Ολυμπιακός - Προτάσεις για ρόστερ και μεταγραφές 2026-2027

Συντονιστής: Captains

Rivers15

nba
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: David Rivers
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 1

Δευ Ιουν 15, 2026 5:51 pm

Δεν υπαρχει λογος συγκρισης μεταξύ Σπανουλη και Φουρνιε, ο καθενας ηταν σε διαφορετικη περιοδο για την ομαδα με διαφορετικες αναγκες, διαφορετικους συμπαικτες-μπατζετ κλπ και συνεβαλλε τα μεγιστα στις αναγκες που ειχε η ομαδα στην καθε περιοδο. Η ολη κουβεντα ειναι υποθετικη καθως δεν ξερουμε ουτε τι θα εκανε ο φουρνιε αν ειχε ερθει 3-4 χρονια νεοτερος και ειχε αλλα 10 πιτσιρικια διπλα του ουτε ξερουμε τι θα εκανε ο μπιλαρας αν ερχοταν στα 30+ του σε ενα τοσο γεματο ροστερ. Επισης αν μπουμε σε αυτη την κουβεντα ειναι αδικο για παικτες που ηρθαν το 1992-1993 κλπ και εβγαλαν τον Ολυμπιακο απο την μπασκετικη αφανεια και απο κατασταση πολυ χειροτερη του 2010.
Τελος, νομιζω ειμαστε εκτος θεματος και βλεπω οι διαχειριστες ειναι φορτσατοι τελευταιες μερες ολο σβηνουν μηνυματα και βαζουν ποινες - μην μου τους συγχιζετε! :lol:

Άβαταρ μέλους
SbioTech

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Ray Allen, Luka Doncic
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Ιουν 15, 2026 5:52 pm

Rivers15 έγραψε:
Δευ Ιουν 15, 2026 5:34 pm
kite26 έγραψε:
Δευ Ιουν 15, 2026 5:25 pm
Αθλητικόσκυλο: "Θέλει Χουάντσο στον Ολυμπιακό ο Γιώργος Μπαρτζώκας!"

Ναιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι, μεγάλο ναι!

Για μένα μάγκες είναι το τέλειο φιτ.

Τεχνίτης όσο πρέπει, εργάτης όσο πρέπει. Και έχουν ακουστεί πολύ καλά λόγια για τον χαρακτήρα του. Πολύ πολύ ωραίος παίκτης. Στα χέρια του Μπαρτζώκα θα αναδειχθεί.
Κι εμενα μου αρεσει ιδιαιτερα ο Χουαντσο.
Χουαντσο είναι ιδανικό φιτ για εμάς. Δεν παίζει να τον πάρουμε αλλα ειλικρινά δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο φιτ (δεδομένου οτι δεν μπορούμε να πάρουμε τον unhappy traveller)

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Δευ Ιουν 15, 2026 5:53 pm

coach blue έγραψε:
Δευ Ιουν 15, 2026 5:50 pm
shaq7 έγραψε:
Δευ Ιουν 15, 2026 5:45 pm
αμα ομως του χρονου ο φουρνιε εχει σε 3 χρονια 2 ευρωλιγκες ενα φ4 και 3 πρωταθληματα 2 φ4 μβπ κτλ..αμεσως αμεσως δεν ειναι πιο πετυχημενος?παλι δεν αλλαζει την ιστορια του τμηματος?τελειως υποθετικα βεβαια μπορει να μην παρει τιποτα..απλα επειδη ειναι καλοκαιρι και δεν εχουμε τι να λεμε :lol:
Αμα του φερουνε τιποτα μαρντικολια και τιποτα γουοτερς θα σου πω εγω τι θα παρει .
:D
αμα ηταν ο φουρνιε 27 χρονων στην τοτε ευρωλιγκα παιζει να το σηκωνε και με γυναικεια ομαδα :D

