2022-2023-Παναθηναϊκός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές

Συντονιστής: Captains

JohnnyPao

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 4

Κυρ Απρ 17, 2022 1:50 pm

basket72 έγραψε:
Κυρ Απρ 17, 2022 10:46 am
JohnnyPao έγραψε:
Κυρ Απρ 17, 2022 6:08 am

Απαντάω εδώ συνολικά. Ο Τζαρελ Εντι καταρχάς, φετος στη Μπουργος (διπλα στον άλλον παιχτη που πρότεινα, τον Ννοκο) παιζει αποκλειστικά στο 4, πιο πριν στη Στρασμπουργκ επαιζε τοσο στο 4, όσο και στο 3 και ακόμα πιο πριν στη φενερ βοηθούσε εξισου και στις δυο θέσεις. Είναι 3/4αρι. Τον βλέπω σε μια front line δηλαδη οπου στο 5 θα παιρνει ενα 25λεπτο ο Παπαγιάννης, από πίσω 15 λεπτα ο Μικι ή ο Μπραουν (ο Τζον ναι) που θα δίνει (ειτε ο Μικι ειτε ο Μπραουν) κι ενα 10λεπτο στο 4. Στο 4 επίσης, από 18 λεπτα στο περίπου θα δινει ο Μονεκε (ή ενα αλλο 4αρι, ενα 4/5αρι ισως όπως ο Μπροντζιάνσκι) και 12 λεπτα ο Εντι πχ που θα δίνει ένα 5λεπτο και στο 3. Σε περιπτώσεις τραυματισμών θα παίρνουν χρονο οι Χουγκαζ και Καββαδας. Δηλαδης :

3: Παπαπετρου(26') , Εντι(5') , Κασελ(5') , Ματζουκας(4')
4: Μπροντζιάνσκι/Μονεκε(18') , Εντι(12') , Μπραουν(10')
5: Παπαγιάννης(25') , Μπραουν(15')

Ο Μπράουν ακριβώς τον ρόλο που περιγράφω είχε και στην Ουνικς φετος, δηλαδή επαιζε ως μπακαπ του Τζεκιρι στο 5 και ταυτόχρονα ως βασικό 4αρι.

Διαφορετικά, θα μπορούσαμε με Μικι στο 5/4 και Μονεκε στο 4, αντι του Εντι να φέρναμε τον Γουιλις που θα επαιζε εξολοκλήρου στο 4, με συνέπεια να δίνει ο Μονεκε το αντίστοιχο 5λεπτο στο 3.

Για τον Τομπκινς έχεις τα δικιά σου, αν και μου φαίνεται να πατάει μια χαρα απο τοτε που επέστρεψε. Γενικώς αν μεινεξ υγιής θα ναι λίρα 100, θα χει πέσει το κασε του και ταυτόχρονα θα ναι μια πολύ ποιοτική λυση.

Για τον Νεντοβιτς, τέλος, να πω το εξής. Ειναι ο μόνος παιχτης που ουτε θα στεναχωρηθω ουτε θα χαρώ αν μεινει/φύγει. Απτη μια οντως οι ομάδες του χάνουν, απτην αλλη δεν εχω και πολλές ελπίδες για το οτι μπορούμε να φτιάξουμε κάτι καλό για του χρονου, ώστε να πω πως θα το χαλάσει ο Νεντο. Οποτε, δεν θέλω να χαθεί ενας τέτοιος αρτίστας απτο ροστερ χωρις λόγο, αν ειναι να χάνω δηλαδή, ας χάνω με Νεντο μεσα και οχι κάποιον άλλον. Το ακούω παντως αυτο που λες. Αν φύγει, πιστεύω πρεπει να ρθει 2/3αρι 3&D στη θεση του και όχι σκέτο 2αρι. Για να έχουμε δηλαδή 2 ξενους ασους, τον Μεικον και τον Λογκ στο 2 και εναν μπαλαντέρ στο 2/3, έχεις κάποιον τέτοιο παιχτη στο μυαλό σου?

Τζόνι μου, δεν το έθεσα καλά, μέχρι που σκέφθηκα να μπω να το συμπληρώσω χθες βράδυ αλλά είχε πάει αργά. Ναι, μαζί σου ο Έντι, έχει παίξει και 4ρι αλλά 3ρι κλασσικό είναι. Στις ομάδες αυτές παίζει και 4ρι λόγω συνθηκών, αλλά στην Ευρωλίγκα θα έχεις μέγα θέμα. Άσε που δεν είναι για βασικός σε ομάδα Ευρωλίγκας για μια σειρά από λόγους. Στο 4 θέλετε ή ψηλό παίκτη, ή αθλητικό/δυνατό που να σουτάρουν από 40% και πάνω και να ασχολούνται με την άμυνα. Αν μπορούσατε να πάτε για τον Σμιτς της Μπαρτσελόνα που μένει ελέυθερος (η Μπαρτσελόνα μιλάει με Σενγκέλια για δίδυμο με Μίροτιτς) τότε χωρίς δεύτερη σκέψη. Το λέγαμε και πριν 2 χρόνια, όταν έληγε το συμβόλαιο του και σκούπιζε πάγκο επί Πέσιτς.

Ο Τζ. Μπράουν θα χαραμιστεί στο 5, (δεν λέω ότι δεν μπορεί να παίξει κι εκεί) γιατί παίζει πολύ καλά και στην "απέξω" άμυνα. Επιπλέον, θα είναι πολύ ακριβός για εσάς, εκτός κι αν γυρίσετε σε μπάτζετ εποχής Πασκουάλ. Που τα οικονομικά του Δ.Γ δεν το επιτρέπουν. Το λογικό είναι να έχετε κάποια αύξηση, κάπου στο 1εκ αγωνιστικού μπάτζετ, λόγω, χαλάρωσης των μέτρων για την πανδημία, λόγω κάποιον εσόδων από το "δικό" σας ΟΑΚΑ, και λόγω της πολύ κακής φετινής σεζ- λονγκ.
Από την άλλη, ο κόσμος θα το γεμίζει το ΟΑΚΑ με Δ.Γ; Θα έχει λεφτά να παίρνει εισιτήριο με τη φτώχεια/εξαθλιώση που ολόενα και θα διογκώνεται; ΘΑ έχει λεφτά να παίρνει τα προϊόντα που λανσάρουν οι διαφημίσεις που φέρνουν χρήμα στην ομάδα (τη δική σας όπως και όλες τις άλλες).

Ότι ακούς Τζόνι μου, είναι αναντίρρητο και φαίνεται στα σχόλια σου, χρόνο με τον χρόνο. :bball:

* Εγώ είμαι σίγουρος ότι θα γίνει προσπάθεια για καλόν προπονητή από το εξωτερικό. Δεν λέω κορυφαία όνομα για πολλούς πρακτικούς λόγους. Αλλά ένας Μίτροβιτς π.χ ή τύπου Μίτροβιτς, είναι πολύ πιθανός.
Θα σταθώ λίγο ακόμα στο κομμάτι των θέσεων, του Μπραουν και του Εντι. Σε καμία περίπτωση δεν προτείνω να ερθει ο Εντι για βασικο μας 4αρι, αυτο αποδεικνύεται άλλωστε απτο οτι γράφω πως θα παιρνει περίπου 12' μεσο ορο στο "4". Για εναν ρόλο αντίστοιχο του Γουιλιαμ Χαουαρντ στη Βιλερμπαν τον θέλω, ως έναν Νταλτον Χομες που δέχεται να παιξει Ευρώπη. Ειναι και πολυ οικονομικός σίγουρα.

