσει μπροστα για να σταματήσουμε το παιχνίδι όταν πλέον η ομάδα μας έχει χάσει την αυτοπεποιθησή της και έχει μετά να ανέβει ψυχολογικό γολγοθά.
Κανείς προπονητής βέβαια δεν είναι τέλειος, όλοι έχουν τα κουσουρια τους. Το θέμα είναι ποιό είναι το κόστος που έχουν τα συγκεκριμενα κουσούρια που έχει κάθε προπονητης σε μιά ομάδα ανάλογα με τους σ΄τοχους της. Και αυτός είναι ο λόγος που εδώ και περίπου 2 χρόνια από εκεί που ήμουν μεγάλος φάν του έχω πλέον "παγώσει" αρκετα με τον Μπαρτζώκα, γιατί έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα συγκεκριμένα κουσουρια δεν είναι δευτερεύοντα και είναι τις περισσότερες φορές καταδικαστικά για μια ομάδα πρωταθλητισμου στα παιχνίδια που κρίνονται οι τίτλοι. Αυτά τα παιχνίδια 8 φορές στις 10 κρίνονται στις λεπτομερειες και αν ο προπονητής ο δικός σου δεν διαβάζει και δεν αντιδράει εγκαιρως σε αυτά που γίνονται μέσα στο παιχνίδι αλλά απλά ακολουθεί ενα (κατα τα άλλα υπέροχο) γενικό σχέδιο χωρίς να παρεμβαίνει ή να διαφοροποιεί το πλάνο του όταν βλέπει ότι δεν λειτουργεί, συνήθως αυτά τα παιχνίδια θα τα χάσεις και μετά θα σου φταίει η μοίρα και το κακό το ριζικό σου. Θέλω να ελπίζω ότι θα αλλαξει κάποια στιγμή τον τρόπο που κοουτσάρει αλλά αν θέλω να είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου δεν πιστέυω ότι θα το κάνει.
Αυτη η τοποθετηση εχει συμπυκνωμένη αληθεια, περισσοτερη απ οση μπορω να αντεξω. :D

Θα προσπαθησω ωστοσο να ενισχυσω λιγο τις ελπιδες σου/μου, πονταροντας οτι θα λειτουργησει στον κοουτς το αισθημα της επιβιωσης και θα προσαρμοστει, οσο χρειαστει και οσο αντεχει ( προφανώς οχι εντελως). Το αν θα φτασει αυτο ειναι μια αλλη ιστορια που θελει και τυχη, αλλα το "κερδισω-χασω, και παλι κερδισμενος θα ειμαι γιατι εφτασα πολυ μακρια με λιγα μεσα" τελειωσε στη καρδια των φιλαθλων του Ολυμπιακου στον τελικο του περσινου final4. Kαι μπορει να μη τελειωνε στο μυαλο τους αν ο Ολυμπιακος εξακολουθουσε να εχει το μπατζετ του 22 και του 23 αλλα στον Ολυμπιακο του Βεζενκοφ, του Φουρνιε και των 15 ευρωλιγκατων, δε στεκει ουτε εκει πια.

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 5645
Αγαπημένη θέση: SG, C

Σάβ Οκτ 19, 2024 1:56 am

Δεν ξέρω που μπορούμε να το βρούμε αυτό το στατιστικό αλλά από μνήμης δεν θυμάμαι να χουμε κερδίσει και πολλές κραντς ταιμ με ταυτόχρονη παρουσία γουοκαπ μακισικ , ειδικά αν κυνηγάμε το σκορ..Μου φαίνεται βούτυρο στο ψωμί των άλλων προπονητών ..παιδιά μπείτε μέσα και παίχτε 5vs3 είναι η φάση ..Και σήμερα έλειπε και ο γκος να βλέπαμε αν θα έβαζε και αυτόν να ολοκληρωθεί το πάρτυ

0
Άβαταρ μέλους
reignman

allstar
Reactions: 2941
Αγαπημένος παίκτης: delete me
Αγαπημένη ομάδα: Chicago-Bulls

Σάβ Οκτ 19, 2024 2:05 am

shaq7 έγραψε:
Σάβ Οκτ 19, 2024 1:56 am
Δεν ξέρω που μπορούμε να το βρούμε αυτό το στατιστικό αλλά από μνήμης δεν θυμάμαι να χουμε κερδίσει και πολλές κραντς ταιμ με ταυτόχρονη παρουσία γουοκαπ μακισικ , ειδικά αν κυνηγάμε το σκορ..Μου φαίνεται βούτυρο στο ψωμί των άλλων προπονητών ..παιδιά μπείτε μέσα και παίχτε 5vs3 είναι η φάση ..Και σήμερα έλειπε και ο γκος να βλέπαμε αν θα έβαζε και αυτόν να ολοκληρωθεί το πάρτυ
ρε κανε το σταυρο σου που δεν ηταν ο γκος σημερα...
γιατι το lineup που θα κλειναμε την 4η περιοδο θα ηταν walkup goss mckissic sasha fall

4
4 Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”