Κοιτα Alex το γεγονος πως ο Ολυμπιακος απο ομαδα η οποια ηταν θελτικος προορισμος για τους ξενους, οι οποιοι ερχοντουσαν και με λιγοτερα λεφτα γιατι ξερανε πως ο Ολυμπιακος τραβαει τα βλεμματα στην ευρωπη και πως θα μπορουσαν να βρουν αργοτερα καλυτερα συμβολαια, ειναι λαθος των Αγγελο και μονο.Και ναι μεν εχουν μεριδιο στο φτιαξιμο αυτης της εικονας της ομαδας(μικρο θα ελεγα γιατι πραγματικα ετυχε δεν πετυχε, δεν εστησαν την ομαδα το καλοκαιρι του 2011 με σκοπο να χτυπησουν την κουπα απο το πουθεναAlexD έγραψε: ↑Τετ Ιουν 09, 2021 4:56 am
Απαντάω σε εσένα και στην ουσία και στον φίλο tarp7.
Ναι συμφωνώ σε γενικές γραμμές στο 1ο σκέλος. Και η αλήθεια είναι ότι η όποια αισιοδοξία βγάζω σε αυτήν την οφ σίζον στηρίζεται ακριβώς στο γεγονός πως για κάποιο λόγο έκλεισαν Σλούκα, και για κάποιο λόγο ήρθε και εκείνος. Πιστεύω πως και εκείνοι μετα την περίοδο που νόμιζαν ότι θα πηγαίνουν για πάντα Φ4 με μισό μπάτζετ από τους υπόλοιπους, μπήκαν (και βγήκαν πια) από μια μακρά περίοδο «ταλαιπωρίας» και φέτος θα ανεβάσουν το μπάτζετ. Αυτή η πεποίθηση ενισχύεται από το γεγονός πως βλέπω να γυρνάνε στην Α1. Εγώ βέβαια θα ήμουν αισιόδοξος έτσι και αλλιώς, απλώς φέτος νιώθω να έχω καλύτερη δικαιολογία.![]()
Η βασική μου διαφωνία (που παραμένει), είναι στο γεγονός πως εφόσον τα 3 τελευταία χρόνια παίζουμε κακό μπάσκετ και δεν μπαίνουμε στους 8 (1), εφόσον δεν είχαμε καν άλλη διοργάνωση για να μπορεί ένας παίκτης να ρεφάρει με καλές εμφανίσεις και να ανεβάσει το κασέ του (2), και έχουμε και την ρετσινιά της περιόδου ηχητικού και μη πληρωμών (3), δεν είναι καθόλου απλό να κλείσεις νωρίς κάποιον παίκτη που ξέρει ότι θα έχει προτάσεις από ομάδες με σταθερή παρουσία.
Πας πχ Απρίλη μήνα και κάνεις πρόταση ας πούμε στον Γουόκαπ με καλά λεφτά. Ας πούμε ότι του δίνεις 1,1, 100κ παραπάνω από το μάξιμουμ που (θα έλεγα σωστά) υπολογίζεις. Έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα δεν έχει λόγο να πει ναι. Ειλικρινά. Λογικά τον συμφέρει να περιμένει την πρόταση, ακόμα και της Μακάμπι ή Μπασκόνια ακόμα, δε μιλάω καν για Εφές, Αρμάνι κτλ. Γιατί από την ώρα που έχει πρόταση 1,1 από εμάς, και υπάρχει ενδιαφέρον από 2+ ακόμα ομάδες, θα βρει πρόταση στο 1, άντε στα 900κ τον Ιούνη. Και θα είναι από ομάδα που αυτή τη στιγμή δείχνει πιο σταθερή στο να χτυπήσει 8άδα, και ακόμα και αν δεν το κάνει θα παίξει και σε μια ακόμα διοργάνωση μέχρι τον Ιούνιο και δεν θα πέσει το κασέ του στα τάρταρα με λήξη της σεζόν από Απρίλη. Τον συμφέρει να «χαρίσει» αυτά τα 100-200κ για να μην πάρει αυτό το ρίσκο.