Όσον αφορά τον Μπραουν, όπως ειπα και πριν, φετος που έκανε τη καλύτερη με διαφορά σεζόν της καριέρας του και πρώτη φορά μαλιστα σε αυτο το επιπεδο, επαιζε εξισου και στις 2 θεσεις. Στην Ουνικς επαιζε 30 λεπτα μεσο ορο και χώριζε τους χρόνους του δια δυο, 15 λεπτα στο 4 και 15 λεπτα στο 5, είναι κλασικός tweener δηλαδή. Αρα πρακτικά στη front line που προτείνω θα ξεκινάει το ματς ο Εντι με τον Παπαγιαννη, για αλλαγή θα βλέπουμε το διδυμο Μπροντζιάνσκι και Μπραουν που θα εναλλάσσονται στο 4/5 και φυσικά τα ματς θα τα κλεινουμε με διδυμο Μπράουν Παπαγιάννη.

Αν αντι του Εντι ή του Μπροτζιανσκι φέρουμε ενα καθαρό 5αρι, ώστε να παιζει ο Μπραουν εξολοκλήρου στο 4, νομίζω θα χουμε θέμα στο σουτ, ίσως έσωζε τη κατάσταση ενα στρετς 5 τύπου Μπλακσιρ.

Παντως ας μην κολλάμε σε ονόματα, τύπου Εντι, το σκεπτικό προσπαθώ να περιγράψω. Δηλαδή στους ψηλους θα θελα διπλα σε Παπαγιάννη ενα ακριβο (για τα δεδομένα μας) 4/5αρι ή 5/4αρι και διπλα δυο ακόμα ψηλους ανάλογα τις ανάγκες, εγω εχω σταμπάρει δηλαδή τους Εντι, Γουιλις, Μπροντζιάνσκι, Μονεκε, Μπλακσιρ κλπ.

Το Μπροντζιάνσκι-Γουιλις-Ματζουκας-Παπατζον-Μπραουν θα μαρεσε ή το Πιτερς-Μονεκε-Ματζουκας-Παπατζον-Μπλακσιρ. Και απο κοντα να έχουμε και τον Κωστα τον Αντετοκουμπο.. ή αυτόν ή τον Μιτρου Λογκ πρέπει να τον φέρουμε οπωσδήποτε.

ΥΓ. Πόσο ακριβός να είναι ο Μπραουν? Πάνω απο 900χιλ να θελει?

Άβαταρ μέλους
papp7

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: A.I
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Απρ 18, 2022 3:20 am

JohnnyPao έγραψε:
[
Eκει θα ειναι η τιμη εκκινησης , το θεμα ειναι ποιες ομαδες θα ενδιαφερθουν και η λογικη λεει ολη η Ευρωπη.Μετα θα πρεπει να σκεφτουμε οτι ειναι ενας παικτης 30 ετων που πιθανοτατα εκτος του οτι θα ψαχνει το μεγαλυτερο συμβολαιο που θα μπορεσει να βρει , θα θελει να ειναι και σε μια ομαδα 8αδας +. Συνεπως θεωρω οτι ειναι δυσκολη περιπτωση για Ολυμπιακο και ακατορθωτη για Παναθηναικο.

Και καλο ειναι να βαζετε στην συζητηση οτι εκτος απο το (μαλλον) μικρο μπατζετ που θα εχει του χρονου ο Παναθηναικος , μιλαμε για μια ομαδα η οποια δεν εχει ουτε το καλυτερο κλιμα για εναν παικτη, ουτε φαινεται να εχει καποιο ενδιαφερον πλανο, μιλαμε για εναν μη ελκυστικο προορισμο για παικτες τη δεδομενη στιγμη.Τωρα αν το καλοκαιρι αλλαξουν τα πραγματα το ξανα συζηταμε.

Μέχρι φέτος
JohnnyPao

champion
Reactions:

Δευ Απρ 18, 2022 11:32 am

Καλησπέρα, δεν ξερω πόσοι από εσάς έχετε παρακολουθήσει τον J.P. Macula, 26 ετών (1'96 ύψος - ακριβώς όσο κι ενα αλλο ταλεντακι που ήρθε φετος στην γιουρολιγκ, ο Devon Hall). Ειναι 2/3αρι, πραγματικό μαμουνι στην αμυνα και απίστευτος σουτερ, 3&D παιχτης, κυρως off ball. Εχει κανει εξαιρετικά παιχνίδια ενάντια σε Μπολόνια και Αρμανι.

Προσωπικά μαρεσει παρα πολυ, δεν ξέρω όμως αν θα χωρούσε στον Παναθηναϊκό, ειδικά απτη στιγμή που η βασική του θέση είναι το 2. Τον θεωρώ παντως μια μικρογραφία του Broekhoff, εναν καλύτερο αμυντικα Matt Janning.

basket72
Reactions:

Δευ Απρ 18, 2022 9:09 pm

JohnnyPao έγραψε:

Θα σταθώ λίγο ακόμα στο κομμάτι των θέσεων, του Μπραουν και του Εντι. Σε καμία περίπτωση δεν προτείνω να ερθει ο Εντι για βασικο μας 4αρι, αυτο αποδεικνύεται άλλωστε απτο οτι γράφω πως θα παιρνει περίπου 12' μεσο ορο στο "4". Για εναν ρόλο αντίστοιχο του Γουιλιαμ Χαουαρντ στη Βιλερμπαν τον θέλω, ως έναν Νταλτον Χομες που δέχεται να παιξει Ευρώπη. Ειναι και πολυ οικονομικός σίγουρα.

Όσον αφορά τον Μπραουν, όπως ειπα και πριν, φετος που έκανε τη καλύτερη με διαφορά σεζόν της καριέρας του και πρώτη φορά μαλιστα σε αυτο το επιπεδο, επαιζε εξισου και στις 2 θεσεις. Στην Ουνικς επαιζε 30 λεπτα μεσο ορο και χώριζε τους χρόνους του δια δυο, 15 λεπτα στο 4 και 15 λεπτα στο 5, είναι κλασικός tweener δηλαδή. Αρα πρακτικά στη front line που προτείνω θα ξεκινάει το ματς ο Εντι με τον Παπαγιαννη, για αλλαγή θα βλέπουμε το διδυμο Μπροντζιάνσκι και Μπραουν που θα εναλλάσσονται στο 4/5 και φυσικά τα ματς θα τα κλεινουμε με διδυμο Μπράουν Παπαγιάννη.

Αν αντι του Εντι ή του Μπροτζιανσκι φέρουμε ενα καθαρό 5αρι, ώστε να παιζει ο Μπραουν εξολοκλήρου στο 4, νομίζω θα χουμε θέμα στο σουτ, ίσως έσωζε τη κατάσταση ενα στρετς 5 τύπου Μπλακσιρ.

Παντως ας μην κολλάμε σε ονόματα, τύπου Εντι, το σκεπτικό προσπαθώ να περιγράψω. Δηλαδή στους ψηλους θα θελα διπλα σε Παπαγιάννη ενα ακριβο (για τα δεδομένα μας) 4/5αρι ή 5/4αρι και διπλα δυο ακόμα ψηλους ανάλογα τις ανάγκες, εγω εχω σταμπάρει δηλαδή τους Εντι, Γουιλις, Μπροντζιάνσκι, Μονεκε, Μπλακσιρ κλπ.

Το Μπροντζιάνσκι-Γουιλις-Ματζουκας-Παπατζον-Μπραουν θα μαρεσε ή το Πιτερς-Μονεκε-Ματζουκας-Παπατζον-Μπλακσιρ. Και απο κοντα να έχουμε και τον Κωστα τον Αντετοκουμπο.. ή αυτόν ή τον Μιτρου Λογκ πρέπει να τον φέρουμε οπωσδήποτε.

Τζόνι, τα μετρημένα σας λεφτά πρέπει να πάνε σε προπονητή κι άσσο.
Από κει και πέρα, να πάτε για καλό 5ρι και για 4ρι σουτέρ.
Ο Πίτερς σούπερ αλλά δύσκολος, κι ο Μπράουν θα πάει για πολύ καλή ομάδα. ΑΚόμαι και για τον Ολυμπιακό που έχει μεγαλύτερο προϋπολογισμό και θα έρχεται από πολύ καλύτερη χρονιά (άρα πιο ελκυστικός προορισμός για "καυτά" ονόματα) δεν θα τολμούσα να τον προτείνω. Εκτός κι χρυσό- πουλήσουμε τον Βεζένκοφ (που το απεύχομαι, προφανώς).
Κοντολογίς, αν κάνετε την υπέρβαση με κάτι παραπάνω από αυτά που δίνετε στον Νέντο φέτος (800- 900) θα πρέπει να είναι για τον "στρατηγό" σας.
Στο 4 παίκτες που να ξέρουν μπασκετάκι και να είναι δυνατοί ή έστω ψηλοί (λέγε με Μπροντζιάσκι) βρίσκονται. Ακόμα κι εκτός Ευρώπης.