Άβαταρ μέλους
kite26

allstar
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues

Δευ Ιουν 15, 2026 5:55 pm

SbioTech έγραψε:
Rivers15 έγραψε:
Δευ Ιουν 15, 2026 5:34 pm

Κι εμενα μου αρεσει ιδιαιτερα ο Χουαντσο.
Χουαντσο είναι ιδανικό φιτ για εμάς. Δεν παίζει να τον πάρουμε αλλα ειλικρινά δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο φιτ (δεδομένου οτι δεν μπορούμε να πάρουμε τον unhappy traveller)
Ο Unhappy Traveler είναι overpriced, και δεν μου αρέσουν οι overpriced παίκτες. Οκ, καλός είναι, παικταράς, αλλά είπαμε κιόλας. Αν έπαιζε ο Χουάντσο στο τελευταίο game, μην είσαι τόσο σίγουρος ότι θα το παίρναμε. Για αυτό λοιπόν, αν έπαιρνα έναν από τον Παναθηναϊκό θα ήταν αυτός. Και να σου πω κάτι;

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ

Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!

https://www.youtube.com/@lyricnaut
Άβαταρ μέλους
kite26

allstar
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues

Δευ Ιουν 15, 2026 5:56 pm

shaq7 έγραψε:
Δευ Ιουν 15, 2026 5:53 pm
coach blue έγραψε:
Δευ Ιουν 15, 2026 5:50 pm

Αμα του φερουνε τιποτα μαρντικολια και τιποτα γουοτερς θα σου πω εγω τι θα παρει .
:D
αμα ηταν ο φουρνιε 27 χρονων στην τοτε ευρωλιγκα παιζει να το σηκωνε και με γυναικεια ομαδα :D
Καλά ναι παιδιά, παίζει τεράστιο ρόλο πώς θα πλαισιωθεί ένας τέτοιος παίκτης και τι διαχείριση θα του γίνει.

Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!

https://www.youtube.com/@lyricnaut
Άβαταρ μέλους
SbioTech

a1greece
Reactions:

Δευ Ιουν 15, 2026 6:02 pm

kite26 έγραψε:
Δευ Ιουν 15, 2026 5:55 pm
SbioTech έγραψε:

Ο Unhappy Traveler είναι overpriced, και δεν μου αρέσουν οι overpriced παίκτες. Οκ, καλός είναι, παικταράς, αλλά είπαμε κιόλας. Αν έπαιζε ο Χουάντσο στο τελευταίο game, μην είσαι τόσο σίγουρος ότι θα το παίρναμε. Για αυτό λοιπόν, αν έπαιρνα έναν από τον Παναθηναϊκό θα ήταν αυτός. Και να σου πω κάτι;

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ
Συμφωνώ σε ολα

ΥΓ: Ειλικρινά ομως, στα ίδια λεφτά, χωρίς γκρίνιες ρόλους, καθαρά μπασκετικα, θα έπαιρνα το NHD. Χωρίς πλακα τώρα. Αλλα ναι, επειδή ΚΑΙ τα διπλά παίρνει, ΚΑΙ δεν θα ανεχόταν ρολο δεύτερου δεν το συζητάω. Έτσι κουβέντα να γίνεται

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:

Δευ Ιουν 15, 2026 6:03 pm

ο χουαντσο ειναι τρομερο φιτ για μας..τον χουαντσο ομως τον ρωτησατε αν θελει να παιζει πισω του βεζε?γιατι απο τον παο αν εχει θεμα ειναι επειδη ηρθε μπροστα του ο χαπι τραβελερ.Και ο χαπι τραβελερ κουτι μας κουμπωνει αγωνιστικα..

Christofis

allstar
Reactions:

Δευ Ιουν 15, 2026 6:09 pm

GK_23 έγραψε:
Δευ Ιουν 15, 2026 12:26 pm
Christofis έγραψε:
Δευ Ιουν 15, 2026 10:24 am
H φετινη χρονια μας εδειξε την αναγκη για μεγαλα και βαθια ροστερ. Οι ομαδες που τα ειχαν πετυχαν.