Εκεί λοιπόν που είναι έτοιμος να αποδεχθεί τα 900κ, αν δεν αλλάξει κάτι άλλο από τα παραπάνω το μόνο που μένει στους Αφούς να κάνουν είναι να ανεβάσουν ακόμα παραπάνω την προσφορά τους (εκεί μπαίνει το 1,3), για να τον πείσουν ότι φέτος όντως χτίζουν ομάδα τουλάχιστον για 8άδα. Ε εκεί οι ισορροπίες είναι όντως δύσκολες ή αλλιώς πρέπει να ανεβάσεις ΚΑΙ τα υπάρχοντα συμβόλαια σε υπεραξίες.
Αν ας πούμε ήταν ήδη επίσημο ότι του χρόνου παίζουμε Α1 και θα παίζουμε τελικούς Α1 με ΠΑΟ τον Ιούνη θα έφευγε ο ένας από τους αρνητικούς παράγοντες και θα ήταν πιο εύκολο να υπογράψει με 900-1-1,1 τον Απρίλη. Ακόμα και Αδριατική αν παίζαμε, παρόλο που δεν έχει καμία σχέση εμπορικά το ντέρμπι με Ερυθρό Αστέρα σε σχέση με αυτό με τον ΠΑΟ, κάπως θα μετριαζόταν. Νομίζω πάντως ότι ήθελαν να το κάνουν αυτό αλλά ήταν αδύνατον, δεν μας ήθελαν οι Σέρβοι.
Το 1 (και το 3 συνδυαστικά με το ότι πλέον πληρώνουν στην ώρα τους) διορθώνεται με το να πληρώσεις μια μικρή υπεραξία (100κ πχ) σε 2-3 παίκτες ένα καλοκαίρι, και αν μπεις έστω στους 8 μια χρονιά είσαι οκ το επόμενο. Αν δεν λυθεί και το 2 όμως, η υπεραξία αυτή μεγαλώνει και άλλο και επιμένει κάθε καλοκαίρι.
Θέλω δηλαδή να πω πως το 18-19 έγινε μεγάλη ζημιά με όλα τα παραπάνω και ακόμα και αν υποθέσουμε τις καλύτερες προθέσεις από το 20 και πέρα, παίρνει χρόνο να ανακάμψουμε στην αγορά χωρίς να πάμε σε μπάτζετ 2009.
Επίσης, συμφωνώ και στο τελευταίο κομμάτι για τις δικαιολογίες, και τα λάθη που έγιναν. Τα χρήματα που χάθηκαν από Α1 είναι μεν ένα ποσό, αλλά συμφωνώ πως δεν είναι αρκετά καλή δικαιολογία, ούτε οι αναλύσεις του 18, ας είχαμε περισσότερο βάθος στον πάγκο να μην λιώνει ο Πρι πχ. Η έλλειψη ρυθμού βέβαια χωρίς άλλη μια διοργάνωση εμένα με πείθει ως δικαιολογία σε τεράστιο βαθμό![]()
Και λάθη, όχι μόνο δικαιολογίες. Είναι ας πούμε όντως εγκληματικό που δεν έφεραν Γκος στην μέση της χρονιάς. Τότε θα ερχόταν αρκετά σίγουρα. Και υπήρχαν και άλλοι παίχτες προφανώς.
Και εγώ επιμένω ότι ήταν εγκληματικό που δεν πήρε Λόιντ πέρυσι. Τέτοια εποχή πέρυσι έγραφα να πάρουμε Λόιντ αν δεν τον χτυπήσει καμιά Ρεάλ από το πουθενά, και τον πήρε ο Ερυθρός. Ναι, θα κόστιζε παραπάνω από Χάρισον, αλλά όχι και πολύ. Στον ερυθρό αστέρα πήγε...
Και άλλα πολλά λάθη προφανώς.
Τέλος, έχω μια (ίσως και χαζή) απορία. Τι κερδίζουν οι Αγγελόπουλοι από τον Ολυμπιακό; Τι κερδίζουν με τις δικαιολογίες κτλ; Τι χάνουν αντίστοιχα που όσοι Ολυμπιακοί ασχολούνται με το μπάσκετ έχουν ξενερώσει, τι τους αλλάζει στην ζωή τους; Αν έβγαιναν να πουν ότι το μπάτζετ θα είναι 7-8Μ γιατί στην Ελλάδα του 2021 τόσο μπορούν. Τι θα έχαναν; Ποιος θα τους έλεγε τι; Αν μιλούσαμε για Ποδόσφαιρο δεν θα το ρωτούσα αυτό, αλλά στο μπάσκετ ειλικρινά δεν το βλέπω. Ούτε λεφτά βλέπω πως μπορεί να βγάζουν (εις βάρος της ομάδας ή παράπλευρα), ούτε κάποιο άλλο στόχο να εξυπηρετεί πέραν του ότι λογικά θέλουν προσωπικά και λόγω ματαιοδοξίας την «δόξα» όταν η ομάδα πάει καλά.