Ο Έντι θα σας κάνει να αναπολήσετε την άμυνα του Ντεσόν Τομάς. :P ¨Οτι γράφει (κι όταν) μπροστά θα το τρώεει πίσω εις διπλούν. Και δίπλα στον Παπαγιάννη πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να φέρετε δυνατό παίκτη. Σας έλειψε πολύ φέτος η δύναμη από το 4-5.

Για τον Μήτρου- Λονγκ να μην τα ξαναλέμε. Όπως και δήποτε, να έχετε μίνιμουμ 3 ποιοτικούς χειριστές γιατί δεν γίνεται να έχετε πρώτη λύση (πίσω από τους βασικούς)τον Μπόχω και να μιλάμε για Ευρώπη. :roll:

* Ο Τζ. Μπράοουν πήρε χρόνο στο 5 της Ούνιξ, αλλά δεν ξέρω αν είναι καλό παράδειγμα η Ούνιξ. Κι αυτό γιατί είχε μέσα 5 αθλητικούς παίκτες. Ένα πολύ "|Περασοβιτσ-ικό{" μπάσκετ που ενίοτε του πιάνει, ενιότε όχι. Ο Μπράουν είναι για να παίρνει 25-28 λεπτά στο 4 και να βγάζει την πίστη στους αντίπαλους. Άλλο ρόστερ εσείς, άλλο η Ούνιξ. Σας λείπουν μούσκουλα.

Άβαταρ μέλους
j-kidd13

Honorary
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Jordan,Kidd,Kobe,T-mac

Δευ Απρ 18, 2022 9:42 pm

Μέσες άκρες,χωρίς να αναφέρω συγκεκριμένα ονόματα,ο Παναθηναϊκός θέλει:
Στο 1 3 προσθήκες,τον βασικό γύρω στα 800,τον αναπληρωματικό γύρω στα 300,και έναν Έλληνα αντί του Μποχωριδη(Μουρατο η Μωραιτη) γύρω στα 150.
Στο 2 ο Νεντοβιτς έχει συμβόλαιο γύρω στα 700,οπότε πρέπει να δούμε αν ταιριάζει να παραμείνει ο Μεικον.Καλος παίκτης ειναι,πολλα λεφτά δεν νομίζω να ζητήσει, δεδομένα θα έχει αύξηση γύρω στα 450,εκεί ζυγίζουμε τα δεδομένα,με βάση και το τι παίκτης θα έρθει για βασικός στο 1,αν ταιριάζει να παραμεινει μαζί με Νεντο στο 2.Αν όχι πάμε σε άλλη λύση.
Στο 3 ο Παπαπέτρου αγγίζει το μύριο, χρειάζεται Μπακ απ 3'n'D γυρω στα 350-400.
Στο 4,θέλουμε έναν αθλητικό παίκτη με αξιοπρεπές σουτ,για βασικό,γύρω στα 600-650,και έναν πιο σκληροτράχηλο και καλό αμυντικό για δεύτερο,γύρω στα 300-350.
Μπαλαντέρ των 2 θέσεων,αλλά με ρόλο,ο Μαντζουκας.
Στο 5, ο Παπαγιάννης αγγίζει το 800-850αρι ανετα,και χρειάζεται απαραίτητα ένας καλός αναπληρωματικός, γύρω στα 400,συν τον Καββαδα στα 100-150.
Μαζί με τους Σαμοντουροφ-Χουγκαζ.
Χοντρικά πάμε στα 6.5 μύρια.
Ένα μπάτζετ που αν τα γήπεδα είναι ανοικτα,με μια συμπαθητική πώληση διαρκείας και εισιτηρίων, συν τηλεοπτικά,χορηγιες, κλπ,δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να έχουμε.

basket72
Reactions:

Δευ Απρ 18, 2022 10:07 pm

Τζόνι (ωραίος, που προτείνεις παίκτες άγνωστους) δεν τον ήξερα καν, τον Μακιούρα που είπες (φέρνει όντως σε Μπρόκχφοφ στην κοψιά, , από στατιστικά πάντως δεν σκίζει- οψόμεθα,,,), και ψάχνοντάς τον έπεσα πάνω σε παλιά μου πρόταση (όσο έπαιζε στην ΄Όμπρα) για τον προπέρσινο Ολυμπιακό. Τον κάτι ανάμεσα σε Βεζέ και Γουίλτζερ, Μάικ Νταούμ. Οκ σαν τον Βεζέ κανείς (μας έχει βάλει να κάνουμε κωλοτούμπες μερικούς από εμάς, με πρώτον εμένα- πάντα τέτοια, όμως) αλλά είναι ωραία περίπτωση ο Νταούμ και πιο αθλητικός παράλληλα. Παίκτης ομάδας κλπ. Και του κοτσάρεις δυο 4-5ρια από δίπλα για ασφάλεια. Έναν φέρελπι τύπου Κ.Αλεξάντερ κι έναν έμπειρο τύπου Ντίον Τόμπσον ή Μάλκολμ Τόμας που να ξέρεις τι περιμένεις και να μην ρισκάρεις κι άλλο.
Βάζεις κι έναν καλό πλάγιο, με σουτ, που ξέρει μπάσκετ, που δεν κλέβει πίσω, κι είναι αθλητικός, τον Στ. Κιντ.

Ροστεράκι προσιτό, με 7 ξένους:
1: Γκος, Γουόλτερς
1-2:Μήτρου Λονγκ
2: Μέικον,Μπόχω
2-3:Στ. Κιντ
3: Πάπι
3-4: Μαντζούκας, Κάσελ
4:Μ. Νταούμ
4-5:Κ. Αλεξάντερ, Ντ. Τόμπσον

5:Παπαγιάννης, Καββαδάς.

:bball: :bball:

με βιντεάκια από φετινούς Νταούμ, Κιντ κι Αλεξάντερ

JohnnyPao

champion
Reactions:

Δευ Απρ 18, 2022 11:43 pm

basket72 έγραψε:
Δευ Απρ 18, 2022 10:07 pm
Τζόνι (ωραίος, που προτείνεις παίκτες άγνωστους) δεν τον ήξερα καν, τον Μακιούρα που είπες (φέρνει όντως σε Μπρόκχφοφ στην κοψιά, , από στατιστικά πάντως δεν σκίζει- οψόμεθα,,,), και ψάχνοντάς τον έπεσα πάνω σε παλιά μου πρόταση (όσο έπαιζε στην ΄Όμπρα) για τον προπέρσινο Ολυμπιακό. Τον κάτι ανάμεσα σε Βεζέ και Γουίλτζερ, Μάικ Νταούμ. Οκ σαν τον Βεζέ κανείς (μας έχει βάλει να κάνουμε κωλοτούμπες μερικούς από εμάς, με πρώτον εμένα- πάντα τέτοια, όμως) αλλά είναι ωραία περίπτωση ο Νταούμ και πιο αθλητικός παράλληλα. Παίκτης ομάδας κλπ. Και του κοτσάρεις δυο 4-5ρια από δίπλα για ασφάλεια. Έναν φέρελπι τύπου Κ.Αλεξάντερ κι έναν έμπειρο τύπου Ντίον Τόμπσον ή Μάλκολμ Τόμας που να ξέρεις τι περιμένεις και να μην ρισκάρεις κι άλλο.
Βάζεις κι έναν καλό πλάγιο, με σουτ, που ξέρει μπάσκετ, που δεν κλέβει πίσω, κι είναι αθλητικός, τον Στ. Κιντ.

