Ολυμπιακός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές 2025-2026

Συντονιστής: Captains

Dimmitz

allstar
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Ιαν 25, 2026 4:41 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Κυρ Ιαν 25, 2026 4:29 pm
Dimmitz έγραψε:
Κυρ Ιαν 25, 2026 4:22 pm

Οταν μια ομάδα πάει 10 σερί σεζόν στο φ4 και έχει 25% πιθανότητες να το πάρει, τότε στις 10 φορές πόσες κούπες θα έχει πάρει ρε μαθηματικέ;
Δεν θα κάνω τις ασκήσεις σου για σένα :) Διάβασε για αναμενόμενη τιμή και έλα τον Σεπτέμβρη.
Δεν είμαι καθηγητής Στατιστικής για να το υπέρ αναλύσω δάσκαλε. Οπως επειδή έχουμε παίξει το ποκεράκι μας σε πολύ high level θα σου πετάξω το μπαλάκι για να δω αν έχει τίποτα άλλο ο σάκος πέρα από εξυπνάδες:

Αν ο Πίτερς έχει 0/5 τρίποντα και βαρέσει το έκτο θα ποντάρες εν χιλιάρικο στοίχημα ότι θα το χάσει; Εγώ παίρνω ότι θα το βάλει πάντως.

Άβαταρ μέλους
coach blue

nba
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG

Κυρ Ιαν 25, 2026 4:44 pm

Dimmitz έγραψε:
Κυρ Ιαν 25, 2026 4:22 pm
nikolas_asteri έγραψε:
Κυρ Ιαν 25, 2026 4:20 pm

Λυπάμαι, περάστε πάλι τον Σεπτέμβρη.
Οταν μια ομάδα πάει 10 σερί σεζόν στο φ4 και έχει 25% πιθανότητες να το πάρει, τότε στις 10 φορές πόσες κούπες θα έχει πάρει ρε μαθηματικέ;
Μεχρι να φτιαξει ομαδα που να ειναι ικανη να το παρει καμια .
Αλλο πραγμα φτανω στο φαιναλ φορ και αλλο πραγμα το παιρνω .

Πρεπει να κανεις δυο τελεια ματς . Τελειος σχεδιασμος , τελεια εκτελεση στο παρκε και οι προσωπικοτητες της ομαδας να ηγηθουν .

Αλλιως παει στην τυχη μην κατσει καποιος ρολιστας να βαλει τις καλτσες του και το παρεις .

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος coach blue την Κυρ Ιαν 25, 2026 4:56 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
tarp7

champion
Reactions:

Κυρ Ιαν 25, 2026 4:46 pm

Ο Μπαρτζώκας δεν έχει φέτος την αποδοχή που είχε τις προηγούμενες χρονιές και με τις ατυχείς επιλογές που έκανε στα γκαρντ το καλοκαίρι ακόμη περισσότερο. Αν δεν το πάρει και φέτος δεν θα μπορεί να σταθεί θεωρώ θα θέλει να φύγει μόνος του.

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Κυρ Ιαν 25, 2026 4:48 pm

Dimmitz έγραψε:
nikolas_asteri έγραψε:
Κυρ Ιαν 25, 2026 4:29 pm

Δεν θα κάνω τις ασκήσεις σου για σένα :) Διάβασε για αναμενόμενη τιμή και έλα τον Σεπτέμβρη.
Δεν είμαι καθηγητής Στατιστικής για να το υπέρ αναλύσω δάσκαλε. Οπως επειδή έχουμε παίξει το ποκεράκι μας σε πολύ high level θα σου πετάξω το μπαλάκι για να δω αν έχει τίποτα άλλο ο σάκος πέρα από εξυπνάδες:

Αν ο Πίτερς έχει 0/5 τρίποντα και βαρέσει το έκτο θα ποντάρες εν χιλιάρικο στοίχημα ότι θα το χάσει; Εγώ παίρνω ότι θα το βάλει πάντως.
Λολ. Καλοφάγωτα. Δώσε μου τα μισά να σε περάσω τον Σεπτέμβρη :)