Χαρακτηριστικα παραδειγματα η Ρεαλ που ενω δεν ειχε τραυματισμους μεσα στη χρονια στο κρισιμοτερο σημειο εχασε ολα τα πενταρια της και τελικα περαν του οτι εχασε τον τιτλο της ευρωλιγκας αποκλειστηκε στα προημιτελικα του Ισπανικου πρωταθληματος απο την 8η Τενεριφη.

Αλλο Χαρακτηριστικο παραδειγμα η Μονακο που εμεινε να παιζει με 11 παικτες πρωτης διαλογης(σκεφτειτε οτι τοσους ειχε ο Ολυμπιακος το 2022-2023 εκτος και αν θεωρουμε τετοιον τον Λουντζη) που με τους τραυματισμους εμεινε και με 8 παικτες σε καποιο σημειο της χρονιας.
Εξαρτάται τι εννοούμε όταν λέμε "μεγάλο" roster; Ένα roster 15 το πολύ 16 παικτών είναι υπεραρκετό. Ο Ολυμπιακός φέτος έφτασε να έχει 20+ παίκτες κάποια στιγμή, αυτό δεν είναι ορθολογικό.

Τα παραδείγματα που δίνεις δεν νομίζω ότι μπορούν να υποστηρίξουν αυτό που λες διότι είναι αρκετά ακραία. Η Real έχασε και τους τρεις ψηλούς της με τραυματισμούς. Ακόμα και ο Ολυμπιακός, των 20+ παικτών στο φετινό roster, αν έχανε Milutinov, Hall και Jones στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν, μάλλον "άκλαφτος" θα πήγαινε. Η Monaco ήταν μια ομάδα που φαλήρισε, οπότε είναι μάλλον άσχετη η κατάληξη της σεζόν με το μέγεθος του roster της.
Christofis έγραψε:
Δευ Ιουν 15, 2026 10:24 am
1.Μοντερο, Μακινταιαρ, Γουοκαπ, (Τζοσεφ/αλλος)
2.Ντορσει, Φουρνιε, (Νετζηπογλου)
Αυτό, εγώ προσωπικά, δεν νομίζω ότι είναι διαχειρίσιμο. Πέντε παίκτες, με πάνω από 20 λεπτά μέσο όρο φέτος ο καθένας, για δύο (2) θέσεις στην περιφέρεια. Σέβομαι τις πληροφορίες σου και αυτά που γράφεις αλλά αυτό που ισχυρίστηκε χθες ο Στεφάνου μου φάνηκε πιο ορθολογικό. Δηλαδή, Walkup-McIntyre στο "1" και Dorsey-Montero στο "2", με τον Montero να μπορεί να συνυπάρξει με τον Dorsey στην ίδια πεντάδα. Τρίτος άσος για τη ματς της Ευρωλίγκας ο Joseph και 5ος κοντός για τις ελληνικές διοργανώσεις ο Νετζήπογλου.

Κάτι τελευταίο επίσης, δεν ξέρω από που προκύπτει ότι ο Walkup θα πάει πιο πίσω στο rotation για χάρη του McIntyre ή και του Montero ακόμα, αν τελικά επικρατήσει το σενάριο που γράφεις. Είναι ο starter της ομάδας τα τελευταία 5 χρόνια, έκανε γεμάτη σεζόν, δείχνει να έχει ξεπεράσει το πρόβλημα στη μέση που είχε πέρυσι και είναι 33 ετών, δεν τον έχουν πάρει δηλαδή τα χρόνια. Δεν προκύπτει από πουθενά πως ο Μπαρτζώκας θα τον πάει πιο πίσω στο rotation του χρόνου, εδώ που τα λέμε δεν έχει και λόγο να το κάνει.
Για την Ρεαλ ισως να συμφωνω οτι ειναι ακραιο σεναριο αλλα η Μονακο δεν ειναι και ειναι το χαρακτηριστικο παραδειγμα των 10-11 ποιοτικων. Αλλο παραδειγμα του μικρου ροτεισιον ειναι η Φενερ οπου με 2-3 τραυματισμους παικτών που δεν ηταν πρωτα βιολια αλλα δεν υπηρχαν αλλοι τετοιοι στο ροστερ εκανε 6-7 μαζεμενες ηττες στο τελος .