Ροστεράκι προσιτό, με 7 ξένους:
1: Γκος, Γουόλτερς
1-2:Μήτρου Λονγκ
2: Μέικον,Μπόχω
2-3:Στ. Κιντ
3: Πάπι
3-4: Μαντζούκας, Κάσελ
4:Μ. Νταούμ
4-5:Κ. Αλεξάντερ, Ντ. Τόμπσον

5:Παπαγιάννης, Καββαδάς.

:bball: :bball:

με βιντεάκια από φετινούς Νταούμ, Κιντ κι Αλεξάντερ

Ναι ναι τον έχω δει πολύ και τον Νταουμ φετος, μαζι με τον Μακιουρα βγάζουν ματια στην Ιταλία. Είναι απτους αμερικανους που στο κολλέγιο επειδη δεν είχαν τα αθλητικά προσόντα που έχουν οι περισσότεροι εκει, αναγκάστηκαν να αναπτύξουν άλλες πλευρές του παιχνιδιού τους (βλεπε Καιλ Κουρικ κλπ). Για τον Μακιουρα που λες είναι όντως ασταθής φετος, κυρίως γιατί παιρνει τραβηγμένες προσπάθειες, είναι πάντα ΕΚΕΙ παντως οταν πρεπει, δηλαδή όταν η ομαδα του παιζει με αρμανι ή Μπολόνια. Στο τελευταίο τους ματς με Μπολόνια μάλιστα αν θυμάμαι καλά, Νταουμ και Μακιουρα είχαν μαζι 9 εύστοχα τρίποντα (συνολο 15 εκτελεσμένα).

Γενικώς θεωρω τον Μακιουρα ελάχιστα πιο πίσω τακτικά απτον Νταουμ αλλα με πολυ μεγαλύτερο ταβανι , θα αφήσει εποχή πιστεύω στην Ευρώπη. Τον Νταουμ τον θεωρώ έναν λίγο χειρότερο Ντερεκ Γουιλις. Μαρεσουν πάντως πολύ και οι δυο.

Όσο για το ροστεράκι σου , προσωπικά δεν μαρεσει και πολυ ο Κιντ, δεν ειναι και τοσο ελπιδοφόρος, το χει φτασει το ταβανι του νομίζω. Τον Καιλ Αλεξάντερ τον έχω δει ελάχιστα, μου θυμίζει λίγο τον Κεμ Μπιρτς, αλλά αποτι εχω δει εχει σοβαρά θέματα τακτικά στην αμυνα. Ο Τομπσον 5αρι ειναι? Γιατί αν ειναι, θα ναι κι αυτος και ο Αλεξάντερ που παίζουν κυρίως στο 5 και ελάχιστα στο 4.

Τέλος, να πω το εξής για τον Μεικον, που συχνά πυκνά προτείνεις ως βασικό για του χρονου. Νομιζω πως η φετινη του παρουσια επιβεβαίωσε πως μπορεί να σταθεί στην ΕΛ αλλα με άλλον ρόλο κυρίως, δηλαδή να έρχεται από τον πάγκο ως κομπο γκαρντ, microwave scorer και οχι ως o go-to-guy μιας ομάδας, έχοντας τοσο μεγάλος μερίδιο στις αποφάσεις. Φετος στον παο βοηθησε και βοηθηθηκε αλλα σε καμια περίπτωση δεν θεωρώ πως μπορεί να είναι ο βασικός χειριστής και δημιουργός μια φιλόδοξης ομάδας, είτε απτο 1 ειτε απτο 2.

basket72
Reactions:

Τρί Απρ 19, 2022 12:31 am

JohnnyPao έγραψε:

Ναι ναι τον έχω δει πολύ και τον Νταουμ φετος, μαζι με τον Μακιουρα βγάζουν ματια στην Ιταλία. Είναι απτους αμερικανους που στο κολλέγιο επειδη δεν είχαν τα αθλητικά προσόντα που έχουν οι περισσότεροι εκει, αναγκάστηκαν να αναπτύξουν άλλες πλευρές του παιχνιδιού τους (βλεπε Καιλ Κουρικ κλπ). Για τον Μακιουρα που λες είναι όντως ασταθής φετος, κυρίως γιατί παιρνει τραβηγμένες προσπάθειες, είναι πάντα ΕΚΕΙ παντως οταν πρεπει, δηλαδή όταν η ομαδα του παιζει με αρμανι ή Μπολόνια. Στο τελευταίο τους ματς με Μπολόνια μάλιστα αν θυμάμαι καλά, Νταουμ και Μακιουρα είχαν μαζι 9 εύστοχα τρίποντα (συνολο 15 εκτελεσμένα).

Γενικώς θεωρω τον Μακιουρα ελάχιστα πιο πίσω τακτικά απτον Νταουμ αλλα με πολυ μεγαλύτερο ταβανι , θα αφήσει εποχή πιστεύω στην Ευρώπη. Τον Νταουμ τον θεωρώ έναν λίγο χειρότερο Ντερεκ Γουιλις. Μαρεσουν πάντως πολύ και οι δυο.

Όσο για το ροστεράκι σου , προσωπικά δεν μαρεσει και πολυ ο Κιντ, δεν ειναι και τοσο ελπιδοφόρος, το χει φτασει το ταβανι του νομίζω. Τον Καιλ Αλεξάντερ τον έχω δει ελάχιστα, μου θυμίζει λίγο τον Κεμ Μπιρτς, αλλά αποτι εχω δει εχει σοβαρά θέματα τακτικά στην αμυνα. Ο Τομπσον 5αρι ειναι? Γιατί αν ειναι, θα ναι κι αυτος και ο Αλεξάντερ που παίζουν κυρίως στο 5 και ελάχιστα στο 4.

Τέλος, να πω το εξής για τον Μεικον, που συχνά πυκνά προτείνεις ως βασικό για του χρονου. Νομιζω πως η φετινη του παρουσια επιβεβαίωσε πως μπορεί να σταθεί στην ΕΛ αλλα με άλλον ρόλο κυρίως, δηλαδή να έρχεται από τον πάγκο ως κομπο γκαρντ, microwave scorer και οχι ως o go-to-guy μιας ομάδας, έχοντας τοσο μεγάλος μερίδιο στις αποφάσεις. Φετος στον παο βοηθησε και βοηθηθηκε αλλα σε καμια περίπτωση δεν θεωρώ πως μπορεί να είναι ο βασικός χειριστής και δημιουργός μια φιλόδοξης ομάδας, είτε απτο 1 ειτε απτο 2.

Τζόνι μου, ο Κούρικ στο κολλέγιο του σηκωνόταν και ξέχναγε να προσγειωθεί. Το ακριβώς αντίθετο. απ΄' αυτό που περιγράφεις. Τού είχαν πεταχτεί τα μάτια έξω του προπονητή του, ο οποίος τον συνάντησε μετά από λίγα χρόνια ως αντίπαλος πια στην Ευρωλίγκα. Ο μεν προπονητής στον Πανατινάικος :D κι ο παίκτης στην Μπαρτσελόνα. Έιχε γράψει ιστορία με τα καρφώματα του ο Κάιλ, τα οποία ακόμα τα κάνει ειρήσθω εν παρόδω, απλώς μετά την εγχείρηση προσέχει ένα κλικ παραπάνω.
Ο δε Νταούμ μπορεί να μην έχει τα προσόντα για ΝΒΑ, αλλά για Ευρωλίγκα είναι πολύ καλός θα σου έλεγα. Μεγάλες (μπασκετικές) πλάτες (ότι πρέπει για το πίβοτ) απαράμιλλη τεχνική στο σουτ και κινήσεις 4ριου που παραπέμπουν σε Κέβιν Μακχέιλ (με όλον τον σεβασμό στον δάσκαλο του PF :obey: ).. Φοβερό σουτ (δες τεχνική αλλά και διαχρονικά ποσοστά) ψηλός, και αλτικός. Πάρε μια γεύση από το βιντεάκι που είχα ανεβάσει στο τόπικ του Ολυμπιακού πριν 2 χρόνια κοντά. Κοίτα πως αφήνει πίσω του ταχύ, Ράντολφ "κάνει πόστερ" κοτζάμ Μίκι- μετρ στο να ταπώνει ψηλούς σε τέτοιες φάσεις.