Εικόνα
Jamesharden13

senior
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Span,hackett,law

δεν θελω να προσβαλω το συγκεκριμενο παιδι που εγραψε το σχολιο γιατι το εχουν γραψει και αλλοι πανω....
Αλλα ισως αυτου του ειδους τα σχολια ειναι οτι πιο αντι-μπασκετικο εχω δει ποτε στην ζωη μου...
και το λεει ενας ανθρωπος σαν εμενα που θεωρω τον μπαρτζωκα αν και τρομερο τεχνικα προπονητη...
υπερβολικα κολλημενο..
το οτι ειχε αυτους τους παιχτες που λετε(λολ μιλαμε για σλουκα που επαιζε 10 λεπτα μεσο ορο τοτε οχι για τον παιχτη που εγινε 5 χρονια μετα) δεν σημαινει οτι επαιζε μονος του...
η ομαδα ειχε παλι πολυ χαμηλο μπατζετ και στο φαιναλ φορ τα θερισε ολα με ομαδες οπως η τσσκα του μεσινα που εχει τοσα ευρωπαικα(και παιχτες τοτε οπως σβεντ,τεοντοσιτς,κιριλενκο κτλ) και στον τελικο με την ρεαλ μαδριτης των(γιουλ,μιροτιτς,ρουντι,σερχι).
πηρε λετε το φαιναλ φορ με σπανουλη και πριντεζη...τι ειρωνια ρε μαγκες!και τι αμπασκετοσυνη!
καθε ομαδα που παιρνει ευρωλιγκα καποιος πρεπει να ειναι ο ηγετης...
δεν γινεται να μπει μεσα ο μπαρτζωκας να παιξει πικ εν ρολ αυτος.
ενα φαιναλ φορ που διελυσε την τσσκα στον μικρο τελικο και την κρατησε στους 50 ποντους...
και εναν τελικο που χαναμε 27-10 στο 1ο δεκαλεπτο και πεταξε μεσα τον κατσιβελη απο το πουθενα και αλλαξε ολο το μομεντουμ...
το οτι βρηκε μια ομαδα ετοιμη δεν σημαινει οτι το να παρει ευρωλιγκα με αυτο το ροστερ ηταν περιπατος κτλ..
εγω απο οτι θυμαμαι παλι αουτσαιντερ θεωρηθηκαμε στο φαιναλ φορ

Άβαταρ μέλους
coach blue

nba
Reactions:

Κυρ Ιαν 25, 2026 4:50 pm

Dimmitz έγραψε:
Κυρ Ιαν 25, 2026 3:57 pm
j-kidd13 έγραψε:
Κυρ Ιαν 25, 2026 3:18 pm

Αποτυχημένος όσον αφορα την ευρωλίγκα. Γενικα δεν μπορώ να χαρακτηρίσω αποτυχημένο τον κοουτς που έχει φτιάξει μια πολύ καλή αντικειμενικά ομάδα,που προ 3 ετών έπαιξε το καλυτερο μπασκετ στην ευρωλίγκα,και έχει κατακτήσει εγχώριους τίτλους.Αλλα στην ευρωλίγκα το 0/4 είναι ξεκάθαρη αποτυχία.
Σεβαστή η οπτική σου, απλα εμένα δεν θα μου άρεσε να έχω μια ομάδα που παίζει ποιοτικό μπασκετ αλλά όταν έρχεται η ώρα να διεκδικήσει τον τιτλο να αποτυγχάνει, είτε παταγωδώς(ημιτελικοι με Ρεαλ Μονακο) είτε στο παρα 1(ημιτελικος Εφες,τελικος Ρεαλ).Προτιμώ να είμαι αυτός που θα πανηγυρίσει στο τέλος,γιατί όταν πρέπει η ομαδα μου θα είναι έτοιμη να αγωνιστεί για τον τίτλο,και ας μην έχει θέλξει με το πως έπαιξε 4-5 μήνες πριν.
Σημειώνω οτι συνολικά δεν είμαι υπέρ της αλλαγής του Μπαρτζώκα. Εκτός του οτ είναι καλός προπονητής, έχει ταιριάξει συνολικά με την ομάδα. Μόνο για τον Σπανούλη θα τον άλλαζα, αλλα δίνεις περισσότερες πιθανότητες οτι θα παει καλύτερα ο Σπανούλης απο τον Μπαρτζώκα?

