Dimmitz έγραψε: ↑Παρ Σεπ 26, 2025 10:10 am
Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε οι περισσότεροι είναι ότι όταν θες να διώξεις κάποιον πρέπει να σκεφτείς ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του. Ποιος δηλαδή θα είναι αυτός που θα έρθει να κάνει την δουλειά, να φέρει την πολυπόθητη κούπα και η ομάδα να γίνει καλύτερη και όχι χειρότερη με την έλευση του.
Όταν πχ είσαι ο ΠΑΟ και η ομάδα βγήκε 17η, όποιον και να φέρεις είναι σίγουρο ότι θα τα πάει καλύτερα. Όταν είσαι Ολυμπιακός και βγαίνεις 2 φορές σε τέσσερα χρόνια πρώτος στην ρέγκουλαρ και έχεις 4 συνεχόμενα φ4, δεν είναι σίγουρο ότι ο επόμενος θα τα καταφέρει καλύτερα. Μιλάμε για την κατάκτηση της κούπας, που δυστυχώς δεν παίζουμε μόνοι μας, αλλά υπάρχουν και άλλες ομάδες, και οι συγκυρίες είναι πολλές όταν μιλάμε για μονά παιχνίδια.
Η ιστορία έχει δείξει ότι όταν φεύγει ένας προπονητής που έχει παρουσιάσει έργο, η κάθε ομάδα περνάει μια περίοδο συνεχόμενων αλλαγών προπονητών μέχρι να ξαναβρεθεί ο κατάλληλος. Τα παραδείγματα στο ποδόσφαιρο είναι πολλά, δείτε τον ΠΑΟ από τότε που έφυγε ο Γιοβάνοβιτς ή τον Ολυμπιακό μέχρι να βρει τον Μεντιλίμπαρ.
Η Εφές μετά την φυγή του Άταμαν έγινε ομάδα της σειράς ενώ έχει σπουδαίο ρόστερ και αναμένω να δω τι θα γίνει και με την Ρεάλ στην μετά Ματέο εποχή.
Μιας και είπα Ματέο, αυτό που έπαθε πέρυσι η δευτεραθλήτρια Ρεάλ δεν θα το πάθαινε ποτέ ομάδα του Μπαρτζώκα (ακόμα και την χρονιά με Σίκμα).
Δείτε και την Μπαρτσελόνα στην μετά Γιασικεβίτσιους εποχή, πάει από το κακό στο χειρότερο και θα κάνει να δει φ4 αρκετά χρόνια ακόμα.
Εμείς οι οπαδοί κάπως έχουμε καλομάθει στην επιτυχία (το ίδιο γινόταν και επί Κόκκαλη την περίοδο που παίζαμε χωρίς αντίπαλο) και ξεχνάμε ότι το πολύ χειρότερο σενάριο δεν είναι έτη φωτός μακριά.
Εγώ το δέχομαι ότι ο κύκλος του Μπι έκλεισε, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι ο Σπανούλης μπορεί να παρουσιάσει καλύτερο έργο σε βάθος χρόνου. Ο Σπανούλης είναι ιδανικός για μια σεζόν να συσπειρώσει την ομάδα και να τους τονώσει την αυτοπεποίθηση και ίσως καταφέρει να σηκώσει μια κούπα (ή να φτάσει τελικό).
Για παραπάνω δεν είμαι τόσο σίγουρος. Και αν αποτύχει ο Σπανούλης τι θα γίνει μετά; Υπάρχει άλλος που μπορεί να κάνει την δουλειά ή θα παρακαλάμε τον Μπι να γυρίσει πίσω;
Μην ξεχνάμε ότι ο πήχης έχει ανέβει τραγικά με αυτά που κάνει ο αιώνιος. Δεν θέλει και πολύ να γυρίσει τόσο η ψαλίδα και να γίνουμε εμείς ο ΠΑΟ επί εποχής Μπαρτζώκας μέχρι και το 2023.