Ο Ντάουμ έχει 2 χρόνια γεμάτα στην ισπανική λίγκα ενώ ήταν στο 25 του ντραφτ (καλός στο κολλέγιο του) σε αντίθεση με τον Μακιούρα που ήταν στο 55. Μέχρι στιγμής δεν προδιαθέτει από κάπου για μεγαλύτερο ταβάνι. Ο Μακιούρα στην αναπτυξιακή την έχει βγάλει. Δεν λέω ότι δεν μπορεί να βγει ή ότι δεν έχει ενδιαφέρον (επαναλαμβ΄άνω ότι μέχρι πριν λίγο, δεν τον ήξερα καν.
Εδώ παραθέτω και τα στατιστικά τους από το κολλέγιο και δώθε.
https://www.proballers.com/basketball/p ... /mike-daum

https://www.proballers.com/basketball/p ... j-p-macura

Ο Κ. Αλεξάντερ όντως φέρνει στον Μπερτς, αλλά μόνο στην κοψιά, στο ύψος και στα προσόντα, μιας κι είναι περισσότερο ένα 4ρι για ΝΒΑ, με σουτ και πλαστικότητα. Λόγω ύψους προσόντων μπορεί άνετα να παίξει στο 5. Στην άμυνα έχει να μάθει όταν μιλάμε για Ευρωλίγκα, γι'΄αυτό θα τον πλαισιώσεις με έναν διθεσίτη στο ζωγραφιστό τύπου Ν.Τόμσπον ή Μ.Τόμας. Αμφότεροι παίζουν άνετα και τις 2 θέσεις και κυρίως έχουν να δώσουν εμπειρία σε Νταούμ και Αλεξάντερ.

Σχετικά με τν Μέικον, να πω ότι όταν βλέπεις έναν γκαρντ να παίζει έτσι στην πρώτη του χρονιά στην Ευρωλίγκα, τον στηρίζεις και για την επόμενη. Αρκεί να του βάλεις άσσο. Κανονικό κι όχι "κατεβαστή¨μπάλας και μετά "ποικιλίες". Άλλο το μπάσκετ πρωτοβουλιών που ίδιως για παίκτες Μέικον πρέπει να είναι μια σταθερή κι αδιαπραγμάτευτη επιλογή κι άλλο το ¨στριτ"μπάσκετ.
Στήριξη λοιπόν στον Μέικον, αλλά στο 2 πρέπει να παίρνει χρόνο ο Μήτρου Λονγκ που έχει πολύ καλά στοιχεία, κι ένας παίκτης σαν τον Κιντ που κατ΄εμέ στον φετινό Παναθηναϊκό θα ήταν όαση ποιότητας(να επαναλάβω χωρίς να κλέβει πίσω- τουναντίον) θα πρόσφερε ύψος, σουτ κλπ ως ένας πλήρης ρολίστας που παίζει σύγχρονο μπάσκετ.

* Δεν θέλετε μπροστάρη βρε παίδες, ούτε πριμαντόνα. Βλέπεις ότι αντιπαρέρχομαι όλες τις "χουπφελιές" σας. :P
Ομαδικό μπάσκετ θέλετε, με ρόλους, με ισορροπία στις γραμμές, με αρμονία σε χαρακτηριστικά, με πάντρεμα νιάτων κι εμπειρίας, με παίκτες που έχουν κίνητρα, με συνδυασμό αθλητικότητας και "μπάσκετ" σε κάθε πεντάδα που κατεβάζετε και με "διθεσίτες" που να είναι "εκεί" σε περιπτώσεις τραυματισμών. Κι ένα ρόστερ 10 παικτών για Ευρωλίγκα. Με 11ον τον Μαντζούκα, σε σκουπιδόχρονο στην καλή και με πραγματικό χρόνο στην Α1. Κι ίσως ο Κάσελ δεν θα σας χρειαζόταν σε ένα ρόστερ σαν αυτό που έβαλα πιο πάνω και το οποιό το θεωρώ ως ένα από τα πιο μπασκετικά που θα είχατε επί των ημερών του Δ..Γ. Και 3 και 4 φορές καλύτερο από το "χίρο μπολ" των 2 τελευταίων χρόνων.
Αρκεί να έρθει ευρωπαίος προπονητής. Ένας γιούγκος, βρε παιδί- κάτι τέλος πάντων.

JohnnyPao

champion
Reactions:

Τρί Απρ 19, 2022 12:59 am

basket72 έγραψε:
Τρί Απρ 19, 2022 12:31 am
JohnnyPao έγραψε:

Τζόνι μου, ο Κούρικ στο κολλέγιο του σηκωνόταν και ξέχναγε να προσγειωθεί. Το ακριβώς αντίθετο. απ΄' αυτό που περιγράφεις. Τού είχαν πεταχτεί τα μάτια έξω του προπονητή του, ο οποίος τον συνάντησε μετά από λίγα χρόνια ως αντίπαλος πια στην Ευρωλίγκα. Ο μεν προπονητής στον Πανατινάικος :D κι ο παίκτης στην Μπαρτσελόνα. Έιχε γράψει ιστορία με τα καρφώματα του ο Κάιλ, τα οποία ακόμα τα κάνει ειρήσθω εν παρόδω, απλώς μετά την εγχείρηση προσέχει ένα κλικ παραπάνω.
Ο δε Νταούμ μπορεί να μην έχει τα προσόντα για ΝΒΑ, αλλά για Ευρωλίγκα είναι πολύ καλός θα σου έλεγα. Μεγάλες (μπασκετικές) πλάτες (ότι πρέπει για το πίβοτ) απαράμιλλη τεχνική στο σουτ και κινήσεις 4ριου που παραπέμπουν σε Κέβιν Μακχέιλ (με όλον τον σεβασμό στον δάσκαλο του PF :obey: ).. Φοβερό σουτ (δες τεχνική αλλά και διαχρονικά ποσοστά) ψηλός, και αλτικός. Πάρε μια γεύση από το βιντεάκι που είχα ανεβάσει στο τόπικ του Ολυμπιακού πριν 2 χρόνια κοντά. Κοίτα πως "κάνει πόστερ" κοτζάμ Ράντολφ που ήταν μετρ στο να ταπώνει ψηλούς σε τέτοιες φάσεις.

Ο Ντάουμ έχει 2 χρόνια γεμάτα στην ισπανική λίγκα ενώ ήταν στο 25 του ντραφτ (καλός στο κολλέγιο του) σε αντίθεση με τον Μακιούρα που ήταν στο 55. Μέχρι στιγμής δεν προδιαθέτει από κάπου για μεγαλύτερο ταβάνι. Ο Μακιούρα στην αναπτυξιακή την έχει βγάλει. Δεν λέω ότι δεν μπορεί να βγει ή ότι δεν έχει ενδιαφέρον (επαναλαμβ΄άνω ότι μέχρι πριν λίγο, δεν τον ήξερα καν.
Εδώ παραθέτω και τα στατιστικά τους από το κολλέγιο και δώθε.
https://www.proballers.com/basketball/p ... /mike-daum

https://www.proballers.com/basketball/p ... j-p-macura

Ο Κ. Αλεξάντερ όντως φέρνει στον Μπερτς, αλλά μόνο στην κοψιά, στο ύψος και στα προσόντα, μιας κι είναι περισσότερο ένα 4ρι για ΝΒΑ, με σουτ και πλαστικότητα. Λόγω ύψους προσόντων μπορεί άνετα να παίξει στο 5. Στην άμυνα έχει να μάθει όταν μιλάμε για Ευρωλίγκα, γι'΄αυτό θα τον πλαισιώσεις με έναν διθεσίτη στο ζωγραφιστό τύπου Ν.Τόμσπον ή Μ.Τόμας. Αμφότεροι παίζουν άνετα και τις 2 θέσεις και κυρίως έχουν να δώσουν εμπειρία σε Νταούμ και Αλεξάντερ.