Ο Ολυμπιακος φετος ειχε ουσιαστικα:

1. Γουοκαπ, Νιλικινια, Τζοσεφ
2. Ντορσει, Φουρνιε, Νετζηπογλου
3. Γουορντ, Παπανικολαου, Μακκισικ, Λαρεντζακης
4. Σασα, Πιτερς
5. Μιλου, Χολ, Ταιρικ

Αρα ουσιαστικα 15 παιξτες + Μπουρνελες
Μορις ηταν παρον μονο κατι ψιλα λογω τραυματιαμων και για αυτό ηρθε ο Τζοσεφ ουσιαστικα. Καινπριν αποβαυτον ηταν ο Λι. Ο Εβασν επαιξε ενα παιχνιδι και στη θεση του ηρθε ο Νιλικινια.
Ο Μακκισικ ουσιαστικα επαιξε μετα τα μεσα Γεναρη αν θυμαμαι καλα
Ο Φαλ ηταν παρον τον Μαρτιο.

Στην ουσια δεν ειχαμε ποτε ροστερ 20 παικτων απλα στο τελος ππυ επανηλθενο Φαλ και ο Μορρις ειχαμε 17
Εγω λεω ουσιαστικα για ροστερ 16 παικτων αντε 17 με εναν ακομη ελληνα.

Ο Φουρνιε στο 3 δεν δουλευει το πραγμα καινοπως δεν δουλεψε με Ντορσει δεν θα δουλεψει και με Μοντερο. Ο Φουρνιε ειναι στην ουσια combo guard δηλαδη περισσοτερο δυαρι με χαρισμα ασσου στην πασα και την οργανωση σε σωμα και χειρισμο της μπαλας παικτη στα φτερα. Ουτε περσι ουτε φετος επαιξε 3 και ουτε θα παει προς τα εκει το πραγμα και ας λεει οτι θελει ο φιλτατος Στεφανου. Ο οποιος δεν ειπε οτι δεν παρουμε 2 παικτες αλλα οτι υπαρχει ως σκεψη να παρθει ενας παικτης στο 3-4 και αν χρειαστεί να αποκτηθει αλλος μετα ενω δεν ειπε οτι θα αποκτηθει μονο ενας. Απλα δεν το εγραψε στο κειμενο του και το δεσαν κομπο κάποιοι. Και δεν λεω για τα γραπτα αλλα για αυτο που ειπε ποντκαστ του.

Ο Γουοκαπ δεν μπορει να ειναι ο σταρτερ και του χρονου θα ειναι ενα χρονο μεγαλυτερος και η εικονα του Γκραντ φετος οπως και μια περιοδος του θωμα εκει γυρω απο τον τελικο κυπελλου μας εχει αποδειξει την αναγκη ο χρονος τετοιου ειδους παικτων πρεπει να περιοριζεται αν θελουμε να αποδιδουν τα μεγιστα οταν τους χρειαζεσαι( ευτυχως που μπηκε ο τζοσεφ στην εξισωση φετος και πηρε ανασες ο Θωμας δηλαδη)

Εγω οπως οταν ελεγα για τα δυο γκαρντ ετσι λεω και για τα δυο φοργουορντ και γιατι η κοπωση θα ειναι μεγαλυτερη φετος λογω πολλων ταξιδιων στην αρχη της σεζον και λογω ενος επιπλεον χρονου επιβαρυνσης σε παικτες μεγαλυτερης ηλικιας.

