Ολυμπιακός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές 2025-2026

Συντονιστής: Captains

Stam Tziant

junior
Reactions: 204
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Μάιος 26, 2025 8:52 pm

PG (Acie Law regen), Walkup, Mouratos/Diplaros
Fournier, Evans, Lee
Ward, Pap(του χρόνου Ρογκα), Larry
Vezenkov, Peters
Milutinov, Oturu/Kevarrius, Papagiannis(για τρίτος μια χαρά αλλά θα τον πάρουν οι απέναντι)

Lee εκτός Ελλάδας

Όλα αυτά με την προϋπόθεση ο Evans να είναι σε καλή κατάσταση. Διαφορετικά Micic αντί Evans😝

Ο άσσος πρέπει να μπορεί να παίξει άμυνα, να δημιουργήσει και να μην είναι μηδενικό στην επίθεση. Πάρτε Weiler-Babb με άλλα λόγια απτα χέρια του Σπανούλη.

0
Άβαταρ μέλους
eddiedimitris

a1greece
Reactions: 669
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Galis
Προειδοποιήσεις: 1

Δευ Μάιος 26, 2025 8:58 pm

montechristo έγραψε:
Δευ Μάιος 26, 2025 8:39 pm
Dimmitz έγραψε:
Δευ Μάιος 26, 2025 9:40 am

Φίλε Shaq με όλο το σεβασμό υπάρχει και άλλη οπτική γωνία στο ζήτημα προπονητή. Αν ο Μπαρτζώκας έχει προαποφασίσει να τελειώσει την καριέρα του το 2026 ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων (ο ίδιος έχει δηλώσει ότι θα μείνει μέχρι το 2026), τότε δεν τίθεται θέμα δίωξίματος ή ότι απλά θα κοουτσάρει μεταβατικά μια σεζόν για να έρθει ο Σπανουλης. Αντίθετα, αν το ανακοινώσει στους παιχτες ότι θα είναι η τελευταία του χρόνια στον Ολυμπιακό μπορεί να δημιουργηθεί μια τεράστια συσπείρωση και οι παίκτες να τα δωσουν όλα για τον κόουτς του χρόνου. Παίκτες όπως ο Ουόκαπ, ο Φαλ, ο Παπ (που θα είναι η τελευταία του χρόνια), ακόμα και ο Φουρνιέ που φαίνεται να έχει πολύ καλή σχέση με τον κόουτς είναι δεμένοι μαζί του, έχουν περάσει πολλά και θα θέλουν να παίξουν για τον προπονητή τους.

Βλέπω δλδ κάτι παρομοιο με αυτό που έγινε με τον Κλοπ στην Liverpool. Αν ξέρεις ότι έχεις μια τελευταία ευκαιρία και ότι θα αποσυρθείς το 26´, ότι και να γίνει, δεν έχεις τόσο την πίεση των αποτελεσμάτων να κρέμεται από πάνω σου. Αντίθετα, ξέροντας ότι είναι η τελευταία σου σεζόν αφενός θέλεις να αφήσεις μια κληρονομιά για τον επόμενο και αφετέρου το απολαμβάνεις περισσότερο χωρίς το ίδιο άγχος.
Συμφωνώ απόλυτα και θέλω, μόνο, να προσθέσω ότι, αν ζούσαμε σ' ένα παράλληλο σύμπαν που όλα θα δουλεύουν ρολόι και όλοι κοιτάζουν το συμφέρον τους (άρα και το συνολικό συμφέρον), τότε θα έπρεπε η διοίκηση, ο Μπαρτζώκας ως διανύων την τελευταία του χρονιά και ο Σπανούλης (που η διοίκηση οφείλει να συζητήσει μαζί του από τώρα για του χρόνου), να καθίσουν όλοι μαζί και να συναποφασίσουν ένα πλάνο αποδεσμεύσεων και μεταγραφών, που θα το συμφωνήσουν οι δυό προπονητές και θα το πληρώσει η διοίκηση, και όλες οι κινήσεις που θα γίνουν να είναι στοχευμένες και να εξυπηρετούν αυτό το πλάνο.
Όχι πως ο Μπαρτζώκας θα κάνει τον recruiter του Σπανούλη, όπως είπε κάποιος φίλος, ούτε τον βοηθό του, αλλά και ούτε ο Σπανούλης να παραλάβει μιά ομάδα έξω από τα προπονητικά του "θέλω".
Βέβαια, αυτά δεν γίνονται, ειδικά στην Ελλάδα, αλλά αυτό είναι το μοντέλο που λειτουργούν όλοι οι μεγάλοι οργανισμοί (ιδιωτικοί, βεβαίως-βεβαίως) σε όλο τον κόσμο.
Αν υποθετικά γινόταν αυτό και του χρόνου πάει ο Μπαρτζωκας και σου πάρει Ευρωλίγκα και ο Σπανουλης δεν πάει καν φάιναλ φόρ εκεί τι κάνεις?