Σχετικά με τν Μέικον, να πω ότι όταν βλέπεις έναν γκαρντ να παίζει έτσι στην πρώτη του χρονιά στην Ευρωλίγκα, τον στηρίζεις και για την επόμενη. Αρκεί να του βάλεις άσσο. Κανονικό κι όχι "κατεβαστή¨μπάλας και μετά "ποικιλίες". Άλλο το μπάσκετ πρωτοβουλιών που ίδιως για παίκτες Μέικον πρέπει να είναι μια σταθερή κι αδιαπραγμάτευτη επιλογή κι άλλο το ¨στριτ"μπάσκετ.
Στήριξη λοιπόν στον Μέικον, αλλά στο 2 πρέπει να παίρνει χρόνο ο Μήτρου Λονγκ που έχει πολύ καλά στοιχεία, κι ένας παίκτης σαν τον Κιντ που κατ΄εμέ στον φετινό Παναθηναϊκό θα ήταν όαση ποιότητας(να επαναλάβω χωρίς να κλέβει πίσω- τουναντίον) θα πρόσφερε ύψος, σουτ κλπ ως ένας πλήρης ρολίστας που παίζει σύγχρονο μπάσκετ.

* Δεν θέλετε μπροστάρη βρε παίδες, ούτε πριμαντόνα. Βλέπεις ότι αντιπαρέρχομαι όλες τις "χουπφελιές" σας. :P
Ομαδικό μπάσκετ θέλετε, με ρόλους, με ισορροπία στις γραμμές, με αρμονία σε χαρακτηριστικά, με πάντρεμα νιάτων κι εμπειρίας, με παίκτες που έχουν κίνητρα, με συνδυασμό αθλητικότητας και "μπάσκετ" σε κάθε πεντάδα που κατεβάζετε και με "διθεσίτες" που να είναι "εκεί" σε περιπτώσεις τραυματισμών. Κι ένα ρόστερ 10 παικτών για Ευρωλίγκα. Με 11ον τον Μαντζούκα, σε σκουπιδόχρονο στην καλή και με πραγματικό χρόνο στην Α1. Κι ίσως ο Κάσελ δεν θα σας χρειαζόταν σε ένα ρόστερ σαν αυτό που έβαλα πιο πάνω και το οποιό το θεωρώ ως ένα από τα πιο μπασκετικά που θα είχατε επί των ημερών του Δ..Γ. Και 3 και 4 φορές καλύτερο από το "χίρο μπολ" των 2 τελευταίων χρόνων.
Αρκεί να έρθει ευρωπαίος προπονητής. Ένας γιούγκος, βρε παιδί- κάτι τέλος πάντων.
Εννοείται τον κρατάς τον Μεικον, απλώς κατεμε τον κρατάς ως μπακαπ 2αρι και οχι ως βασικό. Να παιζει 18-20 λεπτα και να γίνεται game changer εκει στη 3η περίοδο και λιγο αρχή 4ης, θελει παιχτη μπροστα του όμως κατεμε, να παρει απο πανω του τις πολλές ευθύνες, ώστε να μπορέσει να παίξει κι ο ίδιος απελευθερωμενα. Τον Μιτρου Λογκ κι εγώ τον θελω φουλ (με διαβατήριο μόνο εννοείται) , προσωπικά τον βλέπω κυρίως στο "1". Μάλιστα, θεωρώ πως αν τον είχαμε φετος αντι του Περι θα παίζαμε πολυ καλύτερα. Θα ναι τραγικό το να μην φέρουμε τουλάχιστον έναν εκ των Λογκ η Κώστα Αντετοκουμπο το καλοκαίρι, αν φύγει ενας απτους 2 Παπ τοτε θα πρέπει να τους φέρουμε και τους δυο για να βγουν τα κουκιά στην Α1.

Με Γκος δεν θα το ρίσκαρα να μπλέξω με την Ρεαλ παλι, θα εστιαζα στον Λορενζο Μπραουν ή στον Κιναν Εβανς που μενουν ελεύθεροι το καλοκαίρι. Αρα να πηγαίναμε με την εξής περιφερεια :

Θεση 1 με Brown/Evans(23-25 λεπτα) , Long(15-17 λεπτα).
Nedovic (ή άλλος, οκ δεν επιμένω) , Macon για να μοιράζονται τον χρόνο στο 2.
5ος γκαρντ Καλαιτζακης ή Μωραιτης, ΟΧΙ ΑΛΛΟ Μποχωριδης!!

Στο 3 τωρα νομίζω βγαίνει η χρονια με Παπαπετρου-Κασελακη-Ματζουκα. Αν ερθει 2/3αρ αντι του Νεντο που λες, τότε ακομα καλύτερα, ειδάλλως θα θέλουμε 4/3αρι.

Στο 4 Ντερεκ Γουιλις ή Μαικ Νταουμ είναι το ερώτημα. Ιδια ηλικία, ιδιο ύψος, καλύτερο σουτ ο Νταουμ, πιο αθλητικός και έμπειρος ο Γουιλις. +Χουγκαζ

Στο 5 Παπαγιαννης, ένας φθηνός απο πίσω και τρίτος ο Καββαδας.

Evans - Long
Nedovic - Macon - Kalaitzakis
Papapetrou - Kaselakis - Matzoukas
Willis
Papagiannis - Onuaku

Παράδειγμα δινω. Με το παραπάνω ροστερ περισσεύει κι ενα συμβόλαιο του εκατομμυρίου σχεδόν , ο John Brown που λέγαμε για το 4. Ή ο Jordan Mickey που θα ξεκινάει απτο 5 κι ένας Moneke ίσως αντι του Onuaku.

Το Α και το Ω θα ναι ο προπονητής πράγματι. Βοβορας δεν νομίζω πως υπάρχει περίπτωση να μεινει, τον Mitrovic σκέφτομαι εγώ ή ακόμα καλύτερα τον Perasovic, από όλους όσους "παιζουν" , αυτος ειναι με τις περισσότερες πιθανότητες να παραμείνει στην ομαδα. Με βοηθο Σερελη και σκαουτερ τον Αρτζι θα μπορούσε να φτιαχτεί κάτι ωραίο.

ΥΓ. Στον Ντεον Τομπσον τι βρίσκεις? Αλλαγη του Μεκογουλου είναι στη Ζαραγοσα..
ΥΓ1. Ο Αλεξαντερ με 0,8 προσπάθειες ανα παιχνίδι για 3ποντο δεν ειναι για 4αρι.
ΥΓ2. Αν ο Λογκ δεν παρει διαβατήριο, θα θελα με τα ΧΙΛΙΑ τον Jonah Radebaugh για μπακαπ ασο.

giorgos45

a1greece
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 2

Τρί Απρ 19, 2022 1:20 am

μαυτη τη περιφερεια ποιος θα παιξει αμυνα?ο μεικον κ ο νεντο παιζουν αμυνα με τα ματια!για μενα ενας απο τους 2 πρεπει να φυγει!πρεπει η περιφερεια μου τουλαχιστον 2 παιχτες να μπορουν να παιξουν αμυνα αλλιως δεν γινεται!πρεπει να παιξεις αμυνα στην ευρωλιγκα!δεν γινεται να εχω ραις φριντετ στην ομαδα ουτε νεντο μεικον δεν ταιριαζουν με τπτ θα υπαρχει πρβλ απο την αρχη!αυτα τα λαθη κανουμε!

basket72
Reactions:

Τρί Απρ 19, 2022 1:26 am

Ο Αλεξάντερ παίρνει πιο πολύ χρόνο στο 5 από το 4, εξού κι οι λίγες προσπάθειες από το τρίποντο (για 4ρι).
Όμως έχει 43% φέτος και 44% πέρσι. Αν συνυπολογίσεις το νεαρό της ηλικιάς τους (για ψηλό) έχει να βελτιωθεί.

