Ας τα πάρουμε από την αρχή.
* Ο Γιάννης επιθυμούσε 3 ομάδες για να συνεχίσει:
Κατά τη γνώμη μου η τρίτη ήταν και η καλύτερη αλλά αντιλαμβάνομαι ότι οι Timberwolves δεν ήθελαν να χάσουν τον McDaniels. Η ιστορία θα δείξει αν έπραξαν σωστά.
* Πριν λίγο καιρό υπήρξε αυτή η λίγο ανάλαφρη συζήτηση, meταξύ σοβαρού και αστείου πολλές φορές μπαίνουν τα καλύτερα γκολ

(ή αυτογκόλ

).
Ο Σλοβένος ως γνήσιος ταχυδυναμικός γκαρντ είδε την καριέρα του στους Heat να αναπροσδιορίζεται προς το καλύτερο και εικάζω ότι ο Γιάννης (- ο οποίος διατηρεί πολύ καλή σχέση με τον Dragic - το έλαβε σοβαρά υπόψιν του.
* Εμένα μου φαίνεται μια χαρά ομάδα. Η πεντάδα με Mitchell-Powell-Wiggins-Γιάννη-Bam όταν αγωνίζεται θα είναι μια εκ των κορυφαίων αμυντικά σε όλη τη λίγκα. Γενικά όταν φέρνεις το Γιάννη σε μια ομάδα αν δε γίνεσαι αυτόματα το φαβορί, είσαι τουλάχιστον στα 2-3 της Ανατολής.
* Ο Γιάννης γίνεται μετά τον Moses Malone το 1982, ο επόμενος πολυνίκης MVP που ανταλλάσεται από την ομάδα του. Τότε ο Moses άφησε τους Rockets, πήγε στους 76ers και κατέκτησαν το πρωτάθλημα (βασικά, εκείνη τη χρονιά τους πήραν σβάρνα όλους

).
* Ο Herro είναι γέννημα-θρέμμα Milwaukee με τα ρεπορτάζ τις τελευταίες ημέρες να ανέφεραν ότι ήθελε να γυρίσει στην πόλη του, για να παίξει μπάσκετ. Υποψιάζομαι ότι δε θα φύγει άμεσα όπως πολλοί πιστεύουν.
* Το αν αυτοί οι παίκτες που στα χαρτιά παίκτες είναι απλά "συμπαθητικοί" για τη λίγκα, παίξουν τελικά καλά στους Bucks είναι ένα καλό ερώτημα ή αν ο Ware είναι τόσο καλός ώστε να κάνει break-out σεζόν μένει να απαντηθεί φέτος. Το δεδομένο όμως είναι ότι πλην του Herro όλοι είναι στην τελευταία χρονια του rookie συμβολαίου τους, με την ομάδα (τους Bucks) να έχει τον πρώτο λόγο στο τι θα κάνει με αυτούς.
* Επίσης οι Bucks άδειασαν δύο συμβόλαια - κάπου στα 80Μ$ - και έχουν φέρει ψίχουλα τους δίνει τη δυνατότητα να ανασάνουν. Έχουν βέβαια το αρνητικό ότι κουβαλούν ακόμη το "στρετσάρισμα" του Lillard, αλλά νομίζω ότι το front office πήρε ό,τι καλύτερο μπορούσε.