Για να είμαστε δικαιοι ο Σπανουλης άρχισε να λέγεται προπονηταρας από όλους επειδή κέρδισε το ματς με εμάς....Μέχρι τότε και απρόσμενες ήττες έκανε και με την Μπαρτσελονα οφείλει την πρόκριση σε μεγάλο βαθμό στον Παντερ ...μια Μπαρτσελονα ελλιπέστατη....
Ας μην έχουμε τόσο μεγάλο ενθουσιασμό για τις ικανότητες του από τώρα

0
Christofis

euroleague
Reactions: 1293

Δευ Μάιος 26, 2025 9:06 pm

Επειση αναφερθηκε το ονομα μου σε καποιες αναρτησεις πιο πανω.
1. Ο εβανς μπορουσε να παιξει απο αρχες Μαρτιου σωματικα. Ψυχολογικα εχω αρχισει να πιστευω οτι ισως υπαρχει οντως σοβαρο αλλα παρα τις διαβεβαιωσεις που πηρα καθως το χω συναντησει και εγω σε αθλητες

2. Ο Ραιτ θεωρω μεγαλη απωλεια που φευγει καθως για τριτος ηταν τρομερη πολυτελεια. Ο ραιτ εχει κατι που εχει πολυς κοσμος που με την συγχρονη ιατρικη θα ζησει μια απολυτα φυσιολογικη ζωη.

Εγω ημουν σε αυτους που γελουσα με τα σχολια για φουρνιε περυσι οπως γελαω και με αυτα για μισιτς.

Το εγραψα και νωριτερα το απογευμα σε ενα διαλειμα μου αλλα δεν ξερω γιατι δεν περασε. Πληροφοριες απο νεο ασθενη (η γυναικα του ειναι πελατισσα μου τα τελευται δυο χρονια) μου που δηλωνει μανατζερ σημερα τον γνωρισα και (ανηκει σε ομαδα ισως και απο το ιδιο γραφειο του Heisenberg):

1. Του μισιτς ειναι υπαρκτο, εχει γινει πρωτη κουβεντα απλα δεν ηταν απλα διερευνητικη αλλα και με ποσα. Κοντα δεν ειναι αλλα ουτε και μακρια. Με την χαποελ χαλασε το deal. Επισης ακουστηκε οτι ο προεδρος της δεν προκειται να προσφέρει τοσα χρηματα σιγουρα καθως δεν εχει επιλυθει οτι στην ευρωλιγξα θα παιζει στο Ισραηλ τα εντος εδρας.

2. Μιλαμε με επιπλεον γκαρντ που σε ομαδα ευρωλιγκας της πρωτη διετια ηταν το πρωτο βιολι αλλα δεν ειναι τοπ 8. Περα απο μακινταιρ, κρις τζοουνς και εντουαρντς.Ανεξαρτητο θεμα με του Μισιτς.

3. Ο γουορντ εχει υπογραψει.

4. Ειμαστε πολυ κοντα σε 4-5 που εχει παρελθον στην ελλαδα. Λεντει, Καμπεγκελε και Πετρουσεφ μπορω να σκεφτω μονο.

5. Ο εβανς θα μεινει με αναπροσαρμογη.

0
Άβαταρ μέλους
georbap

a1greece
Reactions: 1034

Δευ Μάιος 26, 2025 9:13 pm

eddiedimitris έγραψε:
montechristo έγραψε:

Συμφωνώ απόλυτα και θέλω, μόνο, να προσθέσω ότι, αν ζούσαμε σ' ένα παράλληλο σύμπαν που όλα θα δουλεύουν ρολόι και όλοι κοιτάζουν το συμφέρον τους (άρα και το συνολικό συμφέρον), τότε θα έπρεπε η διοίκηση, ο Μπαρτζώκας ως διανύων την τελευταία του χρονιά και ο Σπανούλης (που η διοίκηση οφείλει να συζητήσει μαζί του από τώρα για του χρόνου), να καθίσουν όλοι μαζί και να συναποφασίσουν ένα πλάνο αποδεσμεύσεων και μεταγραφών, που θα το συμφωνήσουν οι δυό προπονητές και θα το πληρώσει η διοίκηση, και όλες οι κινήσεις που θα γίνουν να είναι στοχευμένες και να εξυπηρετούν αυτό το πλάνο.
Όχι πως ο Μπαρτζώκας θα κάνει τον recruiter του Σπανούλη, όπως είπε κάποιος φίλος, ούτε τον βοηθό του, αλλά και ούτε ο Σπανούλης να παραλάβει μιά ομάδα έξω από τα προπονητικά του "θέλω".
Βέβαια, αυτά δεν γίνονται, ειδικά στην Ελλάδα, αλλά αυτό είναι το μοντέλο που λειτουργούν όλοι οι μεγάλοι οργανισμοί (ιδιωτικοί, βεβαίως-βεβαίως) σε όλο τον κόσμο.
Αν υποθετικά γινόταν αυτό και του χρόνου πάει ο Μπαρτζωκας και σου πάρει Ευρωλίγκα και ο Σπανουλης δεν πάει καν φάιναλ φόρ εκεί τι κάνεις?

Για να είμαστε δικαιοι ο Σπανουλης άρχισε να λέγεται προπονηταρας από όλους επειδή κέρδισε το ματς με εμάς....Μέχρι τότε και απρόσμενες ήττες έκανε και με την Μπαρτσελονα οφείλει την πρόκριση σε μεγάλο βαθμό στον Παντερ ...μια Μπαρτσελονα ελλιπέστατη....
Επειδή το όνομα του Σπανούλη παίζει από την στιγμή που σφυρίχθηκε η λήξη στον ημιτελικό με την Μονακό, να πούμε δύο πράγματα τώρα που έκλεισε η ευρωπαϊκή χρονιά.

Ο Μπίλαρος ήταν είναι και θα είναι ιερό τοτέμ για το μπασκετικό κοινό του Ολυμπιακού και δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην περίμενε την επιστροφή του από το πρώτο κιόλας λεπτό της απόσυρσής του , αλλά διακρίνω μια υπερβολή μου δεν δικαιολογείται την δεδομένη στιγμή.

Όχι, ο Βασίλης δεν είναι ο Μεσσίας που πιστεύουν ορισμένοι και για την ακρίβεια θεωρώ πως δεν είναι καν έτοιμος για τα στάνταρ του Ολυμπιακού.
Παρόλα αυτά είμαι σίγουρος ότι θα πετύχει γιατί γνωρίζω την εμμονή του με το άθλημα και το τεράστιο πείσμα και πνεύμα νικητή που τον χαρακτηρίζει.

ΥΓ. Αν ο Σπανούλης ερχόταν στον Ολυμπιακό και δεν περνούσε στο τελικό κυπέλλου γιατί αποκλείστηκε π.χ από στο συμπαθέστατο Περιστέρι, τι πιστεύεις ότι θα γινόταν;
Ρωτάω επειδή κάτι αντίστοιχο έγινε στον ημιτελικό κυπέλλου Γαλλίας με την ΛεΜαν και την Μονακό.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 6617
Αγαπημένη θέση: SG, C
Προειδοποιήσεις: 2

Δευ Μάιος 26, 2025 9:14 pm

Christofis έγραψε:

2. Μιλαμε με επιπλεον γκαρντ που σε ομαδα ευρωλιγκας της πρωτη διετια ηταν το πρωτο βιολι αλλα δεν ειναι τοπ 8. Περα απο μακινταιρ, κρις τζοουνς και εντουαρντς.Ανεξαρτητο θεμα με του Μισιτς.

4. Ειμαστε πολυ κοντα σε 4-5 που εχει παρελθον στην ελλαδα. Λεντει, Καμπεγκελε και Πετρουσεφ μπορω να σκεφτω μονο.
καρλικ τζοουνς αν και δεν ειναι διετια..ουτε ο φρανσισκο..κορντινιε ισως.μαρκους χαουαρντ.δεν νομιζω μενει αλλο;ς.

ο καμπεγκελε εχει κλεισει ντουμπαι..με τον πετρουσεφ τι να μιλαμε εχει συμβολαιο..και λεντει δεν στεκει παικτικα.