Την έχει άνετα τη θέση. Θυμάσαι πέρσι που σου έλεγα ότι ο Κοστέλο παίζει καλύτερα στο 5 από το 4;; Κι όντως έτσι έγινε, φέτος με το που γύρισε ο Πίτερς. Έτσι κι Αλεξάντερ είναι περισσότερο 4ρι από 5.
Μην ξεχνάς ότι μιλάμε για την ΑΘΕΜΠΕ με την οποία έχω πολύ καλές σχέσεις την τελευταία 20ετία και βάλε, και σπανίως πέφτω έξω, μιας και μία στις τόσες μιλάω με Χώρα των Βάσκων και Καταλωνία για τα μπασκετικά (κι όχι μόνο αυτά, εννοείται).

ΤΟν Μέηκον τον στηρίζεις (ως ομάδα εννοώ) όλο και πιο πολύ, μα περισσότερο στηρίζεις το ομαδικό μπάσκετ.
Ο Λορέντζο έπαιξε σπουδαία φέτος στην περίπου αμερικάνικη Ούνιξ (κλασσική Περασοβιτς-ική ομάδα). Καθαρά μπάσκετ πρωτοβουλίας (όχι αλάνας) που είχε όμως τα κατάλληλα υλικά. Έναν από τους πιο... αμερικάνους, ευρωπαίους των τελευταίων πολλών χρόνων, τον Χεζόνια, ένα σέντερ δεκαθλητή τον Τζεκίρι (και ντουλάπα αλλά και γρήγορο) έναν κομμάντο (αλλά και σκακιστή) στο 4,τον Τζ. Μπράουν κι έναν από τους καλύτερους σκόρερ (και θωρηκτό παράλληλα) τον Αϊζαία Κέναν. Δεν είμαι σίγουρος αν θα αποδώσει με τον ίδιο τρόπο σε σας.
Πρέπει να κρίνουμε τους παίκτες που σκεφτόμαστε βάσει των εν γένει συνθηκών στην ομάδα που παίζουν.

Αναφορικά με τον Ντ. Τόμπσον ή τον Μάλκολμ. Τόμας, είναι αμφότεροι διθεσίτες, πολύ έμπειροι, ξέρουν μπάσκετ, και είναι αυτό που θέλει μια νέα ομάδα (όπως ο Παναθηναϊκός της επόμενης χρονιάς που στην καλή των περιπτώσεων θα κάνει επανεκκίνηση μπας και χτίσει σε βάσεις, επιτέλους). Δεν θέλουμε σε μια ομάδα ένα άρθροισμα στατιστικών αλλά ένα γινόμενο χαρακτηριστικών. :wink:
Δικό μου είναι το τελευταίο, θα το κάνω "κοπυράιτ" λέμε. ΜΠας και βγάλω κανά φράγκο :P και πλερώκω τη ΔΕΗ των χρηματιστών. :welcome:

* Είχα στο μυαλό μου τον Στ. Κιντ να παίζει και στο φτερό στην Νταρού πριν κανά 3ρί χρόνια, όταν αυτή έπαιζε ακόμα Ευρωλίγκα. Κοιτώντας τον, πριν λίγο, τον είδα μόνο σο 3. Πάντως, ακόμα κι αν δεν μπορεί να ανέβει στο 2 (που πιθανά να μπορεί γιατί έχει καλό χειρισμό/βήματα) κι ως ρεζέρβα του Πάπι, είναι σούπερ. Άσε που είχα και αναλαμπή το απόγευμα, συλλαμβάνοντας το ρόστερ αυτό. Ψάχνοντας για βίδεα του Κιντ, πέφτω πάνω σ'' ένα καλοκαιρινό καμπ του Λας Βέγκας, όπου παίζει στους Τζαζ παρέα με τον Μήτρου Λονγκ. Σημειολογικό, περίπου. Ο Μητρου Λονγκ, που λες, μια χαρά παίζει και τις 2 θέσεις. Καμία σχέση με τον "αναγκαστικά" άσσο., Μέηκον.
Αν δεν βγαίνουν τα κουκιά για 2 ξένους άσσους, ναι πάτε και με αυτόν ως δεύτερο. Εγώ είμαι της άποψης, ότι μια ομάδα που έχει ως πρώτο στόχο να θέσει βάσεις για σύγχρονο/ανταγωνιστικό μπάσκετ και κλεφτοκοιτάζει και τους 8, πρέπει να έχει στάνταρ 2 κλασσικούς άσσους όπου θα έχουν και μια άλφα εμπεριία από την Ευρωλίγκα.
Εξού και το Γκος- Γουόλτερς. Θα κοίταζα πάντως και το Γκρέιντζερ- Γουόλτερς. :wink:

basket72
Reactions:

Τρί Απρ 19, 2022 1:46 am

Ο ερχομός στην Ευρώπη, έβαλε και την υπόθεση του διαβατηρίου του Μήτρου Λονγκ στον σωστό δρόμο. Τους προσεχείς μήνες θα έχει βγει. Με αυτήν την προοπτική τον αναφέρω εδώ και κάποιο καιρό ως εκ των ων ουκ άνευ. Μαζί με την πολύτιμη εμπειρία στο μπασκτικό περιβάλλον της ομάδας του στην Ιταλία.

Αν πάτε πάλι με Νέντο, γκουντ μπάι Λένιν. Όχι, αυτή ήταν ταίνια.Γράψε λάθος. Γκουντ μπάι μις αμέρικαν πάι. Όχι αυτό ήταν τραγούδι, γράψε πάλι λάθος.
Που θα πάει θα το πετύχω. :P

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος basket72 την Τρί Απρ 19, 2022 1:46 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
JohnnyPao

champion
Reactions:

basket72 έγραψε:
Τρί Απρ 19, 2022 1:26 am
Ο Αλεξάντερ παίρνει πιο πολύ χρόνο στο 5 από το 4, εξού κι οι λίγες προσπάθειες από το τρίποντο (για 4ρι).
Όμως έχει 43% φέτος και 44% πέρσι. Αν συνυπολογίσεις το νεαρό της ηλικιάς τους (για ψηλό) έχει να βελτιωθεί.

Την έχει άνετα τη θέση. Θυμάσαι πέρσι που σου έλεγα ότι ο Κοστέλο παίζει καλύτερα στο 5 από το 4;; Κι όντως έτσι έγινε, φέτος με το που γύρισε ο Πίτερς. Έτσι κι Αλεξάντερ είναι περισσότερο 4ρι από 5.
Μην ξεχνάς ότι μιλάμε για την ΑΘΕΜΠΕ με την οποία έχω πολύ καλές σχέσεις την τελευταία 20ετία και βάλε, και σπανίως πέφτω έξω, μιας και μία στις τόσες μιλάω με Χώρα των Βάσκων και Καταλωνία για τα μπασκετικά (κι όχι μόνο αυτά, εννοείται).

ΤΟν Μέηκον τον στηρίζεις (ως ομάδα εννοώ) όλο και πιο πολύ, μα περισσότερο στηρίζεις το ομαδικό μπάσκετ.
Ο Λορέντζο έπαιξε σπουδαία φέτος στην περίπου αμερικάνικη Ούνιξ (κλασσική Περασοβιτς-ική ομάδα). Καθαρά μπάσκετ πρωτοβουλίας (όχι αλάνας) που είχε όμως τα κατάλληλα υλικά. Έναν από τους πιο... αμερικάνους, ευρωπαίους των τελευταίων πολλών χρόνων, τον Χεζόνια, ένα σέντερ δεκαθλητή τον Τζεκίρι (και ντουλάπα αλλά και γρήγορο) έναν κομμάντο (αλλά και σκακιστή) στο 4,τον Τζ. Μπράουν κι έναν από τους καλύτερους σκόρερ (και θωρηκτό παράλληλα) τον Αϊζαία Κέναν. Δεν είμαι σίγουρος αν θα αποδώσει με τον ίδιο τρόπο σε σας.
Πρέπει να κρίνουμε τους παίκτες που σκεφτόμαστε βάσει των εν γένει συνθηκών στην ομάδα που παίζουν.