Ή φέρνεις τον Σπανούλη να προπονήσει έτοιμη ομάδα, αλλά αλλάζοντας τον τρόπο παιχνιδιού οι παίκτες θα πρέπει να μάθουν να παίζουν κάτι άλλο από την αρχή;

Αλλη μια εικασια αυτη . Απο που προκυπτει αυτο ;
Ισα ισα που ο σπανουλης μεχρι τωρα εχει δειξει οτι ραβει το παιχνιδι επανω στα μετρα των παικτων του και δινει ελευθεριες στους ηγετες της ομαδας που προπονει . Δεν ακυρωνει τα χαρακτηριστικα τους και προσπαθει να τους κανει κατι αλλο .

Κατι κατι που εκανε και ο ντουντα στον ολυμπιακο . Κανει το παιχνιδι οσο γινεται πιο απλο .

Dimmitz

allstar
Reactions:

nikolas_asteri έγραψε:
Dimmitz έγραψε:

Προτιμώ να μείνω μετεξεταστέος. Στοίχημα παίζεις;

Heisenberg

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Gary Payton
Προειδοποιήσεις: 1

Κυρ Ιαν 25, 2026 4:51 pm

shaq7 έγραψε:
Κυρ Ιαν 25, 2026 4:33 pm
Heisenberg έγραψε:
Κυρ Ιαν 25, 2026 4:11 pm
αυτο που λετε οτι ο Μπαρτζωκας πηρε ετοιμη την ομαδα του Ντουντα και πηρε ευρωλιγκα δεν μειωνει την αξια του Μπαρτζωκα διοτι ολοι τον κατηγορουμε οτι το προβλημα του δεν ειναι το χτισιμο της ομαδας αλλα η διαχειριση που κανει στα F4 και το πως κοουτσαρει εκει. Λοιπον οσο και ετοιμη ομαδα να παιρνεις αν δεν κοουτσαρεις σωστα ευρωλιγκα δεν παιρνεις.
και το 2013 ο Μπαρτζωκας κοουτσαρισε παρα πολυ καλα και πηρε την ευρωλιγκα ευκολα με αντιπαλο την Ρεαλ.
Εγώ δεν εννοούσα ότι δεν έκανε και τίποτα ο μπαρτζω απλά πήρε έτοιμη την ομάδα και τέτοια που γενικά έχουν γραφτεί στο παρελθόν.. αλλά ότι δεν το πήρε με την τωρινή φιλοσοφία του.. αυτό με την μόσιον και τους Γκαρντ τύπου γουοκαπ δεν υπήρχε το 13..

Επίσης και τότε θεωρώ δεν την κατέβασε την ομάδα σωστά στον τελικό .. είχαμε βρεθεί να χάνουμε με καμία 20ρια πάλι στο ημίχρονο κάτι που το βλέπουμε μονίμως με Μπαρτζωκα στα φ4.. απλά τότε βρέθηκε ο Σπανουλης να μπει και να τα πετάει σαν καραμέλες από το κέντρο
θα διαφωνησω.
Μονο στο πρωτο 10λεπτο δεν παιξαμε καλα και αυτο γιατι ημασταν πολυ αστοχοι και με κακο τον σπανουλη και ηταν πολυ ευστοχοι στο τριποντο οι της Ρεαλ. μετα απο το 2ο δεκαλεπτο αρχισαμε σιγα σιγα και παιξαμε μπασκεταρα και το γυρισαμε και τους πηρε η κατηφορα τους μαδριλενους. ηταν συνολικη η επιστροφη της ομαδας θεωρω και το comeback στο 2ο δεκαλεπτο το καναμε χωρις καθολου σκορ απο σπανουλη.
τα τριποντα του σπανουλη που περισσοτερο ψυχολογικα πονεσανε ηταν ολα στο 2ο ημιχρονο.
και εβαλε μονο ενα απο το κεντρο το τελευταιο.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Heisenberg την Κυρ Ιαν 25, 2026 4:54 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Dimmitz

allstar
Reactions:

Κυρ Ιαν 25, 2026 4:52 pm

coach blue έγραψε:
Dimmitz έγραψε:
Κυρ Ιαν 25, 2026 3:57 pm

Ή φέρνεις τον Σπανούλη να προπονήσει έτοιμη ομάδα, αλλά αλλάζοντας τον τρόπο παιχνιδιού οι παίκτες θα πρέπει να μάθουν να παίζουν κάτι άλλο από την αρχή;

Αλλη μια εικασια αυτη . Απο που προκυπτει αυτο ;
Ισα ισα που ο σπανουλης μεχρι τωρα εχει δειξει οτι ραβει το παιχνιδι επανω στα μετρα των παικτων του και δινει ελευθεριες στους ηγετες της ομαδας που προπονει . Δεν ακυρωνει τα χαρακτηριστικα τους και προσπαθει να τους κανει κατι αλλο .

Κατι κατι που εκανε και ο ντουντα στον ολυμπιακο . Κανει το παιχνιδι οσο γινεται πιο απλο .
Δηλαδή θα έρθει ο Σπανούλης και θα παίζει μότιον όπως ο Μπαρτζώκας;

Πριν απαντήσετε σε κάτι καλό θα ήταν να διαβάζετε τι γράφει ο άλλος.

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Κυρ Ιαν 25, 2026 4:55 pm

Dimmitz έγραψε:
nikolas_asteri έγραψε:

Χμ δεν ξέρω τι σχέση έχει αυτό αλλά όχι, είμαι ηθικά ενάντια στον στοιχηματισμό.

Εικόνα
Dimmitz

allstar
Reactions:

Κυρ Ιαν 25, 2026 4:59 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Dimmitz έγραψε:

Χμ δεν ξέρω τι σχέση έχει αυτό αλλά όχι, είμαι ηθικά ενάντια στον στοιχηματισμό.
Οπότε δεν θες να μας εξηγήσεις γιατί αν υποθέσουμε ότι κάθε ομάδα έχει 25% στο φ4, μια ομάδα που θα πάει σε 10 σερι φ4, πόσα φ4 θα σηκώσει στατιστικά;

Προφανώς και το δείγμα είναι πολύ μικρό και παλι, εγώ απάντησα σε αυτό που έγραψε ο σακ ότι είναι πιο πιθανό το 0/5 να γίνει 0/7, ενώ κατά την άποψη μου δεν είναι.

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Κυρ Ιαν 25, 2026 5:03 pm

Dimmitz έγραψε:
Κυρ Ιαν 25, 2026 4:59 pm
nikolas_asteri έγραψε:

Οπότε δεν θες να μας εξηγήσεις γιατί αν υποθέσουμε ότι κάθε ομάδα έχει 25% στο φ4, μια ομάδα που θα πάει σε 10 σερι φ4, πόσα φ4 θα σηκώσει στατιστικά;

Προφανώς και το δείγμα είναι πολύ μικρό και παλι, εγώ απάντησα σε αυτό που έγραψε ο σακ ότι είναι πιο πιθανό το 0/5 να γίνει 0/7, ενώ κατά την άποψη μου δεν είναι.
Μόνος σου το έγραψες εδώ.. αν υποθέσουμε ότι κάθε ομάδα έχει 25% να το πάρει.. στην πραγματικότητα αυτό δεν έχει καμία βάση.. δεν ρίχνουν κλήρο και βγαίνει ένας αλλά παίζουν μπάσκετ..

Επίσης πάλι μαθηματικά δεν θα έβγαινε αφού δεν είναι ίδιες όλες οι ομάδες κάθε φορά..