Τωρα θα το δειξει ο Χρονος

Christofis

allstar
Reactions:

Δευ Ιουν 15, 2026 6:15 pm

Pani7.0 έγραψε:
Δευ Ιουν 15, 2026 5:41 pm
shaq7 έγραψε:
Δευ Ιουν 15, 2026 5:19 pm
Ας βαλω ενα ιντριγκαδορικο ερωτημα για να εχουμε για συζητηση...

Ο φουρνιε αν παρει ακομα μια ευρωλιγκα φτανει τον σπανουλη στο λεγκασι του στον ολυμπιακο?τον ξεπερναει?η ουτε καν βασιλης μονο ενας?

Η δικη μου αποψη ειναι οτι τον φτανει σε μικρη αποσταση αν παρει ακομα μια ευρωλιγκα οσο μεινει..Δυσκολα θα τον ξεπερασει για μενα πιο πολυ γιατι ο μπιλ ηρθε και μας πηρε απο το 0..με 5εκ μπατζετ..ο γαλλος τωρα ειναι το κερασακι σε μια ηδη μεγαλη ομαδα.
Σπανουλης 11 χρονια στον Ολυμπιακό..

2 Ευρωλίγκες, 2 τελικοί Ευρωλίγκας

2 Final 4 MVPs, 1 Season MVP

3 Πρωταθλήματα (ειδικά το 2016...)

Αλλαξε όλη την ιστορία του τμήματος

Έπαιζε σχεδόν μόνος του

Δεν αγγίζεται
Του χρονου ομως μπορει να ειναι.
3 χρονια
3 φαιναλ φορ
2 Ευρωλιγκες, 1 ημιτελικος με 30αρα
2 final four MVP,
3 πρωταθληματα

Τον βαζεις στην ζυγαρια ναι ή οχι;

Υ.Γ τωρα ειδα τον εωτησε και ο Σακ

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Christofis την Δευ Ιουν 15, 2026 6:17 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
SbioTech

a1greece
Reactions:

Christofis έγραψε:
Ο Φουρνιε στο 3 δεν δουλευει το πραγμα καινοπως δεν δουλεψε με Ντορσει δεν θα δουλεψει και με Μοντερο
Γιατρέ συμφωνούμε, ο λόγος που δεν μπορεί ο Φουρνιε στο 3 έχει σχέση με το κορμί που τον μαρκάρει. Αν τον μαρκάρει 3αρι, χάνει το οποίο υψονετρικο πλεονέκτημα εχει απέναντι στο αντίπαλο γκαρντ (σουτάρει πιο άνετα, διεισδύει πιο ανετα). Δεν ηταν θέμα χημείας με Τάιλερ

Άσχετο. Εγώ θα έπαιρνα Βαιλερ Μπαμπ αντι CMM αν εχουν 100% κλειδωμένο τον Μοντερο

Jeight

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Kobe

Δευ Ιουν 15, 2026 6:17 pm

Για Ντιαλο υπαρχουν ελπιδες γιατρε μου η εχει αγκαλιασει τον ναργιλε στα Εμιρατα?

Rivers15

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: David Rivers

Δευ Ιουν 15, 2026 6:23 pm

SbioTech έγραψε:
Christofis έγραψε:
Ο Φουρνιε στο 3 δεν δουλευει το πραγμα καινοπως δεν δουλεψε με Ντορσει δεν θα δουλεψει και με Μοντερο
Γιατρέ συμφωνούμε, ο λόγος που δεν μπορεί ο Φουρνιε στο 3 έχει σχέση με το κορμί που τον μαρκάρει. Αν τον μαρκάρει 3αρι, χάνει το οποίο υψονετρικο πλεονέκτημα εχει απέναντι στο αντίπαλο γκαρντ (σουτάρει πιο άνετα, διεισδύει πιο ανετα). Δεν ηταν θέμα χημείας με Τάιλερ