Αναφορικά με τον Ντ. Τόμπσον ή τον Μάλκολμ. Τόμας, είναι αμφότεροι διθεσίτες, πολύ έμπειροι, ξέρουν μπάσκετ, και είναι αυτό που θέλει μια νέα ομάδα (όπως ο Παναθηναϊκός της επόμενης χρονιάς που στην καλή των περιπτώσεων θα κάνει επανεκκίνηση μπας και χτίσει σε βάσεις, επιτέλους). Δεν θέλουμε σε μια ομάδα ένα άρθροισμα στατιστικών αλλά ένα γινόμενο χαρακτηριστικών. :wink:
Δικό μου είναι το τελευταίο, θα το κάνω "κοπυράιτ" λέμε. ΜΠας και βγάλω κανά φράγκο :P και πλερώκω τη ΔΕΗ των χρηματιστών. :welcome:

* Είχα στο μυαλό μου τον Στ. Κιντ να παίζει και στο φτερό στην Νταρού πριν κανά 3ρί χρόνια, όταν αυτή έπαιζε ακόμα Ευρωλίγκα. Κοιτώντας τον, πριν λίγο, τον είδα μόνο σο 3. Πάντως, ακόμα κι αν δεν μπορεί να ανέβει στο 2 (που πιθανά να μπορεί γιατί έχει καλό χειρισμό/βήματα) κι ως ρεζέρβα του Πάπι, είναι σούπερ. Άσε που είχα και αναλαμπή το απόγευμα, συλλαμβάνοντας το ρόστερ αυτό. Ψάχνοντας για βίδεα του Κιντ, πέφτω πάνω σ'' ένα καλοκαιρινό καμπ του Λας Βέγκας, όπου παίζει στους Τζαζ παρέα με τον Μήτρου Λονγκ. Σημειολογικό, περίπου. Ο Μητρου Λονγκ, που λες, μια χαρά παίζει και τις 2 θέσεις. Καμία σχέση με τον "αναγκαστικά" άσσο., Μέηκον.
Αν δεν βγαίνουν τα κουκιά για 2 ξένους άσσους, ναι πάτε και με αυτόν ως δεύτερο. Εγώ είμαι της άποψης, ότι μια ομάδα που έχει ως πρώτο στόχο να θέσει βάσεις για σύγχρονο/ανταγωνιστικό μπάσκετ και κλεφτοκοιτάζει και τους 8, πρέπει να έχει στάνταρ 2 κλασσικούς άσσους όπου θα έχουν και μια άλφα εμπεριία από την Ευρωλίγκα.
Εξού και το Γκος- Γουόλτερς. Θα κοίταζα πάντως και το Γκρέιντζερ- Γουόλτερς. :wink:
Καλα τα λες γενικα, και πραγματι έχεις δώσει διαπιστευτηρια όσον αφορά την ACB, εξακολουθώ να πιστεύω ωστοσο οτι έχεις κάνει και καλύτερες προτάσεις απτους Κιντ, Τομπσον και Αλεξάντερ.

Τελικα Mike Daum ή Derek Willis όμως?

Ο Goss που λες δεν ειναι οτι δεν μαρεσει (αντιθέτως) απλως δεν θέλω να μπλέξουμε παλι με τη ρεαλ. Για Γκρειντζερ το ακούω, αλλά προτιμώ Κιναν Εβανς νομίζω, απορώ που κι εσένα δεν σαρεσει περισσότερο.

Τέλος, θα σου πρότεινα να τσεκάρεις τον Jonah Radebaugh που αναφέρω συχνά πυκνά. Πιστεύω θα σε κερδίσει.

JohnnyPao

champion
Reactions:

Τρί Απρ 19, 2022 1:49 am

giorgos45 έγραψε:
Τρί Απρ 19, 2022 1:20 am
μαυτη τη περιφερεια ποιος θα παιξει αμυνα?ο μεικον κ ο νεντο παιζουν αμυνα με τα ματια!για μενα ενας απο τους 2 πρεπει να φυγει!πρεπει η περιφερεια μου τουλαχιστον 2 παιχτες να μπορουν να παιξουν αμυνα αλλιως δεν γινεται!πρεπει να παιξεις αμυνα στην ευρωλιγκα!δεν γινεται να εχω ραις φριντετ στην ομαδα ουτε νεντο μεικον δεν ταιριαζουν με τπτ θα υπαρχει πρβλ απο την αρχη!αυτα τα λαθη κανουμε!
Ο Εβανς γενικά είναι πολύ καλός αμυντικός, ο Μεικον δεν είναι τρύπα και ο Λογκ ειναι καλυτερος αμυντικός απτον Μεικον. Το ξαναείπα οτι δεν εχω θεμα με αποχώρηση Νεντοβιτς, τον κρατάω στα ροστερ μου επειδη εχει συμβολαιο κι επειδή δεν εχει ακουστεί τιποτα για αποχώρηση.

Ποιο 2/3αρι (οχι ο Κιντ) θα μπορούσε να ερθει στη θεση του όμως και να προσφέρει και στις 2 πλευρές του παρκε? Ιδανικα ενας Ναναλι...

basket72
Reactions:

Τρί Απρ 19, 2022 1:58 am

JohnnyPao έγραψε:

Καλα τα λες γενικα, και πραγματι έχεις δώσει διαπιστευτηρια όσον αφορά την ACB, εξακολουθώ να πιστεύω ωστοσο οτι έχεις κάνει και καλύτερες προτάσεις απτους Κιντ, Τομπσον και Αλεξάντερ.

Τελικα Mike Daum ή Derek Willis όμως?

Ο Goss που λες δεν ειναι οτι δεν μαρεσει (αντιθέτως) απλως δεν θέλω να μπλέξουμε παλι με τη ρεαλ. Για Γκρειντζερ το ακούω, αλλά προτιμώ Κιναν Εβανς νομίζω, απορώ που κι εσένα δεν σαρεσει περισσότερο.

Τέλος, θα σου πρότεινα να τσεκάρεις τον Jonah Radebaugh που αναφέρω συχνά πυκνά. Πιστεύω θα σε κερδίσει.
Τον Κίναν ΄΄Εβανς δεν βλέπω να τον αφήνει η Μακάμπι, γι 'αυτό δεν το σχολίασα. Αλλιώς μαζί σου. Άσε που αν θυμάμαι καλά, τον στήριζες και πέρσι όταν τον πρότεινε ο Κάτας.
Σχετικά με τον ουρουγουανό, μου άρεσε πολύ ο περσινός Γκρέιντζερ στην πολύ καλή Άλμπα του Αΐτο.

Και ταιριάζει καλά και με Γουόλτερς.

Κι έχει και θεά γυναίκα. Τι δεν μετράει αυτό;;;; :P

Τον τσέκαρα τον αμερικάνο του Πάτρικ (τότε που μου τον είχες αναφέρει, καθότι δεν τον ήξερα ούτε αυτόν) και μου άρεσε πλύ, νόμιζα ότι στο είχα γράψει. Κι ο σημερινός ο Μακιούρα, μπορεί να βγει, αλλά θα προτιμήσω τον Ράντεμπο (αν δεν έχει καμιά σκανδιναβική ρίζα και προφέρεται αλλιώς :roll: ).

Βλέπεις, ο Πάτρικ είναι εγγύηση στους κοντούς.

Νταούμ θα πάρω και πολύ άνετα κιόλας. Για εσάς, πάντα και κρίνοντας από τις ανάγκες σας. ΤΟν Γουίλις τον προτείνω από τότε που έπαιζε στη Γερμανία, αλλά φέτος στην Μπανταλόνα μου αρέσει περισσότερο ο Μπροντζιάρσκι που μοιράζονται τη θέση.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Παναθηναϊκός”