Αυτό το κάθε ομάδα έχει 25% το λένε οι προπονητές τυπικά και για τις εντυπώσεις.. Στην πραγματικότητα θα το πάρει όποια ομάδα είναι καλύτερη εκείνο το 3ημερο .. θα μπορούσε να είναι και η ίδια ομάδα μονίμως

Sabenlee

junior
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Saben lee

Κυρ Ιαν 25, 2026 5:03 pm

Δυστυχώς οι Έλληνες παίκτες είναι μέτριοι. Δηλαδή ο Λαρεντζάκης σαν άνθρωπος είναι καλός, φιλότιμος αλλά από μπάσκετ μηδέν. Κυριολεκτικά σε άμυνα και επίθεση όλο λάθη , αργός. Δηλαδή γιατί να κατηγορουμε τον Μπαρτζώκα που δεν τον βάζει;

Άντε να δούμε αν αυτός ο κορι Τζόσεφ είναι ακόμα αθλητής γιατί με Νιλικινα που είναι πιο επιρρεπής στους τραυματισμούς και από τον Γκος δεν πάμε πουθενά.

Άβαταρ μέλους
CptHarlock

sophomore
Reactions:

Κυρ Ιαν 25, 2026 5:09 pm

Για κάποιον λόγο παραβλέπεται ότι ο Μπαρτζώκας έχει ήδη σηκώσει Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό.

Επίσης επειδή κάπου διάβασα να απαξιώνονται οι εγχώριοι τίτλοι με την αιτιολογία ότι ο Παναθηναϊκός ήταν χάλια/έσοδα-έξοδα/χαμηλό μπάτζετ κτλ., να υπενθυμίσω ότι οι ομάδες είχαν παρεμφερές μπάτζετ, και ο Παναθηναϊκός είχε στις τάξεις του ευρωλιγκάτους παίκτες όπως Μπέικον, Παπαπέτρου, Μήτογλου, Χεζόνια, Ντ. Γουίλιαμς, Νέντοβιτς, Γιόβιτς, Γκριγκόνις, Γουάιτ κτλ. Καμία σχέση με την εικόνα διάλυσης που είχε ο Ολυμπιακός από το 2003 έως το 2006.

Σε καμία περίπτωση δεν είναι φαβορί ο Ολυμπιακός για την Ευρωλίγκα φέτος. Υπάρχει η προσδοκία αν σταθεροποιήσει την απόδοσή του και αν ενταχθούν ομαλά οι προσθήκες να γίνει ένα από τα φαβορί, αλλά θεωρώ την κουβέντα που γίνεται κάπως εκ του πονηρού.

Άβαταρ μέλους
Leon Man

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Βασίλης Σπανούλης
Προειδοποιήσεις: 1

Κυρ Ιαν 25, 2026 5:10 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Κυρ Ιαν 25, 2026 4:20 pm
Dimmitz έγραψε:
Κυρ Ιαν 25, 2026 4:17 pm
Ρε shaq διαφωνώ σε αυτό που λες. Είναι καθαρά θέμα στατιστικής. Οι πιθανότητες δεν είναι το 0/5 να γίνει 0/7, οι πιθανότητες είναι να πάρουμε τουλάχιστον μια κούπα.
Λυπάμαι, περάστε πάλι τον Σεπτέμβρη.
Κάθε ομάδα υποθέτουμε πως έχει 25% πιθανότητες για την κούπα και 75% να μην την πάρει. Το ότι μια ομάδα πήγε 5 φορές σερί και δεν πήρε κούπα, δεν αλλάζει καθόλου τις πιθανότητες για τις επόμενες κούπες.
Επομένως για τις επόμενες 2 διοργανώσεις (αν φυσικά ο Ολυμπιακός πάει και στα 2 F4):
--οι πιθανότητες να πάρει δύο κούπες είναι 25% Χ 25% = 6,25%
--οι πιθανότητες να μην πάρει καμμιά κούπα είναι 75% Χ 75% = 56,25%
--οι πιθανότητες να πάρει μία κούπα είναι ό,τι απομένει ως το 100%, δηλαδή 37,5%.

Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”