Άσχετο. Εγώ θα έπαιρνα Βαιλερ Μπαμπ αντι CMM αν εχουν 100% κλειδωμένο τον Μοντερο
Κατσε μην αφησει ο κοουτς τον μοντερο και παρει τον Μπαμπ στη θεση του χαχαχαχα

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:

Δευ Ιουν 15, 2026 6:24 pm

SbioTech έγραψε:
Christofis έγραψε:

αν ο φουρνιε ειχε θεμα αμα τον μαρκαραν 3ρια δεν θα βαζαν ολοι οι προπονητες 3ρια να τον μαρκαρουν? :lol: τις περισσοτερες φορες τον μαρκαρουν 2 παικτες κιολας.Ο λογος που δυσκολευεται ο φουρνιε στο 3 κατα την γνωμη μου ειναι οτι εχει λιγοτερες μπαλες..Ναι μεν μπορει να παιξει οφ μπολ αλλα οταν υπαρχει ο ντορσει στο 2 που δεν την δινει απο το αριστερο στο δεξι τοτε τσαμπα ανεβοκατεβαινει ο γαλλος.

εγω πιστευω οτι αν παιξουν γουοκαπ μοντερο φουρνιε θα ειναι ασυλληπτη περιφερεια..ο γουοκαπ θα κανει τον μαντζαρη του 12 ,και μοντερο φουρνιε θα εναλλασονται στο ον/οφ μπολ..με την διαφορα οτι ο μοντερο στα ποδια περναει τους παντες και εχει τρομερο χειρισμο.

Pani7.0

junior
Reactions:

Δευ Ιουν 15, 2026 6:30 pm

Christofis έγραψε:
Pani7.0 έγραψε:
Δευ Ιουν 15, 2026 5:41 pm

Σπανουλης 11 χρονια στον Ολυμπιακό..

2 Ευρωλίγκες, 2 τελικοί Ευρωλίγκας

2 Final 4 MVPs, 1 Season MVP

3 Πρωταθλήματα (ειδικά το 2016...)

Αλλαξε όλη την ιστορία του τμήματος

Έπαιζε σχεδόν μόνος του

Δεν αγγίζεται
Του χρονου ομως μπορει να ειναι.
3 χρονια
3 φαιναλ φορ
2 Ευρωλιγκες, 1 ημιτελικος με 30αρα
2 final four MVP,
3 πρωταθληματα

Τον βαζεις στην ζυγαρια ναι ή οχι;

Υ.Γ τωρα ειδα τον εωτησε και ο Σακ
Τα 11 χρονια δεν τα εγραψα για να δειξω το ποσοστο επιτυχιών.

Αλλά για το πόσο μεγάλο μέρος της καριέρας του πέρασε ο συγκεκριμενος εδώ, πόσο συνέδεσε το όνομά του, πόσο μόχθησε, πώς άντεξε την πιεση του να ηγείσαι του Ολυμπιακού επί μια δεκαετία.

Και μιλάμε για άλλον Ολυμπιακό. Αυτόν της αποχώρησης των Αφών το καλοκαιρι του 11', του my-way, πριν το "μεχρι τελους" κλπ κλπ

Οπότε ναι, σε αυτήν τη ζυγαριά δεν πρόκειται να μπει κανένας. Ούτε αντίστοιχα και κανένας Βεζένκοφ πχ δίπλα στον Πρίντεζη.

Πιο ενδιαφέρουσα κατ εμε θα ηταν μια σύγκριση Ντούντα-Μπαρτζώκα. Εδώ σας θέλω πραγματικά :mrgreen:

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:

Δευ Ιουν 15, 2026 6:36 pm

αν και τον ντουντα τον θεωρω τον καλυτερο προπονητη που εχω δει..απο την στιγμη που ο μπαρτζωκας πηρε δευτερη ευρωλιγκα και εχει τοσα φ4 και κυριαρχια επι του παο δεν υπαρχει συγκριση..(κατα τα αλλα εχω κατηγορηθει οτι εχω κομπλεξ μαζι του :lol: )

Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφές 2026-2027”