Γενικά από όσα έχω διαβάσει (και μπορείς να τα βρεις σε έρευνες) παίζουν πολλά ρόλο στο πως θα επιστρέψει ένας παίκτης. Ένας παράγοντας που δείχνει να επηρεάζει είναι το πόσο γρήγορα έγινε το χειρουργείο. Ένας δεύτερος είναι ο χρόνος επιστροφής σε φουλ αθλητική δράση (αγώνες). Παίκτες που επανέρχονται γρήγορα (6μηνο κοντά) είναι πιο πιθανόν να ξαναπαθουν ρήξη στον τένοντα. Φυσικά και η αποκατάσταση (ακόμα και η πνευματική) παίζει μεγάλο ρόλο. Αυτό το 80% που αναφέρεις δεν ισχύει. Υπάρχουν αθλητές που δεν επιστρέφουν ή επιστρέφουν σε χαμηλότερο επίπεδο αλλά όχι σε τέτοιο ποσοστό.shaq7 έγραψε: ↑Σάβ Ιουν 14, 2025 11:33 pmαυτα τα με εβανς ηγετη μην τα πετατε τοσο αποτομα ειμαστε και σε κρισιμη ηλικια![]()
ωραιο ειναι που ο μπαρτζωκας τον υπολογιζει σοβαρα για του χρονου αλλα συνεχιζει να ερχεται απο 1.5 χρονο αποχη..και εναν τραυματισμο που κανενας δεν εχει επιστρεψει οπως ηταν πριν απο αυτον..καπου ειχε παρει το ματι μου οτι 8/10 δεν ξαναπαιζουν καν μπασκετ..το πε και ο μπαρτζω αυτο..Ακομα και να επανελθει θα βγαζει μικρο τραυματισμους μεχρι να ρθει στα ισια του..μονο με θαυμα θα μπει του χρονου και θα τα ρημαξει ολα οπως τον υπολογιζεται..
Εχω την εντυπωση οτι θα ναι και ο πρωτος παικτης που επανερχεται οπως πριν (αν πανε ολα καλα οπως θελουμε) απο τετοιον τραυματισμο.
να ειμαστε πιο ρεαλιστες στο να τι περιμενουμε απο αυτον γιατι θα τον καψουμε κιολας τον παικτη...καλα δεν πιστευω οτι θα κανει τετοιο πραγμα ο μπαρτζωκας να του φορτωσει ολη την χρονια πανω του απλα ετσι κουβεντα να γινεται.
Ο Andre Roberson έχει περάσει τον ίδιο τραυματισμό και στα 34 του είναι από τους πιο αθλητικούς παίκτες στην Ευρώπη. Ίσως χρειαστεί έναν περιορισμό στο χρόνο συμμετοχής (τύπου 20λεπτο μαξ) και πιθανόν ξεκούραση σε αρκετά παιχνίδια στην Ελλάδα και κάποιες διαβολοβδομάδες.
Γενικά η βιβλιογραφία για τον τραυματισμό έχει δείξει περιορισμό στο χρόνο συμμετοχής των παικτών, αλλά όχι τόσο συχνά πτώση στην απόδοση τους. Αν ο Έβανς δεν ξαναπάθει κάποιον αντίστοιχα σοβαρό τραυματισμό, θεωρώ πως σιγά σιγά θα μπορούσε να ξαναβρεθεί στα αρχικά του στάνταρ σε βάθος χρόνου.

BasketForum – Ιστορικό Αρχείο