Μπορεί βέβαια και να είμαι αφελής εδώ. Δε ξέρω.

Οσον αφορα την Αδριατικη υπαρξαν 2 κολληματα . Το πρωτο αφορουσε πως δεν εβγαιναν οι ημερομηνιες λογο ολυμπιακων αγωνων (το οποιο μπορουσε να διορθωθει αφενος και αφετερου ηταν κολλημα μιας χρονιας) .Το δευτερο και βασικο ηταν πως απο την Αδριατικη θελανε (το λογικο) δεσμευση του Ολυμπιακου με συμβολαιο οτι θα κατσει καποια χρονια και δεν θα κανει οτι εκανε η Μακαμπι. Αυτο ομως δεν εξυπηρετουσε τους Αγγελο, γιατι στο μυαλο τους ηθελαν να πανε μια χρονια ( να δειξουν οτι οριστε δεν αστειευομαστε στην ΕΟΚ) και πιστευαν τα τζιμανια πως την επομενη χρονια θα ειχαν αλλαξει ολα και θα επεστρεφαν μετα βαιων και κλαδων στην Α1.(κουνια που τους κουναγε και θα συνεχισει να τους κουναει

Το βασικοτερο ομως ολων των κακων που βλεπω εγω , ειναι πως οι καταπληκτικοι μας προεδροι δεν μαθαινουν απο τα λαθη τους, σε ολα τα επιπεδα. Επειδη ειχαν τον Σπανουλη και τον Πριντεζη νομιζαν οτι χρονο παρα χρονο θα σηκωνουν και ευρωπαικο , εγιναν υπεροπτες και ξεκινησαν τα χαριτωμενα τους λογια τυπου ''ειμαστε η πιο πετυχημενη ομαδα της 3ετιας,4ετιας,5ετιας, ν+1 ετιας, μειωνοντας ταυτοχρονα τις ομαδες λεγοντας πως τα κανουμε με μικρο μπατζετ και ο τροπος μας κτλ. Δεν θα ξεχασω την ατοπο ατακα μετα την ηττα της φενερ στο φ4 του 2018 που βγηκαν και ειπαν repeat μονο εμεις. Ε-Μ-Ε-Τ-Ο-Υ-Λ-Ι-Δ-Ε-Σ.
Παιρνω λοιπον πασα και σου απαντω γιατι αποκτησανε τον Σλουκα. Επειδη λοιπον περσι ακουγα για Ουολκαπ ή Πανγκος και εκατσε ο Τζενκινς, ειχα δει ηδη το εργο και ειπα(υπαρχει σε περσινο ποστ καλοκαιριου) , βλεπω οι Αγγελο να πανε να κανουν οτι κανανε με Σπανουλη αλλα αυτη τη φορα με Σλουκα και δεν θα βγει.Δηλαδη μεγαλο συμβολαιο Σλουκας, σχεδιασμος με 6 ξενους και στοιχηματα, και φυγαμε οπως το 2012 και θα φαμε τα μουτρα μας.
Μακαρι φετος πραγματικα να εχουν αλλαξει μυαλα, ομως οπως και ο Ripcity και εγω αυτη τη στιγμη ειμαι ακραια ξενερωμενος και πραγματικα ειμαι 50-50 στο να ασχοληθω την χρονια που μας ερχεται ή οχι. Εχω φτασει σε σημειο εκει που στηριζα και δικαιολογουσα Αγγελοπουλους, απο τοτε με το ηχητικο και μετα δεν θελω να τους βλεπω και ολα καλα να τα κανουν φετος , η γραμμη μου δεν θα αλλαξει.
Ελπιζω να μην κουρασα ουτε εσενα ουτε τους υπολοιπους συμφορουμιτες.