Conan1982 έγραψε: ↑Κυρ Απρ 06, 2025 12:54 pm
nikolas_asteri έγραψε: ↑Κυρ Απρ 06, 2025 12:46 pm
Θα μπορούσα να καταλάβω μια «συμφωνία κυρίων» όπου ο Χ νατουραλιζέ θα δηλωνόταν με την αρχική του υπηκοότητα αλλά σαν κανόνας μου φαίνεται δύσκολο να σταθεί.
Νομικά δεν θα μπορέσει να σταθεί και Ολυμπιακός αποκλείεται να κάνει τέτοια συμφωνία από την στιγμή που έχει Λονγκ, Ντόρσεϊ με ελληνικές ρίζες, τον Σάσα με χρόνια στην Ελλάδα. Θα πρέπει να γίνει πρόβλεψη για αυτούς που έχουν Ελληνικό διαβατήριο με την τιμητική απόδοση. Πόσο πιθανό είναι;
Εγώ πιστεύω το ξαναλέω ότι τον Ολυμπιακό δεν τον συμφέρει ο Γκος να παίζει το καλοκαίρι και δεν θα δεχτεί.
Συμφωνώ, γι’αυτό και είπα για GA (gentlemen’s agreement που λένε και στα esports) και όχι κανόνα.
Γενικά πάντως όλο αυτό αφήνει μια περίεργη γεύση. Έχω γράψει αρκετά εδώ στο φόρουμ για να ξέρετε ότι δεν ασπάζομαι ιδέες περί ελληνικού dna και λοιπά φουστανελάτα. Παρ’όλα αυτά, οι διοργανώσεις μεταξύ εθνικών χωρών γινόταν κάτω από ένα συγκεκριμένο πλαίσιο: εμείς vs αυτοί. Αγωνιστικά πάντα, μην μπλέκουμε άλλες βούρτσες εδώ. Κερδίζει η εθνική και απλά θα χαρώ. Ούτε περηφάνια γιατί που δεν κατάφερα, ούτε κορώνες για το πόσο φανταστικοί είμαστε ως έθνος, ούτε μπούρδες για ανωτερότητα της φυλής.
Ευρωμπάσκετ, καλοκαιράκι, καφές με παγάκια, παίζουμε με Ιταλούς, τους έχουμε, πω φοβίζουν οι Σέρβοι, καλά τώρα ποια Γερμανία κλπ κλπ. Η «μισθοφορική» λογική που έχει αρχίσει να ισχύει, χαλάει λίγο αυτή την όμορφη (για μένα) αίσθηση. Αν δηλαδή με κάποιο μαγικό τρόπο φέρναμε τον Λεμπρόν Τζειμς να παίξει να κερδίζαμε Ευρωμπάσκετ, δεν νομίζω πως θα το χαιρόμουν και πολύ. Λίγο αδιάφορο θα με άφηνε.