0
Άβαταρ μέλους
montechristo

euroleague
Reactions: 1893
Προειδοποιήσεις: 4

Δευ Μάιος 26, 2025 9:27 pm

eddiedimitris έγραψε:
montechristo έγραψε:

Ο Μπαρτζώκας έχει δηλώσει ότι θα κοουτσάρει μέχρι το 2026. Αυτό, άλλωστε, ήταν στα δεδομένα της υπόθεσης εργασίας που κάνουμε. Δεν θα γυρίζουμε πίσω να την αναιρούμε. Ακόμα και να πάρει ο Μπαρτζώκας του χρόνου την κούπα (μακάρι και πότε!) ξεκινάμε με την παραδοχή ότι δεν θα συνεχίσει. Οπότε ουδέν πρόβλημα.
Στο δεύτερο σκέλος: Αν ο Σπανούλης δεν πάει καν φάιναλ φορ με την Μονακό, και πάλι κανένα πρόβλημα. Θα έχει αυτό καμμιά σημασία στο αν τον θέλουμε για προπονητή στον Ολυμπιακό; Και ο Μπαρτζώκας στη Μπαρτσελόνα πήγε για διάφορους λόγους άκλαφτος και με την Κίμκι δεν έδειξε και τίποτα συνταρακτικό (σε αντίθεση με την Κουμπάν). Έναν προπονητή δεν τον κρίνεις ούτε από ένα παιχνίδι ούτε από μιά χρονιά. Ασφαλέστερο κριτήριο, για μένα, είναι αυτό που βλέπω. Και στην περίπτωση Σπανούλη αυτό που είδα φέτος στη Μονακό με έκανε να αναθεωρήσω την άποψή μου ότι είναι ακόμα νωρίς για τον Ολυμπιακό.

Εξάλλου, και τις πέτρες να ρωτήσεις, θα σου πουν ότι νομοτελειακά ο Σπανούλης κάποτε θα προπονήσει τον Ολυμπιακό και ο Σάρας τον Παναθηναϊκό.

0
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος montechristo την Δευ Μάιος 26, 2025 9:31 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Christofis

euroleague

Δευ Μάιος 26, 2025 9:28 pm

shaq7 έγραψε:
Christofis έγραψε:

καρλικ τζοουνς αν και δεν ειναι διετια..ουτε ο φρανσισκο..κορντινιε ισως.μαρκους χαουαρντ.δεν νομιζω μενει αλλο;ς.

ο καμπεγκελε εχει κλεισει ντουμπαι..με τον πετρουσεφ τι να μιλαμε εχει συμβολαιο..και λεντει δεν στεκει παικτικα.
Για το 4-5 απλα δεν μου ερχεται αλλος στο μυαλο. Για πετρουσεφ τον εβαλα μπας και γινει καμια αναπροσαρμογη.

Για γκαρντ ειναι οντως αυτοι που ειπες

0
Άβαταρ μέλους
montechristo

euroleague
Reactions: 1893
Προειδοποιήσεις: 4

Δευ Μάιος 26, 2025 9:34 pm

shaq7 έγραψε:
Christofis έγραψε:

Κατά τη γνώμη μου, από τα 3 τεσσαροπεντάρια που αναφέρθηκαν, ο Λεντέι είναι αυτός που παικτικά στέκει καλύτερα από όλους. Είναι παικταράς, αλλά δεν ξέρω αν θέλει πάλι Ολυμπιακό. Κάτι έβλεπε ο Ζοτς και τον είχε τρεις σεζόν στην Παρτίζαν.

0
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion

Δευ Μάιος 26, 2025 9:41 pm

montechristo έγραψε:
shaq7 έγραψε:
Κατά τη γνώμη μου, από τα 3 τεσσαροπεντάρια που αναφέρθηκαν, ο Λεντέι είναι αυτός που παικτικά στέκει καλύτερα από όλους. Είναι παικταράς, αλλά δεν ξέρω αν θέλει πάλι Ολυμπιακό.
4ρο5ρι με μεγαλο usage που θελει την μπαλα στα χερια του δεν νομιζω οτι ταιριαζει με σασα..ενω αν παει στο 5 δεν την παλευει αμυντικα.Εχει πει σε συνεντευξη του οτι θα γυριζε μετα το ματς με τον παο φετος που ειχε βαλει καμια 30ρια..νομιζω ομως οτι παλιοτερα εκραζε τους αφους και τον ολυμπιακο για τα οικονομικα τοτε..αλλα το λεω με επιφυλαξη.

ο μπαρτζωκας δεν εχει δηλωσει πουθενα οτι θα κοουτσαρει μεχρι το 26...απο φημες του τουιτερ ειναι αυτα.

0
Άβαταρ μέλους
yawn.brigade

senior
Reactions: 534

Δευ Μάιος 26, 2025 9:48 pm

shaq7 έγραψε:
Δευ Μάιος 26, 2025 9:41 pm
ο μπαρτζωκας δεν εχει δηλωσει πουθενα οτι θα κοουτσαρει μεχρι το 26...απο φημες του τουιτερ ειναι αυτα.
αυτό.

το μόνο που έχει πει που αφορά στο μέλλον του είναι ότι δε ξέρει αν θα θέλει να προπονήσει μετά τον Ολυμπιακό. που και αυτό μια κουβέντα είναι και όχι δέσμευση, μπορεί να δει τα πράγματα διαφορετικά ο άνθρωπος.

κατά τ' άλλα Μοντεκρίστο με όλο το σεβασμό αυτό που έχεις γράψει 2-3 φορές είναι μια ωραιοποιημένη εκδοχή του "βοηθός του Σπανούλη" με διαφορετικά λόγια κάθε φορά, με την ουσία όμως να παραμένει η ίδια :)

3
3 Εικόνα
Christofis

euroleague

Δευ Μάιος 26, 2025 9:50 pm

montechristo έγραψε:
shaq7 έγραψε:

Κατά τη γνώμη μου, από τα 3 τεσσαροπεντάρια που αναφέρθηκαν, ο Λεντέι είναι αυτός που παικτικά στέκει καλύτερα από όλους. Είναι παικταράς, αλλά δεν ξέρω αν θέλει πάλι Ολυμπιακό. Κάτι έβλεπε ο Ζοτς και τον είχε τρεις σεζόν στην Παρτίζαν.
Εγω απλα ανεφερα 3 4-5 που μου ηρθαν στο μυαλο που εχουν παρελθον στην ελλαδα. Μπορει να ειναι κανενας Γουατσον ή ο Σιλβιο ζαν Σαρλ και να ξενερωσουν τη ζωη τους καποιοι.

0
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions: 4444
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 3

Δευ Μάιος 26, 2025 9:56 pm

montechristo έγραψε:
shaq7 έγραψε:

Κάτι έβλεπε ο Ζοτς και τον είχε τρεις σεζόν στην Παρτίζαν.
ο ζελικο τα τελευταια χρονια εχει παθει μια θολουρα στα ματια

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion

Δευ Μάιος 26, 2025 9:56 pm

ο μπαρτζωκας αν τυχον και κουραστηκε και θελει να τα παρατησει θα τον εβλεπα παντως σε ρολο αλεξ φεργκιουσον στην μαντσεστερ που ειναι και η αγαπημενη του ομαδα στην αγγλια..βεβαια οχι με σπανουλη προπονητη.. :lol: δεν νομιζω οτι κρυφο μυστικο οτι ο ενας δεν συμπαθει τον αλλον.

0
Dimmitz

euroleague
Reactions: 762

Δευ Μάιος 26, 2025 9:58 pm

shaq7 έγραψε:
Christofis έγραψε:

Λεντέι γιατί δεν στέκει; Αν υποθέσουμε ότι ο Πετρούσεφ δεν θέλει να γυρίσει ούτε με χειροπέδες, ο Λεντέι είναι τρελό φιτ για πίσω από Σάσα. Αθλητικός, γρήγορος, σκοράρει από παντού, έχει βελτιώσει πάρα πολύ το τρίποντο του. Στην άμυνα είναι πολύ μαχητικός, βάζει χέρια παντού και μπορεί να παίξει και πεντάρι άνετα σε small ball σχήματα (να σημειώσω εδώ ότι η Φενερ πήρε την κούπα με 2ο πεντάρι τον Μέλι).

Ένα σχήμα με Ουόκαπ-Φουρνιέ-Ward-Σάσα-Λεντέι να παίζουν όλοι αλλαγές για θάνατο μου φαίνεται αρκετά σκληρό στην άμυνα όταν θέλεις να γυρίσεις το σκορ.

Θα γίνει και το όνειρο σου πραγματικότητα να φύγει ο Αλέκος.

0
Dimmitz

euroleague
Reactions: 762

Δευ Μάιος 26, 2025 10:02 pm

Να προσθέσω ότι στην Αρμάνι έπαιζε όλη την σεζόν στο πέντε με τεσσάρι τον Μιροτιτς που και αυτός έχει usage τύπου Σάσα και έκανε από τα ψηλότερα PIR στην λίγκα.

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφές 2025-2026”